Jdi na obsah Jdi na menu
 


Ouklej cup Veselá 2019_článek

article preview

Ouklej cup Veselá

      Již pátý roční rybářského závodu v lovu kaprů a amurů na položenou uspořádali na revíru místního významu Veselá nadšenci z Ouklejteamu. Jedná se o pádesátihodinový závod non-stop lovu s jediných cílem, ulovit kapra nebo amura nad 4kg. Do hodnocení se započítávaly pouze úlovky s touto hmotností a samozřejmě čím byla ryba těžší, tím to bylo lepší. O vítězi tedy nerozhodoval počet ulovených ryb, ale součet hmotnosti třech nejtěžších úlovků nad 4 kg.

   Dubnové počasí je nevyzpytatelné, ale nás celé dny doprovázely sluneční paprsky a bylo opravdu krásně. Po samotné registraci, která proběhla ve čtvrtek v podvečer se závodníci sešli u základního stanu, kde pro ně bylo připraveno občerstvení a uzená kýta od Petra Röslera z Jídelny v Jiráskově ulici. Zároveň proběhla první soutěž v hodu na cíl, kterou sponzorovala firma KAPRPRO svými výrobky. Vítězem se stal HYENA Carp team. Tento název si zapamatujte, protože kluci byli opravdu dobří a posbírali spousty cen.

58377907_805764029810401_8022147831093526528_n.jpg   Závod začal v pátek úderem sedmé hodiny ranní. I přes chladnější rána kdy voda na hladině měla 15°C byly ryby aktivní. Ulovilo se spousty kaprů, ale vše kolem 3,5kg. Na první bodovanou rybu jsme si museli počkat až na odpoledne, kdy HYENA  Carp team nahlásil kapra o váze 4,4kg. Rozhodčí úlovek převážili a vše zaznamenali. Po soutěži v přesnosti měla HYENA na kontě i druhou cenu Pivovaru Klášter a sice sud piva. Postupem času se přidávaly další týmy s úlovky a stále bylo co vážit. V sobotu již týmy své úlovky měnily za těžší a soutěž gradovala. Kdo ještě neměl úlovek, tak byl stále ve hře, protože ho pěkná bodovaná ryba mohla katapultovat hodně vysoko. O sobotní půlnoci se naposledy aktualizovaly výsledky a až do konce závodu se nic nezveřejňovalo.

 

 

 p1010869.jpg   V neděli v devět ráno bylo dobojováno. Týmy se sjely na vyhlášení výsledků, a jak to vše dopadlo? Nejprve byly předány ceny za doprovodné soutěže. Nejtěžší úlovek závodu měl na svědomí tým CT P&P Poděbrady a lovec Pavel Rychlík. Na jeho podložce skončil krásný „šupík“ 9,9kg. Tým z Poděbrad udělal ještě radost dalšímu soutěžícímu, který si svým přesným tipem na nej úlovek přisvojil rybářské křesílko. Další ceny byly za sektorové soutěže. Sponzorem byla firma KAPRPRO. Do sektorových soutěží nemohou zasáhnout týmy, které skončily na „bedně“. Ceny se tak rozdělily mezi více týmů a uděláme radost více závodníkům. V sektoru „A“ byl tak nejlepší Pleskáč team (Filip Čermák, Vojtěch Bláha a Jakub Čermák) a v sektoru „B“ HYENA team (Josef Nohýnek, Jaroslav Horák a Jan Filip). Nyní již ti nejlepší z celého závodu. Na prvním místě skončil Predátor team (Jan Bareš, Jiří Drudík). Druzí byl tým Prambocarp/ Pára z navijáku (Josef Jozífek, František Cabrnoch) a na třetím P&P Poděbrady (Petr Čížek, Pavel Rychlík).

p1010876.jpg

    Závěrem si dovolím poděkovat našim partnerům, bez kterých by závod neměl takový ohlas, který si vybudoval za těch několik let. Pára z Navijáku, Comfeel, KAPRPRO, Ecoglass, Rybářské potřeby Křepelka, Řeznictví Dvořák, Soukromé rybaření Domousnice, Petr Rösler – Jídelna v Jiráskově ulici, Rybářské potřeby U Pytláka, SÚS – Dušan Hýbner, Kofola, Jezero Borek, Rybářské potřeby Ginto Carp, Pivovar Klášter, město Mnichovo Hradiště, Mikbaits, ČRS MO Mnichovo Hradiště a měsíčník Echo.

   Díky všem a zase za rok!

/Oukleják Josef/

 
 

Hodiny


Kalendář


Počasí

Meteoradar


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>

Statistiky

Online: 1
Celkem: 224497
Měsíc: 2441
Den: 109