Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zápis ze schůze ze dne 30.10.2014

30. 11. 2014

1. Předložení nabídek od firem - STIMOS - 136 tis. Kč

                                              - VEKRA - 124 tis. Kč

                                              - RI OKNA - 117 tis. Kč

                                              - OKNO Zlín - 112 tis. Kč

Podle jediného kritéria byla vybrána firma s nejnižší nabídkou, a to je firma OKNO Zlín. Cena je bez demontáže, renovace a montáže okenních mříží, kterou si zajistíme sami, částečně i vlastními silami.

2. Situace okolo pojištění domu

    - změnou statutu domu, tzn. vznik Společenství vlastníků jednotek Na Honech II, 4918 - 4919 Zlín je potřeba se postarat o vlastní majetek. Proto je potřeba zjistit aktuální cenu nemovitosti a nechat si přepracovat nabídku pojištění, včetně zařízení, odpovědnosti za škody atd. Chtěli bychom se zlepšením podmínek pojištění dostat na stejnou sumu za pojištění.

3. Sklepní prostory

   - udělala se revize sklepních společných prostor. Budeme do poštovních schránek distribuovat plánek těchto místností s prosbou, aby obyvatelé domu napsali své návrhy, co by v těchto místnostech chtěli vybudovat ku prospěchu všech obyvatel.

Dále bychom chtěli požádat všechny obyvatele, kteří mají v mezisklepních prostorách své věci, aby si je uklidili. Chceme objednat na předem domluvenou sobotu kontejner, aby se všichni mohli svých nepotřebných věcí zbavit. Dále upozorňuji všechny, kteří mají své sklepy posunuty až k oknům, že budou muset své sklepy uvolnit a zpřístupnit po dobu výměny sklepních oken.

4. Rekonstrukce výtahů

    - podle současných předpisů platíme zbytečně mnoho za servis výtahů, což je měsíčně 1690,- Kč.Jelikož máme výtah z před roku 1993, stačí nám vést knihu prohlídek a jednou za 3 měsíce nechat udělat odbornou prohlídku v ceně asi 1500,- Kč. Budeme vést jednání se servisní firmou LESO výtahy o změně servisních podmínek. Výběr firmy na rekonstrukci výtahů začneme hned na začátku příštího roku.

5. Kamerový systém

    - vzhledem k bezpečnosti v domě a omezení vandalství, chceme v domě zavést kamerový systém. Cena tohoto systému je okolo 30 tis. Záběry z kamer bude možno sledovat na televizi u každého obyvatele domu a myslíme si, že výrazně přispěje k větší bezpečnosti v našem domě.

6. Ostatní

    - jednali jsme se správcem chodníků o možné opravě chodníků před vchody do domu, bohužel město je omezeno finančními prostředky, vyčleněnými na opravy chodníků, tím pádem není možné nám sdělit termín opravy. Pokud na jaře 2015 nám město nebude schopno dát termín opravy, zvážíme, zda si tuto opravu neuděláme sami svými prostředky. Je třeba urychleně řešit havarijní stav zadního vchodu č. 4918, kde se oddělil celý schodový blok důsledkem propadu zeminy. O aktuálním stavu a postupu Vás budeme informovat.

 
 

 

Poslední fotografie



Archiv

Kalendář
<< březen / 2024 >>


Statistiky

Online: 1
Celkem: 40242
Měsíc: 967
Den: 54