Jdi na obsah Jdi na menu
 


7. Results/Výsledky

Czech Old School 2022 probíhal v termínu 20. - 22.10.2022 na Bowlingzone, Pardubice. Obsazovačka slibovala téměř "plný dům", krátce před začátkem však přišlo pár odůvodněných odhlášek. V pořádku, to je běžné u téměř každého turnaje. Co nás však dost mrzí, že 8 hráček a hráčů prostě a jednoduše nepřišlo bez jakékoliv zprávy. V běžném turnaji to je nepříjemné, ale dá se to překonat. Czech Old School ale není běžný denní turnájek. Tady se předem závazně na 3 dny objednávají dráhy, společná večeře, raut, ubytování... A to už jistý problém je, neboť nikdo netuší, že někdo prostě a jednoduše nepřijede, čímž veškeré prostředky na jejich účast byly vynaloženy naprosto marně. O to mohly být lepší ceny, lepší servis, raut, atd. Tyhle věci skutečně zamrzí, když jednotlivci takhle vysají dost peněz na úkor všech ostatních. O koho se jedná samozřejmě víme a určitě si na ně příště dáme pozor... Ale zanechme toho a pojďme se mrknout na turnaj samotný.

Pro turnaj bylo zvoleno středně obtížné mazání. Jak se v průběhu akce ukázalo, pro dost hráčů to byl mazací model velmi obtížně hratelný. Na druhou stranu to bylo zcela stejné pro všechny. Ratio 3,3 je lehce pod hranicí 4,5, která je dělítkem mezi turnaji typu A a B. Příští rok se nad tím zamyslíme bedlivěji a zvolíme zřejmě mazací model s ratiem nad 4,5 s klasickým "stromečkem". I tak byly hry a jednotlivé zápasy zajímavé, kvalitní náhozy nechyběly, perfect game sice nepadla, ale 297 bylo velmi velmi blízko.

Samozřejmě v akcích typu Old School jsou výsledky důležité, každý chce uspět, kdo by ne, že... Ale nezanedbatelnou součástí je to naše seniorské setkání, tlachání, vzájemné hoštění a podobně. A toho jsme byly svědky v míře jako obvykle značné. Těžko říci, co vlastně převládá - uspět ve hrách anebo se dobře pobavit se všemi kamarády a známými ze 3 zemí? Pravděpodobně je to kombinace obojího. I letošní páteční galavečer byl trochu jiný, než obvykle. "Na vině" jsou věci, jež nikdo z nás nemůže ovlivnit, věci zdravotní, pečovatelské, a podobně. Letos tím byla postižena i Anežka, která obvykle do večera přináší vlastního ducha, vlastní nápady, některá aranžmá a tak podobně. Ale nejen Anežka, nějak se to letos trochu sešlo. Ale to přináší život sám, aniž to s námi předem konzultuje, zda se nám to hodí, či nikoliv... Celkově ale je možné označit letošní Czech Old School za povedený a na tom mají zásluhu zcela všichni přítomní. Za to velký dík všem!

Určitě musíme a chceme poděkovat jak všem našim letošním sponzorům (když totálně vypadl Středočeský kraj) a rozhodně i majitelům Bowlingzone, kteří nám vycházeli vstříc všude, kde to bylo i jen trochu možné. Co se nedalo obejít byly energie. Ty nás v poslední době trápí obecně a bowlingové centrum obzvlášť. A to byl důvod, proč bylo nezbytné k běžnému startovnému přičíst stokorunu právě za velký nárůst energií. Snažíme se věřit, že se situace alespoň částečně ustálí a že dopad na hráče a jejich startovné nebude nijak drastický. Hodí se připomenout, kdo nás letos sponzorsky podpořil: společnost Krahulík, společnost Lanik, firma Bowling Kaštanka, firma Detoxikace.shop a osobně Anežka Lencová. Děkujeme všem, vážíme si toho!

Komentáře a výsledky jsou v tomto článku chronologicky odspoda tak, jak jednotlivé typy soutěží a akcí nabíhaly.

Sobota 22.10.2022 - Masters

Vyvrcholením celého Czech Old School je Masters. Sem postoupilo 36 nejlepších na základě All Event. Následují 3 hry, které rozhodnou o tom, kdo z nich se propracuje mezi nejlepší dvanáctku a budou se moci zúčastnit semifinálových bojů o tituly nejvyšší. Pár velmi zvučných jmen mělo smůlu a do TOP 12 se nepodívali. A tak se do superfinálové šestice propracovali Jana Lébrová, Vladimír Pitaš, Dalibor Polívka, Zsolt Radvánszki (H), Jiří Stulík, Adam Vondráček. Nejvíce se zřejmě věřilo Adamovi... domácí hráč, šikovný, má natrénováno. Dvě superfinálové hry však ukázaly, že ani to nestačí. Adam končí šestý. Vláďa Pitaš, velice zkušený matador, avšak věk hraje svoji roli, her už bylo docela dost, a tak pro něj 5. místo. Jirka Stulík, další zkušeňák, jehož hned tak něco nevyvede z rovnováhy. Zahrál slušně, ale je z toho "jen" 4. místo. To JEN je v úvozovkách, protože tady za této konkurence JEN znamená skvělý úspěch. Jana Lébrové, netřeba představovat, mnohonásobná mistryně ČR, průměr 186 stačí na bronz! Maďar Zsolt Radvánszki, pro nás celkem neznámá persona... Upřímně řečeno, nachytal trochu smůly při hře, ale celkově naprosto zaslouženě 2. místo a stříbro. Jinak řečeno nejlepší zahraniční hráč. Zaslouží velký obdiv! A jsme u vítěze. Dalibora asi všichni známe. Kromě sudoku hraje i ten bowling. Stylově by se k němu jistě našlo hodně připomínek. Ale dnes... průměr přes 202 a jde kam? No jistě, na stupně vítězů. A rovnou na střední stupínek, čili na zlatou pozici. Je to překvapení? Ano, rozhodně je, ale dnes zasloužené. Dalibor Polívka ovládl Masters. Dalibore, gratulujeme!

Nejvyšší náhozy mají na svém kontě Ondřej Surán za 297 a Ivana Fojtíková za 238. Pochopitelně gratulujeme, až závidíme.... A nakonec vyhlášení nejlepší ženy celého Czech Old School -  a tím jediným vyhlášeným jedincem je naše Jana Lébrová. Rovněž s kytičkou gratulace!

Při stahování výsledkových souborů si stáhněte jen ten poslední. Ten vždycky obsahuje i všechny předchozí výsledky (takže zcela všechno je v souboru Masters).

Zveřejněné výsledky jsou již po revizi a opravě pár chybek.

NEW Czech Old School 2022, all results                       Fotogalérie / photos

20221022-1-masters--2-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sobota 22.10.2022 - teams

Odehrány a odměněny byly trojice, jejichž soutěž dnes proběhla. Z výsledků lze vidět pár překvapení, když papíroví outsideři vyřadili z další účasti předpokládané favority. Nakonec zlato vybojovala trojice Ivana Fojtíková, Anna Stromšíková, Josef Mihulka. Sice z jiných soutěží sehraná trojice, ale tady přece jenom sázkové kanceláře tipovaly naprosto jiné týmy. Bohužel chybně, jejich problém. Tito jsou dnes hrdinové a vítězí. Na stupních vítězů je doprovází stříbrný mezinárodní tým Jana Lébrová, Zoltán Skobrics, Ondřej Surán a bronzoví František Brokeš, Zdeněk Havlíček, Stanislav Nejezchleba. Tahle dnes bronzová trojice již předem naháděla strach jen součtem svých věkových hendykepů. Ale nakonec to na lepší umístění nepomohlo.

20221022-teams--2-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pátek 21.10.2022: doubles

Dnes se odehrály dvojice. Ondřej Surán si zahrál 297, poslední hod nebyl ideální. Ale příležitost na 300 ještě bude. A dvojice Adam Vondrráček-Jiří Hindrák ve finále excelovala... Stříbro si vyválčila dvojice Jirka Klečka, Standa Nejezchleba, bronz byl mezinárodní, ocenění si do své sbírky přidali Blanka Hanusíková a Ferko Kuziel. Na stupně vítězů se tak poprvé dostává zástupce jiné země, než ČR.

Večer se konal tradiční galavečer se spoustou muziky, zábavy, s losovanými cenami a vloženými soutěžemi. V rámci večera byly vyhlášeny výsledky dnešních doubles. Hudbu k poslechu a především k tanci zajistil Ivan Lank a bylo to skutečně fajnové, tanečníků bylo na "parketě" stále dost a dost. K večeři jsme měli výborné bretaňské hovězí a následoval bohatý raut v čele s uzenou vepřovou kýtou a mnoha dalšími pochutinami. Večer prošpikovaly různé drobné soutěže s cenami pro nejlepší, jež konkurovaly těm, co se rozdávají v turnaji.. :-).  I Maďarští kamarádi zůstali velmi dlouho a občas se dokonce stali "lídry" večera". Bylo to fakt skvělé... Pořídili jsme sice pár fotek, ale ty nemohou dostatečně vystihnout přátelskou atmosféru celého večera, ale aspoň jako základní dokumentace snad budou dobré.

Zítra v sobotu hrajeme nejprve komplet trojice a poté následuje Masters pro 36 nejlepších z All Event.

2022-10-21-doubles--vitezovegalavecer--5-.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Čtvrtek 20.10.22: singles

Celkem 89 hráček a hráčů zahájilo první den Czech Old School. Dnes byly na pořadu jednotlivci. Po kvalifikacích postoupilo 12 nejlepších do semifinále, kde se utkali na 1 hru KO. Vítězové se pak představili ve Finále na 2 hry. Dominovali čeští hráči, kteří obsadili stupně vítězů v čele s domácím Adamem Vondráčkem. Gratulujeme! Výsledky jsou ke stažení a nezapomeňte nahlédnout i do přiloženého fotoalba, kam budeme přidávat další fotky z Old School. V pátek nás čekají dvojice a večer galavečer s hudbou a programem.

dsc01498.jpg