Jdi na obsah Jdi na menu

Moraitika

7. 6. 2011
Zdroj: http://traveleye.com/travel_guide/cit/553/Moraitika.html

Moraitika je malá pobřežní vesnice, která má přibližně 600 stálých obyvatel. Moraitika je ale trochu rušnější letovisko a to zvláště díky své oblíbenosti. Je zde rušný společenský život, mnoho nákupních zón a také spousta restaurací a barů, ve kterých se můžete snadno občerstvit. Moraitika má krásné písčité pláže, které jsou ideální pro rodiny s dětmi, protože je zde mnoho průlezek a také čisté moře. Pláže jsou lemovány řadou hotelů.

Doprava
Do tohoto letoviska je velmi dobré dopravní spojení. Letiště se nachází v hlavním městě Kerkyry a vzdálenost od něj je pouhých 20 kilometrů, tudíž sem jezdí pravidelné autobusové linky. Můžete si také vypůjčit auto, nebo zvolit pro cestování taxislužbu. Do hlavního města jezdí také trajekty z Řecka a z Itálie.

Zajímavá místa
Přímo v letovisku Moraitika můžete vidět zbytky zdí antických staveb. Možností, kam vyrazit z Moraitiky na výlet je opravdu mnoho. Blízko Moraitiky leží vesnička Ano Moraitika, která je velmi zajímavá a můžete zde navštívit unikátní klášter s pozoruhodnou zvonicí. Přibližně 20 kilometrů od střediska se nachází slané jezero Korrission.

Ubytování

Three Stars *** hotel
Nasos & Daisy *** studia
Green Island ** hotel
Messonghi Beach *** hotel
Corfu Pelagos ***+ hotel
Delfini **** hotel
Sunmarotel Miramare Beach **** hotel
Alkionis *** hotel
Albatros *** hotel