Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. 11. 2016

Duchovní příčiny nemocí

Duchovní příčiny nemocí

Krev, lymfa, slezina – reprezentují dávání a přijímání, vnitřní růst, spokojenost, posun,  pokrok, cestu kupředu a vymetení starého a nepotřebného. Do kvality krve, lymfy a funkce sleziny se také promítá náš postoj  penězům.  Pokud máte pocit, že jste ustrnuli na místě, je čas vykročit. Zaměřte se na drobné věci, okolnosti a zážitky v životě, které vám přináší spokojenost a pocit naplnění. Naučte se s radostí a vděčností přijímat dárky a se stejným pocitem také obdarovávejte.

 Dýchací systém – nádech a výdech, koloběh života, příjem a výdej energie. Dýchací systém v těle je navázán na pocit svobody, přirozenosti. A proto stejně volně jako dýcháte i žijte. Nenechejte se svázat povinnostmi, tempem života kolem vás. Najděte si čas mezi tím vším „co musíte“  a zastavte se. Odpočiňte si, dopřejte si, co máte rádi, načerpejte novou energii. Prodýchejte tlaky, které v těle vnímáte.

Srdce a cévy – bijící srdce znamená život. Duševní silou, která srdce pohání je radost a krása. Pro zdravé srdce a cévy – najděte radost ze života, hledejte krásu v lidech kolem vás a ve svém okolí. Smějte se – hodně a často. A hlavně mějte se rádi. Sebe samy a navzájem.

 Trávicí soustava – přijímání, hodnocení, rozdělování, vylučování. Tak jako náš trávicí aparát třídí a zažívá jídlo, které sníme, stejně tak naše mysl zpracovává, třídí a zažívá naše myšlenky. Myšlení a trávení jsou jako spojené nádoby. Jedno se projeví v druhém. Naučte se třídit své myšlenky a vyhazujte odpadky. Udělejte si pořádek – ve svém okolí, doma, na pracovišti, ve vztazích. Chaos kolem vás jen zhoršuje zažívání. Nelpěte na starých myšlenkách, křivdách, neúspěších. Nehromaďte. Kolem je všeho dostatek, možná to jen nevidíte.  Každou vteřinu můžete začít znovu. Odpusťte !!! Sami sobě i ostatním.

 Játra a žlučník – jsou přímo spojeny se vztahy s ostatními lidmi. Proto jednoduše – dejte do pořádku své vztahy. Současné a i minulé. Osvoboďte se od zášti, závisti, ublížení, vzteku. Budujte radostné a láskyplné vztahy, odpusťte nebo opusťte ty, které jsou pro vás bolavé a nebo se usmiřte – se situací, zážitky, lidmi ve vašem životě a hlavně sami se sebou.

 Ledviny a močové ústrojí – jsou odrazem našeho postoje k partnerství, spolupráci, přátelství a interakci. Nejde jen o spolupráci mezi lidmi, ale i o náš postoj k přírodě, životu, věcem kolem nás, zvířatům…. Jde také o důvěru. Jak důvěřujete lidem, sobě, životu?

 Pohlavní ústrojí – tady je souvislost přímo daná funkcí pohlavních orgánů – jde o nový život, zrození, dar, vývoj, nový začátek, ale také schopnost projevovat naše city, intimitu, vzájemnou náklonnost, lásku a důvěru. Kvalita pohlavních orgánů a jejich funkce přímo souvisí i se schopností přijímat změnu, připravenost na nové, třeba i nečekané události v životě, a schopnost přizpůsobit se a pokračovat v nové cestě. Nebojte se nových příležitostí, pokud se před vámi otevírá něco nového, jistě to má svůj důvod. Věřte si.

 Smyslové orgány – zrak, čich, chuť, hmat, sluch – jsou jasně spojeny s darem vnímat. Vychutnávejte, pozorujte, vnímejte. Chcete- li mít zdravé tyto orgány – naučte se vnímat naplno. Když jíte – soustřeďte se pouze na jídlo – vychutnávejte, vnímejte barvy, tvar, vůni, chuť, teplotu. Vnímejte všechno ve svém životě se zvýšenou pozorností. Vaše citlivost se zvýší, schopnost rozeznávat, uvědomovat si, prožívat. A život se pro vás stane plnějším a krásnějším. Posílíte tím svou spokojenost, tím i imunitní systém, příjemné zážitky vám dodají energii a vy se budete cítit jako znovuzrození.

