Jdi na obsah Jdi na menu

Benitses

7. 6. 2011
Benitses
Zdroj: http://www.go2corfu.org/benitses.htm

Bentses je letovisko, které leží na zeleném východním pobřeží ostrova Korfu. Benitses leží zhruba 12 kilometrů jižně od hlavního města. Benitses se řadí spíše mezi klidnější letoviska. Původně bylo Benitses zaměřeno na rybolov, ostatně jako většina vesnic. Hlavní pláž v tomto letovisku tvoří hlavně oblázky a kamínky. Voda je obzvlášť čistá a průzračná, takže je vhodná i na koupání pro děti.

Doprava
Protože je Benitses vzdáleno od hlavního města pouhých dvanáct kilometrů, tak s dopravou zde není problém. V hlavním městě Korfu je letiště. Jezdí zde také místní autobusy, díky kterým se můžete dostat do všech možných oblastí Korfu. V okolí Benitses je také mnoho půjčoven aut, nebo taxislužeb.

Zajímavá místa
Za návštěvu rozhodně stojí Muzeum mušlí, které vystavuje mušle v nejrůznějších velikostech a formách. K vidění jsou zde i vycpané ryby a jiní mořští živočichové. V letovisku Benitses můžete stále vidět dochované původní domky rybářů. Z hlavního města můžete podniknout výlety lodí, například na Myší ostrov. O něm panuje legenda, že je to zkamenělá loď.

Ubytování

Potomaki Beach *** hotel
Primasol Ionian Sun **** hotel
Marbella Beach ***** hotel
Lois Regency Beach **** hotel