Jdi na obsah Jdi na menu
 


9. série

Město New York vs. Homer Simpson

Barney je vybrán jako řidič u Vočka, jako jediný nesmí pít oblíbené pivo Duff. Ke všemu mu Duffman oznámí, že vyhrál pivo zdarma. Druhý den je Barney pryč a s ním také Homerovo auto. Homer další 2 měsíce o Barneym ani o svém autu nemá žádné zprávy. Po 2 měsících se Barney vrací zpět do Springfieldu bez auta. Homer obdrží dopis, ve kterém se píše, že auto je odstaveno na území Manhattanu v New Yorku a pokud si ho majitel do 72 hodin nevyzvedne, bude odstaněno na náklady majitele. Homerovi se ale do New Yorku nechce, protože má na toto místo špatné vzpomínky. Přesto ho ostatní členové rodiny přemluví a vydávají se autobusem do New Yorku. V New Yorku se Homer vydává najít ztracené auto, nachází ho, ale musí čekat mezi 9 a 5 hodinou čekat na policistu, který musí odstranit botičku t kola. Homer při čekání dostane hlad a koupí si pokrm jménem Kalash, po které bude mít žízeň, zapije ho krabím džusem. Po nápoji potřebuje na Wc, prošvihne policistu a musí zaplatit 250 dolarů. Homer nechce nic platit, zkouší odjet i s botičkou na kole, na její odstranění používá různé nástroje. Mezitím zbytek rodiny navštěvuje různé památky a atrakce (Malá Itálie, Čínská čtvrť, Socha svobody). Na konci dne se projíždějí na koních, do cesty se jim však postaví Homer. Rodina se znovu setkává v polorozpadlém autě, Líza se ptá, zdali se sem vrátí příští rok...

Ředitel Skinner a seržant Skinner

Na základní škole ve Springfieldu se nečekaně objevuje muž, jenž o sobě prohlašuje, že je Seymour Skinner a že se po dvaceti letech vrací z vězení ve Vietnamu. A kdo je tedy ten muž, co se doposud za ředitele Skinnera vydával?

Lízin saxofón

Každý člověk se v životě občas cítí osamocený a ztracený, a tak hledá útěchu v tom, co je jeho srdci nejbližší. A přesně tak je na tom i malá saxofonistka Líza, která touží po porozumění a uznání.

Speciální čarodějnický díl VIII.

Opět na nás čekají tři minipříběhy. V tom prvním s názvem Homer a mutanti si Homer jakožto poslední žijící člověk ve městě plní své tužby. Ve druhém příběhu s podtitulem Moucha versus moucha Homer experimentuje s transportérem hmotných částic a ve třetí epizodě Jak si upéct čarodějnici se do potíží pro změnu dostává Marge.

Pistolníkova rodina

Ve Springfieldu řádí výtržníci, a tak si Homer zakoupí zbraň na ochranu své rodiny. Jenže Marge to nemůže přenést přes srdce, proto vezme děti a odchází s nimi z domu...

Bart hvězdou

Ve Springfieldu se koná veletrh zdraví, který odhalí, že mládež je na tom s fyzičkou velmi špatně. Rodiče tedy děti přihlásí do amerického fotbalu, kde se sejde mladý výkvět springfieldské základní školy. Zpočátku je trénuje Ned Flanders, mužstvo vyhrává, ale pak jeho funkci přebírá Homer. Co všechno ona změna na postu trenéra přinese mužstvu a v neposlední řadě i samotnému Bartovi?

Dvě paní Nahasapeemapetilonové

Prodavače Apua v dětství rodiče zasnoubili se stejně starou Indkou. Čas plynul, Apu se přestěhoval do Ameriky a na domluvený sňatek zapomněl. Ale nezapomněla jeho matka, která na sňatku trvá. A tak Apu vymýšlí lest, jak se svatbě vyhnout, a jeho nejbližším poradcem není nikdo jiný než samotný Homer.

Líza skeptik

Líza provádí se svými spolužáky archeologický výzkum v místě, kde má stát nové obchodní centrum, a objeví kostru podivného tvora s křídly. Celý Springfield věří, že jde o kostru anděla. Ovšem Líza trvá na důkladné vědecké analýze.

Marge prodává nemovitosti

Marge se cítí doma naprosto nevyužitá, a tak se rozhodne podnikat v oblasti nemovitostí. Ale může dobromyslná a za všech okolností pravdomluvná Marge v této branži uspět?

Zázrak v Evergreen Terace

Štědrý večer byl pro Barta ve znamení nudy a obžerství. Zato čekání na ranní rozdávání dárků je pro něj nekonečné. A tak vstane dřív a jde tajně ke stromečku. Jenže stačí malá nepozornost, a stromeček je i s dárky v plamenech. A do probuzení ostatních zbývá pouze jedna hodina. Jak to tedy udělat, aby vina nepadla na jeho hlavu?

Všichni zpívají a tančí

 V této epizodě si Simpsonovi střihnou několik rolí ve slavných muzikálech a dokážou, že když se chce, všechno jde.

Bart světský

Do Springfieldu přijede pouť a Homer s Bartem tam nešťastnou náhodou způsobí finanční škodu. Majitel pouti se proto rozhodne, že si to tam oba musejí odpracovat. Jenže nebyl by to Homer, kdyby se s někým nedostal do konfliktu. A tentokrát je to jedna romská rodina.

Radost ze sekty

Téměř celý Springfield podlehne názorům nové sekty "moventariánů" a za sliby o sladkém životě na zaslíbené planetě Blahoslávii jí odkazuje celý svůj majetek. Zdravý rozum si ve městě zachová jen Marge, reverend Lovejoy a Ned Flanders.

Ponorkobus

Mládež ze Springfieldu odjíždí autobusem na dětské zasedání OSN. Protože však během jízdy zlobí a rozptylují řidiče, dojde k havárii - autobus spadne do moře a vlny ho odnesou na opuštěný ostrov. A jak si s nastalou situací děti poradí, když na ostrově není žádné jídlo, pití ani opičí sluhové?

Poslední pokušení Krustyho

Ve Springfieldu se koná festival humoru, ale klaun Krusty nebyl přizván mezi účinkující, neboť jeho vystoupení už podle pořadatelů nejsou tak zábavná jako dřív. Bart se však s tímto rozhodnutím nehodlá smířit a pro svého klauna je ochoten udělat cokoliv.

 

Jak napálit pojišťovnu

I na Vočka se po dlouhé době usměje štěstí - potká ženu svých snů. Po čase mu však dojdou peníze, a tak má strach, že o ni přijde, pokud jich nebude mít dostatek. Společně s Homerem proto vymyslí rafinovaný plán, jak je získat.

Líza z rodu Simpsonů

Líze se v posledních dnech ve škole vůbec nic nedaří, a tak má pocit, že začíná hloupnout. A k tomu všemu jí dědeček ještě oznámí, že mozek začíná Simpsonovým v určitém věku měknout. Ale nebyla by to Líza, kdyby se spokojila s tak jednoduchým vysvětlením, že za všechno může genetika.

Hrátky s Ralphem

Bart je rodiči donucen hrát si s Ralphem, ale tohle přátelství je pro něj velmi ponižující. Brzy však přijde na jednu výhodu, kterou mu ono spojenectví skýtá. Ralphův tatínek jakožto šéf springfieldské policie totiž vlastní univerzální klíč k městu. A s tím už se dá leccos podniknout. 

 

Homer slouží vlasti

Homer v televizi zhlédne náborový šot americké námořní pěchoty a rozhodne se, že vstoupí do armády jako záložník. A jeho přátelé vysedávající s ním denně U Vočka ho v tom přece nemohou nechat samotného.

Trable s trilióny

Je 15. dubna, poslední den, kdy je možné odevzdat daňové přiznání. Homer je jako vždy vyplní s nadhledem sobě vlastním, a tak se ocitá před kárnou komisí.

Bart televizní šoumen

V televizi se připravuje zpravodajský pořad pro děti, kterým mají provázet samy děti. Jako jedna z moderátorek je vybrána premiantka Líza a spolu s ní se na obrazovce ocitá i Bart. Sourozenecká řevnivost však komplikuje celý projekt.

Kam s odpadem

Homer kandiduje na vedoucího odboru technických služeb ve Springfieldu. Rozjíždí mohutnou volební kampaň - a neštítí se použít jakýchkoli prostředků na zlikvidování svého protivníka.

Homer horolezcem

Homer se kvůli Bartovi rozhodne zhubnout, aby se za něj jeho malý synek nemusel stydět. Denně chodí běhat, navštěvuje posilovnu a zdravě jí. Posléze je reklamními agenty vybrán, aby v rámci kampaně na čokoládovou tyčinku vylezl na nejvyšší horu Springfieldu. A nebyl by to Homer, kdyby řekl ne.

Ztracená Líza

Homer z lenosti odmítne jít s Lízou na výstavu do muzea, a tak tam vyrazí sama. Zpátky, protože už je příliš pozdě, musí jet autobusem, aby byla doma včas a nikdo se o jejím výletě nedozvěděl. Jenže nastoupí do špatného autobusu.

Rození líbači

Homer s Marge prožívají manželskou krizi, a tak se snaží jakýmkoliv způsobem oživit svůj sexuální život. A co může být víc vzrušujícího než milostné hrátky prováděné na veřejných místech?

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář