Jdi na obsah Jdi na menu
 


2. série

Bart propadá

Bart propadá  je první epizoda druhé série amerického animovaného seriálu Simpsonovi, která byla poprvé vysílána 11. října 1990. Je tu poprvé nová úvodní scéna. V této epizodě se poprvé vyskytl Joe Quimby. Epizodu napsal David M. Stern a režíroval ji David Silverman.Potom co ve škole Bart popsal knihu o ostrově pokladů, každý poznal, že ji nikdy nečetl. Je jasné, že viděl jen obal knihy a ten popisuje. Učitelka Krabappelová se zeptá na jména pirátů v knize a Bart nedokáže odpovědět. Po škole ho učitelka varuje před zkouškovým obdobím. Bart se snaží učit ale pořád to odkládá. Další den se ve třídě Bart zhroutí a ošetřovatelka ho pošle domů se zánětem žil. Po dalším testu Marge a Homer sjednávají schůzku s učitelkou a školním psychologem. Ti jim řeknou, že Bart má nedostatečnou a hrozí mu propadnutí. Bart potřebuje čtyřku a požádá Martina Prince o pomoc. Martin souhlasí a na oplátku chce, aby ho Bart naučil být víc populární. Po Bartově kurzu Martina přestane bavit učení a nesplní slib. Nakonec Bart nepropadne.

Homerova dobrá víla

Homerova dobrá víla  je druhý díl druhé řady amerického animovaného seriálu Simpsonovi, který byl poprvé uveden 18. října 1990. Napsal jej Jon Vitti a režíroval Rich Moore.Homer se dozví o přípravku na růst vlasů. Ten však stojí 1000 dolarů a to si nemůže dovolit. Objedná si proto přípravek přes Springfieldskou jadernou elektrárnu a podaří se mu tento obchod skrýt v nákladech. Během krátké doby jeho vlasy opravdu dorostou. Rázem se stává přitažlivější pro Marge a pan Burns si jej díky novým vlasů oblíbí a povýší ho. Homer si najme oddaného asistenta Karla, který mu ve všem pomáhá v nové funkci. Smithers ale na Homera žárlí a také přijde na to, že si přípravek na vlasy objednal přes elektrárnu. Asistent Karl vezme vše na sebe a je propuštěn. Homer bez asistenta jen těžko dokáže plnit úkoly své funkce a navíc mu Bart rozbije lahvičku s přípravkem na vlasy. Zakrátko Homerovi opět vypadají vlasy a pan Burns jej dá na jeho stará místo v elektrárně.

Zvlášť strašidelní Simpsonovi (Speciální čarodějnický díl I)

Dům zlých snů

Simpsonovi podezřele levně koupili dům a stěhují se do něj. Už od začátku se tam dějí divné věci. Létají knihy nebo z nábytku teče krev. Marge se tam nastěhovat nechce, ale Homer ji přesvědčí, aby zůstali. Když spí, dům všechny navádí, aby zabili svou rodinu. Marge uvidí všechny s nožem a zastaví to. Hlas se je pořád snaží vystrašit, aby opustili dům., ale Simpsonovi tam chtějí zůstat. Dům si to chce rozmyslet a pošle je ven. Když jsou všichni venku rozhodne se radši sám zničit, než aby v něm žili.

Hladoví budiž prokleti

Simpsonovi grilují na zahradě, když v tom je unesou Kang a Kodos v létajícím talíři. Starají se o ně znamenitě. Vaří jim velké množství jídla. Líza je nedůvěřivá a vidí v tom nějakou past. V kuchyni najde knihu, na které je napsané Jak uvařit lidi. Líza mimozemšťany obviní, že je chtějí snít. Jak se ale ukáže na knize je ve skutečnosti napsáno Jak uvařit PRO lidi. Kang a Kodos jsou zklamáni, protože chtěli, aby se Simpsonovým u nich líbilo, a se slzami v očích je vrátí zpět na zem.

Havran

Homer (představující básníka) sedí v křesle a spí u rozečtené knihy a najednou někdo zaklepe na dveře. Dovnitř však nikdo nevejde. Homer se začíná bát, ale nedá mu to a jde otevřít dveře. Tam však nikdo není. Vrací se zpět do křesla, když v tom slyší ještě silnější zaklepání. Otevře okno, do světnice vletí Havran, usadí se na soše a opakuje Nikdy víc. Homer se jej snaží vyhnat, ale nedaří se mu to. Rezignuje a bezmocně se na havrana dívá.

Po tomto příběhu si děti říkají, že historky nebyly příliš strašidelné, ale Homer, který je poslouchal, se hrozně bojí, a nemůže pak ani usnout, protože se bojí Havrana.

Kdo s koho

Bart s Lízou při rybaření v potoku u Springfieldské jaderné elektrárny chytí rybu, která má tři oči, což vyvolá velkou nevoli vůči panu Burnsovi. Ten se rozhodne proti tomu bojovat tím, že kandiduje na guvernéra. Aby ukázal, že udržuje kontakt s lidmi, jde k Simpsonovým na večeři. Marge mu udělá tříokou rybu. Když si pan Burs dá první sousto do úst, vyplivne jej, a tím jeho kampaň na guvernéra končí.

Homer maskotem

Na začátku vypráví Homer příběh v hospodě. Příběh je o tom jak byl maskot na zápasech. Poté ho přijali do první ligy a tam neuspěl.

Golfová společnost

Homer závidí Nedovi. Ned Flanders má v přízemí domu kulečník a pivo. Dokonce i trávník mí zelenější. Homer se snaží Neda trumfnout. Nakonec si dají sázku, která se týče minigolfu. Sázka zní: Otec hocha, který nevyhraje musí posekat sousedův trávník v šatech jeho ženy. Barta trénuje Liza a naučí ho mnoho. Bart se dostane spolu s Toddem do finále. Když hrají poslední jamku oba to vzdají a nevyhraje ani jeden. Homer i Ned nakonec sekají trávníky.

Bart kazisvět

Celá rodina Simpsonů se sejde u slavnostního stolu při díkuvzdání. Líza udělá pečlivě dekorativní výzdobu ke stolu. Bart říká že tam není místo a tak jí Bart hodí do krbu. Celá rodina čeká že se Bart omluví. On odejde do svého pokoje a uteče do města spolu se psem spasitelem. Zde se potlouká městem a má hlad. Najde jídelnu kde se nají. Následně se vrátí domů, ale čeká že se rodina omluví jemu a tak vyleze na střechu. Zde slyší svojí sestru plakat a uvědomí si co učinil.

Ďábelský Bart

Simpsonovi jsou na Monster truck rally a tam jim auto zničí veliký robot. Následně skáče kaskadér přes bazén naplněný zvířaty, která ho můžou zranit nebo zabít. Například žraloky a krokodýli a lev. Kaskadér přes bazén přeskočí, ale následně se zraní. Bart se rozhodne skákat na svém skatebordu přes překážky. Poprvé skáče přes auto a skok se mu nepovede. Doktor se mu snaží další skákání vymluvit, ale Bart má svoji hlavu a skáče dál. Skoky se mu daří, ale dojdou mu nápady. Na školní exkurzi uvidí Springfieldskou rokli a rozhodne se přes ni skočit. Liza to řekne doma a Homer se ho snaží přemluvit. Bart přesto jede k rokli a chce skočit. Homer ho na poslední chvíli zastaví, ale sám sjede z kopce a skočí do propasti.Pád naštěstí přežije a vyvázne jen se škrábanci.

Za všechno může televize

Maggie, po zhlédnutí dílu Itchyho a Scratchyho praští Homera do hlavy paličkou. Marge si usmyslí, že v animácích je moc násilí a začne proti němu bojovat. Uspěje, a tak Itchy a Scratchy jsou jen mírumilovnou slátaninou. Do Springfieldu má zatím dorazit socha Michelangelův David a to se nelíbí členkám Margina hnutí. Jenže Marge proti němu nic nemá a díky tomu televizní rada posoudí, že když nemá nic proti nahotě, nemá nic proti násilí v animácích. Vše se vrací do starých kolejí.

Bartova srážka s autem

Bart jede na skateboardu po ulici, když v tom vjede do silnice pan Burns a srazí ho. V nemocnici mu řeknou že je zdráv, ale u jiného doktora mu řeknou jak hodně je nemocný. Homer dostane možnost v práci se zříci vedení soudu. Za případné podepsání dokumentu, který by toto určoval by dostal Homer 100 dolarů. Vedou se tedy soudní spory o to kdo má pravdu. Pan Burns udělá lest a pozve Marge a Homera do svého panství s nabídkou že jim dá polovinu, když oni skončí soud. Marge se prořekne s tím že si myslí že Bart je zdraví. Pan Burns toho následně využije a vyhraje soud a 100 dolarů.

Není ryba jako ryba

Simpsonovi jsou v japonské restauraci. Homer jí jídlo za jídlem, ale pořád má pocit že neokusil všechno. Tak si dá specialitu, která se musí speciálně nakrájet, jinak je jedovatá. Rybu nedělá šefkuchař, ale jen jeho pomocník. Homer jídlo sní a o ničem. Poté přijde šéfkuchař a řekne Homerovi že mohl být otráven. Lékařské vyšetření potvrdí, že může být otráven. Homerovy tedy zbývá dvaadvacet hodin života ( dvě hodiny z čtyřiadvaceti už vyčerpal) Homer si udělá seznam toho co má udělat. Nahraje kazetu pro svou dceru Maggie a poslechne si hrát Lizu na saxofon. Poté se usmíří s otcem. Ten chce, aby byl ještě s ním. Homer s ním je moc dlouho a tak spěchá domů. Jede co nejrychleji. Jenže Homera chytne policie a musí být zaplacena kauce. Zavolá Barneyovi a ten mu je dá. Homer doma nemůže usnout a tak jde do přízemí. Tam poslouchá kazetu "Starý zákon" (namluvil Larry King) a usíná. Ráno naleznou Homera na křesle. Zjistí že je ještě živý a tedy že nebyl otráven.

Takoví jsme byli

Děj začíná někdy v druhé polovině 30. let 20. století. Katie Morosky (Barbra Streisandová) je aktivní idealisticky založená mladá židovská dívka, která během svých univerzitních studií pracuje jako levicová politická aktivistka, bojuje například proti španělským fašistům a německým nacistům v právě probíhající Španělské občanské válce. Zde na univerzitě se poprvé setkává na hodinách literatury v atraktivním mladým mužem Hubbellem Gardnerem (Robert Redford), který právě zahajuje svoji dráhu spisovatele a scenáristy. Oba mladí lidé jsou si vzájemně sympatičtí a začnou se mírně kamarádit, nicméně k vážnému vztahu mezi nimi dojde až mnohem později v průběhu 2. světové války, v době, kdy Hubbell slouží v Americkém námořnictvu a Katie pracuje v rozhlasu i jako telefonní spojovatelka. Ještě v průběhu války ale dojde mezi nimi - z důvodů velké rozdílnosti jejich povah (mimo jiné, protože Katie je rozesmutněná z úmrtí amerického prezidenta Franklina Delano Roosevelta na jaře roku 1945) - k první vážné roztržce, která vypadá na rozchod, který se ale nakonec neuskuteční a oba dva hlavní hrdinové zůstanou spolu. Po válce se Hubbell stane úspěšným hollywoodským scenáristou. Avšak na počátku 50. let nastává v jejich vztahu další krizová situace kdy 12 známých hollywoodských filmařů je obviněno z levicového smýšlení a je zapsáno na tzv. černou listinu (někteří z nich jsou i obviněni a později odsouzeni do vězení). Katie přichází do jiného stavu, ale těsně před porodem se jejich vztah rozpadne definitivně.

Homer a desatero aneb každý krade, jak dovede

Instalatér nabídne Flendersovi kabelovou televizi na černo. Ned to odmítne, zato Homer nabídku přijme. Homerovi se líbí dívat na televizi. Zato Líza je proti. Dokonce se snaží něco z televize získat a tak začne na tom vydělávat. Ovšem neúspěšně. Homer pozve široký okruh přátel na finále boxu, které lze vidět jen na kabelových televizích. Líza se snaží protestovat proti dívání na televizi. Mezitím co přicházejí přátelé musí postupně schovávat věci, které jim ukradl. Nikomu nevadí, že má televizi napojenou nelegálně. Dokonce i policie se přijde podívat místo toho, aby Homera zatkla. Po čase Líza přestává věřit, že její protesty budou k něčemu. Marge jí však motivuje: aby to nevzdávala, že musí věřit. Samotná televize motivuje Homera, aby se na televizi nedíval a tak se na box nedodívá a po zápase jí odpojí.

Láska klíčí i v ředitelně

Když se smutná Margina sestra Selma svěří Líze, že by si přála nalézt muže svého srdce, tak se Marge rozhodne donutit Homera, aby se pokusil její sestře pomoci. Homer zamítá různé nápadníky, ale když je pozván na schůzku s Bartovým ředitelem Skinnerem, uvědomuje si, že on by mohl být ideálním kandidátem.

Ach, rodný bratře, kde tě mám?

Homer Simpson zjistí, že jeho otec měl ještě jednoho syna, který byl dán do sirotčince. Rozhodne se svého bratra najít. Po dlouhém pátrání Homer zjistí, že jeho bratr Herbert je bohatý průmyslník, který díky Homerovi zkrachuje.

Spasitel trapitel

Simpsonovi se již delší dobu potýkají s nezvladatelností svého psa Spasitele. Spasitel se nezvládá učit typické psí povely. Homer se rozhodne dát psa pryč, ale Marge se přimluví, aby mu dali ještě poslední šanci. Když se zvládne naučit několik povelů v psí škole a projde závěrečnou zkouškou, tak si psa nechají. Spasitel všem učebním metodám vytrvale odolává, ale v poslední chvíli jde do sebe a získá psí známku.

Dědovo dědictví

Děda Simpson potká v domově důchodců Beatrice Simmonsovou. Po pár dnech se do sebe zamilují. Beatrice však náhle zemře, její poslední vůle říká, že děda zdědí její majetek v hodnotě 106 tisíc dolarů. Beatrice se mu zjeví jako duch a poví mu, aby použil peníze na pomoc lidem, kteří to potřebují. Nakonec se rozhodne, že peníze by se měli použít v domově důchodců.

Síla talentu

Homer se rozhodne, že je čas na dietu po tom, co se zasekne v tobogánu. Jde si proto najít na půdu činky a všimne si kresby Ringa Starra, kterou Marge nakreslila ještě na střední škole, kdy byl Ringo její idol. Líza poví Marge, že by se měla přihlásit do umělecké školy, kvůli svému talentu. Marge se přihlásí na hodiny výtvarného umění a namaluje Homera jak spí ve spodním prádle na gauči. Učiteli se to velice líbí a její malbu zařadí do soutěže. Margeina malba vyhrává soutěž a Marge dostane nabídku od pana Burnse, namalovat jeho portrét. Marge chce zobrazit skutečného Burnse a tak ho namaluje nahého, jak ho viděla v koupelně. Burns se cítí hrozně, ale je přinucený ostatními lidmi, kteří přišli na prezentaci, uznat obraz za úspěšný.

Lízin let do nebe

Když Lízina učitelka paní Hooverová onemocní vážnou nemocí, do třídy přijde pan Bergstrom jako zastupující učitel. Líze se nový učitel velmi líbí a považuje jeho učební metody za velice inspirativní. Potká se s ním v muzeu a cítí se trapně, když Homer předvede svoji hloupost. Na druhý den se však slečna Hooverová objeví znovu v Lízině třídě a ona je zklamaná, protože pan Bergstrom opustil město. Líza si svoji zlost vybije na Homerovi a nazve ho paviánem. Homer se rozhodne chovat více jako otec a Líza se omluví.

Válka Simpsonových

Simpsonovi uspořádají párty, ale když to Homer pořádně přežene s alkoholem, začne vyvádět. Marge proto zapíše sebe a Homera do víkendové manželké poradny, kterou uspořádá reverend Lovejoy. Homer se dozví, že se poradna bude konat u jezera Sumců. S nadějí, že chytí legendárního sumce zvaného generál Sherman si Homer vezme své rybářské náčiní. Marge ale zjistí, že Homer upřednostnil rybaření před záchranou jejich manželství. Homer se jde projít a uvidí osamocený rybářský prut. Když ho chytí, prut s ním trhne a přehodí ho do člunu. Marge uvidí Homera a je z toho zklamaná. Homerovi se podaří ulovit legendárního sumce, ale Marge mu řekne, že jejich manželství je ohrožené, ať si nějaké ryby váží víc než jí. Aby dokázal svoji lásku k ní, vypustí rybu zpátky do jezera a Marge mu odpustí.

Drobné kiksy nad komiksy

Bart objeví ve výloze obchodu, v kterém je Komiksový chlapík prodavačem, první vydání Radioaktivního Muže za cenu 100 dolarů. Tolik peněz nemá, tak si chce přivydělat u paní Glickovské, Margeiny přítelkyně, tím, že pro ni dělá různé divné věci. Za tuto těžkou práci dostane jen směšných 50 centů. Bart vezme svých 35 dolarů do obchodu, aby si komiks koupil. V obchodě narazí na Milhousea a Martina, kteří si taky chtějí koupit ten stejný časopis a kdyby se složili, měli by dost peněz na koupi komiksu. Komiks si teda koupí společně a noc stráví v Bartově domě na stromě. Martin je uprostřed noci vzhůru i Milhouse se vzbudí, s myšlením, že Martin si chce vzít komiks pro sebe. Proto ho sváží k židli. V noci je bouřka a Bart se pobije s Milhousem, zatím co vítr způsobí, že komiks vyletí do vzduchu. Bart zachytí Milhousea za rukáv a drží ho. Jak ho spustí, Milhouse spadne a může se zabít, ale je s ním i komiks. Bart se rozhodne zachránit Milhousea, komiks odletí a zasáhne ho blesk, takže se zničí.

Krevní msta

V tomto díle Bart daruje krev Burnsovi po kterém bude chtít Homer odměnu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář