Jdi na obsah Jdi na menu
 


3. turnaj ČSP 2018 - Výsledky

18. 3. 2018

Stone street pro Jirku Hindráka a Janu Lébrovou. Proč jsou dnes výsledky v modrém písmu?

Třetí turnaj Seniorského Poháru 2018 se hrál v Olomouci v sobotu 17.03.2018. To je ta sobota, kdy se do ČR vrátila ještě na chvilku zima. Naštěstí silnice byly až asi na Plzeňsko v pohodě a tak se začalo včas. Dnešní turnaj zaznamenal zřejmě jeden z rekordů, a to ne zrovna vítaných, ale s tím nikdo nic neudělá… Původně až přeplněná obsazovačka značně prořídla vlivem především pokračujících chřipek, je jich u nás teď skutečně požehnaně. Věříme, že marodi se brzy zotaví a příští turnaj v Pardubicích bude zase jako obvykle „našlapán“.

Ještě před hodnocením kvalifikací si neodpustíme malé vysvětlení a extra poděkování. Vysvětlení spočívá v tom, proč jsou dnes hry převážně v modré barvě. Vysvětlení: protože Stone street. Modrá čísla jsou dvoustovky a větší čísla a těch tedy dneska bylo skutečně požehnaně. Poděkování – sponzorské firmě Masna Krahulčí a speciálně Otovi Kuncovi. Díky Oto, krahulecké masné produkty se staly součástí našich turnajů a navíc jsou chutné. Tak a teď tedy k turnaji samotnému…

Kvalifikace, to dnes byla přehršel dvoustovek a náhozů ještě výrazně vyšších. Za náhozy od 280 vyplácíme hotovostní prémie. Několikrát jsme se museli vydat ke krabici s penězi, abychom si přichystali ty prémie. Pohříchu vždy marně. 278 se vyskytlo hned 3x – Mirek Křesťan, Jana Lébrová, Standa Nejezchleba. Krásné hry. Všechny ale trumfl číslem ještě o 1 vyšším Jirka Vrážel. Ale ani 279 na prémii nestačí. Nejlepší v kvalifikaci byl Mirek Křesťan se 1478, průměr 246,3. Za ním Dana Hanušová 1443, průměr 231,5. O moc pozadu nezůstala řada dalších hráčů.

Do finále postupovalo jako obvykle 36 nejlepších, z mužů byl posledním šťastlivcem Tomáš Frydrych, v případě žen Jana Pindurová. To však nic neznamená, důležité je ve finále uspět bez ohledu na umístění při postupu do něj. Příkladem budiž právě Jana. Ale o tom níže… Před finálem si 3 šťastlivci přišli pro prémiové dvoustovky, los k nim byl přívětivý. Mezitím si finalisté obhlíželi zcela speciální cenové balíčky pro nejlepší (u nás se rozdává vždy po 3 cenách v 6ti kategoriích, celkem tedy 18 krásných křišťálových medailí a 18 věcných, většinou pochutinových cen), které byly laděny do blížících se Velikonoc. Ty byly doplněny sponzorskými dary Masny Krahulčí a na absolutně nejlepšího muže a žena turnaje čekala specialita v podobě luxusní lahve španělského brandy. 

Finále si chtěl hned zkraje přivlastnit Jirka Hindrák číslem 268 v první hře a Jana Pindurová s hrou 256. Bude jim to dovoleno ostatními? Druhá hra nese hodně do pozice velkých ambicí Jirku Vrážela, hraje 279 a Standa Nejezchleba dává 278, šance se otevírají. Janě Lébrové velmi pomáhá hra 238. Třetí hry rozseknou vše. 242 Mirka Křesťana potěšilo, ale první dvě hry pod 200 ho v dnešních podmínkách trochu potápějí. 239 Jirku Hindráka katapultovalo až na samý vrchol. 238 Fandy Mlčáka ho vyneslo na bednu. Součty výsledků vnášejí do dneška definitivní jasno: 

Dnešní pořadí v jednotlivých kategoriích: 

Muži 50-57 let: Jiří Hindrák, Miroslav Křesťan, Rostislav Kala

Ženy 50-57 let: Jana Lébrová, Jana Pindurová, Dana Hanušová

Muži 58-64 let: Jiří Vrážel, František Mlčák, Jiří Stulík

Ženy 58-64 let: Dagmar Stulíková, Marie Frýbortová, Eva Štefková

Muži 65+ let: Stanislav Nejezchleba, Petr Tomášek, Vladimír Pitaš

Ženy 65+ let: Anna Brokešová, Dagmar Prokopová, Alena Endersová 

Absolutními vítězi se dnes stávají: Jiří Hindrák a Jana Lébrová.

No, a pak že se poslední postupující nedostane na bednu, žejo, Jani?  Všem úspěšným gratulujeme! Výsledky se samozřejmě hned propisují i do seniorského bodovacího žebříčku Senior Masters 2018, kde vedle bodů za pořadí hrají významnou roli i prémiové body za všechny hry 200 a více. Ten je již rovněž aktuální k dispozici. 

Čtvrtý turnaj ČSP 2018 se bude hrát v Pardubicích 21. dubna 2018. Poslední runda je vyhrazena jako obvykle hráčům 150+ km od Pardubic. Obsazovačka je již přichystána, takže se lze hned hlásit.

Ještě jednou děkujeme všem hráčkám a hráčům a těšíme se na setkání na dalších seniorských akcích. Poděkování náleží i Šantovce, vše šlapalo, jak mělo.

Milan Soušek, 17.03.2018

Výsledková listina ke stažení 

Na fotce vidíte absolutní vítěze dnešního turnaje Jiřího Hindráka a Janu Lébrovou. Nezapomeňte se podívat dole do fotoalba na další fotky z dnešního turnaje a vyhlašování vítězů.

absolutni-vitezove-turnaje.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky 2018-03 Olomouc