 Hormonální systém – tento systém řídí chod celého těla, a proto je také velmi citlivý na jakékoli zásahy, změny, stres. Hormonální systém souvisí s naší schopností začlenit se v životě, ve společnosti, souvisí s naší schopností tolerance a respektu, komunikace. Pro zdravý chod organismu a správnou činnost endokrinního ( hormonálního ) systému je důležité, aby jste si našli své místo v životě, ale s respektem a tolerancí k ostatním. Pomáhejte, povzbuzujte, buďte inspirací a příkladem pro ostatní. Nechte se vést svými vnitřními pocity – jednoduše řečeno -netlačte na pilu. Co je pro nás v životě správné, většinou přichází lehce, v radosti.

 Pohybový systém – kvalita pohybového aparátu vypovídá o tom, na jakých základech v životě stavíte. Zda jsou pevné nebo ne. Stojíte si za svými rozhodnutími? Stojíte za svými názory? Jste pevní a neochvějní ve své víře sami v sebe? Nebo se stále přizpůsobujete, necháváte se vláčet okolnostmi a lidmi jako lístek větrem? A nebo víte, kam chcete směřovat a jen se bojíte pohnout z místa? A co na to vaše páteř, kolena? Co říkají vaše klouby? Pokud vás trápí spíše svaly, šlachy – pak možná jen nemáte dostatek energie pro pohyb. Možná jen dlouho přešlapujete na místě ze strachu, co by tomu řekli jiní…

 Nervový systém – mezi naším jednáním a nervovým systémem funguje princip zpětné vazby. Naše duševní pochody jsou závislé na našem nervovém systému a naopak. Nervový systém a jeho funkce je ovlivněná naším myšlením, jednáním. Souvisí se schopností myslet, tvořit, ovládat, učit se a rozvíjet a naplňovat své potřeby, realizovat. Mluvčím v pozadí může být naše svědomí. Pro správnou funkci nervového systému je důležitá relaxace – jakákoli, která vám přináší pocit uspokojení, radosti a klidu. Důležité je také dokončovat věci. Nevyhýbejte se ničemu. I když nemáte před sebou příjemnou povinnost, dokončete ji. Odměna se dostaví. Klid, dobrý spánek a „pevné“ nervy

  • Zánět – poukazuje na boj člověka se světem a životními okolnostmi. Je projevem nespokojenosti spojeným s pocitem toho, že nás životní okolnosti zatlačili tam, kde nechceme být, s pocitem křivdy a utlačovanosti.
  • Krvácení nebo poruchy prokrvení  ukazují na nedostatek duševních sil, strach, nevíru v sebe a život, ale také mohou znamenat ulpívání na něčem, nebo na někom, soustředění se na jedinou věc, okolnost, tělesný orgán, kdy ostatní nás míjí a my nerovnoměrně rozkládáme své síly a pozornost. Nerovnováha.
  • Horečka – symbolizuje nakupení, přehlcení  – většinou věcmi, okolnostmi, které už v životě nepotřebujeme. Je spojená s dlouhodobým pocitem nespokojenosti, odporu, vzdoru, neochoty pohnout se dál směrem k novému tím, že odhodíme staré a nepotřebné – věci, myšlenky, postoje, okolnosti a možná i vztahy.
  • Alergie – je odrazem toho, že potřebujeme zvýšenou ochranu. Většinou se projeví v době vysoké zranitelnosti, stresu, oslabení duševních sil. V době, kdy se v životě potýkáme s vtíravými myšlenkami na prožitky, které nás sužují, jsou nám nepříjemné, bolavé nebo takové, které momentálně nedokážeme změnit.
  • Rakovina, nádorová onemocnění – vysoké nároky, posuzování a odsuzování jiných, zlost, spěch, nevděk, pocity nedostatku čehokoli – věcí, práce, lásky, pozornosti, doplňte si, co chcete…

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář