Jdi na obsah Jdi na menu
 


2019 ME seniorů - základní informace

9. 7. 2018

 

Webové stránky ME seniorů 2019. (stránky budou zprovozněny koncem roku 2018).

ME seniorů 2019 se koná ve městě BOLOGNA, kde tato akce byla už v roce 2015. Termín sobota 22.06. až 29.06.2019. V sobotu 22.06.19 hrají jen italové a případní dobrovolníci z jiných zemí. 

Startovné pro hráče je 230 EUR, oficiální hosté 180 EUR (mají zajištěn vstup na všechny akce včetně slavnostního zahájení a zakončení šampionátu s rautem a zábavou). 4 startovné zdarma od nás (Seniorbowling CZ) mají vítězové Českého Seniorského Poháru 2017 a vítězové Senior Masters 2018, jehož finále se odehraje počátkem roku 2019. 

Vedení CZ týmu: vedoucí výpravy Milan Soušek, kapitánka Anežka Lencová. Vedoucí zařizuje věci organizační, kapitán veškeré záležitosti herní.

Přihlášky přijímáme do 31.01.2019 - viz elektronická přihláška. Evidence přihlášených hráčů, dvojic a trojic bude u nás vedena průběžně.

Co je pro hráče povinné: věk nejméně 50 let v roce 2019, mít oficiální dres seniorů ČR (ten lze objednat v rámci přihlášky na ME), muži černé kalhoty bez našitých vnějších kapes, ženy dle dohody kalhoty nebo sukně (pro ženy organizuje Anežka Lencová). Doporučené jsou odznaky na výměnu s hráči na drahách a kdykoliv jindy. I letos budou 2 varianty - oficiální a neoficiální.

Na ME může jet podle pravidel jen ten, kdo má registrační průkaz národní asociace (ČBA). Číslo si ověřte po zadání svého jména ZDE. Pokud číslo nemáte, kontaktujte sekretáře Jiřího Marvala, aby registrační průkaz vystavil.

Prozatím nebyly stanoveny množstevní kvóty pro počty hráčů z jednotlivých zemí, pokud by zavedeny byly, budeme informovat zda se to dotkne hráčů z ČR.

Ubytování: vyjednán je extra výborný hotelový komplex Relais Bellaria Bologna s velmi slušnými cenami, venkovními bazény s barem, výborným ubytováním a skvělou dostupností na mužskou hernu se 40ti drahami. Tady vše odehrají muži, ženy hrají v Renobowling, 24 drah.

Oficiální hotely: sem vložíme, jakmile k nám doplují ceny. Doporučujeme ale ubytování právě v hotelovém komplexu Relais Bellaria Bologna. Tady to už známe, moc dobré ubytování, prostředí, ceny včetně snídaní, které jsou velice kvalittní.

Doprava: každý se na dopravuje do hotelu, v němž je ubytován, individuálně. Ze všech neoficiálních typů ubytování se každý dopravuje i do heren rovněž sám. Pouze z oficiálních hotelů je doprava do center a zpět zajišťována pořadatelem ME.

Kde se hraje: Reno bowling (24 drah), zde odehrají všechny své hry ženy. Dále bowling Lazzaro, 40 dřevěných drah, zde odehrají všechny své hry muži. 

Již nyní upozorňujeme, že ME seniorů 2019 se bude hrát v Bologni, Itálie, kde jsou uplatňovány kvóty hráčů pro jednotlivé země. Pokud budou kvóty i v roce 2019, a bude-li počet přihlášek vyšší, než tyto kvóty, budou mít přednost hráčky a hráči podle ročního žebříčku Českého Seniorského Poháru 2018 na základě zde dosažených herních průměrů. Podmínkou je odehrát nejméně 4 turnaje z 10ti. Doporučujeme zájemcům o ME 2019 v Bologni s tím počítat a účast potvrdit svými starty a výsledky na ČSP 2018.