Jdi na obsah Jdi na menu
 

23. 3. 2020

 

ITALSKÝ TÝDEN 1280px-flag_of_italy.svg.png


To není pokus o nejapný vtip, apokalyptická vize ani narážka na styl jednoho nejmenovaného obchodního řetězce (i když to poslední trochu ano...). Z médií jistě víte, jak vážná je situace v Itálii, kde na nákazu koronavirem umírají denně stovky lidí. Itálie si v této situaci - dle některých vyjádření - připadá ponechaná ostatními zeměmi napospas svému osudu; není divu, když každý stát má dost práce sám se sebou.

Pandemie koronaviru nám ale ukazuje, jak moc je náš svět provázaný. Pojďme si tedy tuto provázanost přiznat a realizovat - a to v modlitbě. Jak? Určitě se mnozí v těchto dnech modlíme za ukončení pandemie, za záchranu před koronavirem - a máme často na mysli především svou vlastní zemi, svůj národ, své blízké... Což je přirozené. POJĎME NA TÝDEN (23. - 29. 3.) VE SVÝCH MODLITBÁCH ADOPTOVAT ITÁLII, modleme se za ni i za její obyvatele, jako by to byla také naše země a náš národ... To od nás nevyžaduje žádné zvláštní úsilí - prostě na týden si "přidáme ještě jedno občanství". Naše modlitby totiž za něco stojí především tehdy, když se nás něco silně/osobně týká. A pokud má modlitba, případně půst, nějakou sílu (a v to věříme, jinak bychom se nemodlili a nepostili), pak tahle naše "troška do italského mlýna" nemusí být vůbec málo.

Dělejme to dobré, co můžeme. Díky všem, kdo se připojíte!

o. Vojtěch

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

PS:

Dana Pospíšilová , 23. 3. 2020 23:24

Přemýšlím, "z jakého konce" modlitby za Itálii vzít... Otvírám namátkou Písmo právě na místě Sk 28,11, kapitolu s názvem "Konečně v Římě, ale v poutech". Asi není tak důležité, co budeme říkat a jak "kvalitně", ale že společně, byť každý po svém, prosíme za sebe i za druhé. Prosíme o prolomení pout... I těch mezi námi...

Italský týden

Dana Pospíšilová , 23. 3. 2020 23:09

Děkuji moc za rozšíření obzorů nad naše privátní zájmy a za hranice naší země. Vyhořelý Notre-Dame vzal za srdce spoustu lidí. Nás, co jsme tu byli, možná o něco víc a stejně tak je to s Itálií. Ráda si adoptuji zemi, která pláče, ač jsem tam nikdy nebyla a určitě se do situace tam neumím vcítit tolik, jak někdo, kdo tuto krásnou zemi navštívil či tu dokonce studoval... Není marné si takto pomáhat s uzdravením naší slepoty, jak praví nedělní evangelium...

Adopce Itálie

Bočkovi, 23. 3. 2020 18:57

Moc rádi budeme na týden Taloši :-) Chceme zvláště pamatovat na ty, kdo museli umřít opuštění a bez rozloučení s blízkými.

Adopce Itálie

Bočkovi, 23. 3. 2020 19:05

K tématu:
https://www.vaticannews.va/cs/cirkev/news/2020-03/otec-aquilino-kapucin-po-boku-umirajicich-v-bergamu.html?fbclid=IwAR3GnpcbpObG04oHATXj1Kqp-U3uBO7N-DXY5BAX9UvXHXw4qyDRx578jNw

Týden modliteb za Itálii

Jana Janatová, 23. 3. 2020 15:00

Díky moc za tento nápad a příležitost pomoci. Ve svých modlitbách budu pamatovat zvláště na ty, kteří nemohli svoje blízké zemřelé doprovodit a rozloučit se s nimi.

Italský týden

Fialová Hana, 23. 3. 2020 6:49

Připojím se ráda.

Modlitba za Itálii

Petra Smolová , 23. 3. 2020 5:56

Díky, dobrý nápad. Ráda se připojím. Každý den večer chci také rozsvítít za oknem svíci jako symbol solidarity s Itálií s prosbou odpuštění pro zemřelé bez možnosti smíření.