Jdi na obsah Jdi na menu
 


Průběžné zpravodajství z ME seniorů 2015

19. 6. 2015

Oficiální výsledkové listiny jsou ZDE, výsledky se neustále mění, tak jak dohrávají v jednotlivých kategoriích další hráči.

Zahájení proběhlo v sobotu v podvečer, ale již odpoledne pár našich mužů odehrálo a večer se k nim přidalo několik žen. Výsledky nijak přesvědčivé, prakticky nikdo se svými hrami nebyl právě spokojen.

ME se zúčastní cca 1.000 hráček a hráčů, nejsilnější věkovou skupinou jsou ti nejstarší, tedy 65+ let. V neděli odehráli další naši, takže po neděli měla za sebou 6 her v jednotlivcích asi polovina hráčů. Z dosavadních výsledků stojí za zmínku výkony Jirky Hindráka (přes 205), Rosti Kaly (přes 194 průměr). Mezi ženami si zatím vedla nejlépe Dáša Stulíková, ovšem s průměrem cca 174 rozhodně spokojena nebyla... Dnes dohrávají všuchni naši jednotlivce a od zítřka jdeme do dvojic. Držte nám palce, ať se daří na drahách lépe, než dosud.


Pondělí 22.06.:

Dnes byly kompletně dohrány hry jednotlivců. A nutno říci, že výsledkově to byl den dost zajímavý. V mužích A (50 až 57 let) je 220 hráčů, vše dohráno. Kategorii vyhrává Izhak Dekel z Izraele s průměrem přes 217. Náš nejlepší skončil Jiří Hindrák na 17. místě s průměrem přes 205. Velmi slušný základ pro případné Masters.. Kategorii Muži B hraje hraje 210 hráčů, rovněž komplet dohráno. Vyhrává Luciano Lambertini z Itálie, jeho průměr je 232,00. Italové obsazují hned první čtyři místa. Zřejmě měli dost natrénováno... Karel Levák je coby nejlepší čech s průměrem přes 183 na 78. místě. Muži C hraje největší počet hráčů, celkem 298. Zlato vybojoval podle tabulky Fin Rauli Raita. Ale pozor, přesně stejný nához zahrál Ján Debnár, se stejným věkovým hendykepem, ale má vyšší nához. Podle regulí by tedy měl mít zlato právě Janko. Našim nejlepším je na 10. místě Petr Tomášek se součtem 1225. Ženy A - 90 hráček, vítězí Pia Pekkanen s 1295. Ale pozor, naše Míla Nováková zahrála nádherně a smolovatě zůstala o 4 kuželky na 4. místě, bronz unikl o vlásek, ale Míla má skvěle našlápnuto do bojů o Masters! Sedmá je Blanka Hanusíková s 1154, rovněž velmi pěkné a nadějné. Ženy B -   96 hráček. Naše Dáša Stulíková na je 14. místě. Ženy C - tady hraje 116 hráček a naše Alena Endersová je na 73. místě. Odehráno bylo už také pár dámských dvojic. V kat. B jsou první Jana Plešingerová se Zdenkou Pláničkové, druhé pak Dáša Flegelová s Anežkou Lencovou. Blo by hezké, kdyby to vydrželo, ale je to nepravděpodobné, mnoho dvojic ještě hrát teprve bude.

V úterý se hrají dvojice, ve středu zbytek dvojic, ve středu a ve čtvrtek trojice. Zprávy přineseme, stejně jako o případných našich nadějích pro Masters.


Úterý 23.06.:

Dnes se hrají dvojice a nutno podotknout, pro české barvy velice úspěšně... Jirka Hindrák + Rosťa Kala, celkový součet 2653, tedy průměr 221,08. Zatím suverénně na 1. místě, ale čekáme, čekáme, ještě má hrát 108 dvojic, ale ten nához je tak krásný, že naše nadějě nejsou plané. Mirek Křesťan s Ivanem Burianem zatím 5. místo. V kat. B Láďa Schůt + Milan Soušek 3. místo, ale to zcela jistě nevydrží. V kat. C Pepa Bešík + Vláďa Pitaš 3. místo.

Dámské dvojice: v kat. A odehrána polovina dvojic, zatím 3. místo jana Lébrová + Míla Nováková. Kat. B - chybí odehrát 14 dvojic a naše děvčara jana Plešingerová se Zdenkou Pláničkovou jsou na 2. místě!!!  Kat. C - tady se našinkám moc nedařilo...

Držte palce, právě teď a ještě večer hrají naše zbývající dvojice.... výsledky jsou velice nadějné, nechci zakřiknout medaili, či snad dokonce medaile. A to se ještě nechci zmiňovat o Masters, kde prozatím také držíme výborné šance ve svých rukách....

Středa 24.06.: zlato bude, stříbro už je...

Dvojice kategorie A: stále na 1. místě naši Jiří Hindrák a Rostislav Kala. Jejich výkon byl skvělý, ale v oficiálních výsledkové listině stále zbývá odehrát 43 dvojic...

Dvojice žen: kat. A - Jana Lébrová, Miluše Nováková: konečné 4. místo, bronz utekl o 34 kuželek. Ale je zde stále naděje na Masters a vypadá to slibně...

Dvojice žen kat. B - odeháno vše, tabulka je kompletní. 1. místo zabírají Švýcarky, ale stříbro patří našim děvčatům - Janě Plešingerové a Zdence Pláničkové. Zůstaly 23 bodů za zlatými švýcarkami a udržely o 7 bodů srříbro před třetími finkami. Gratulujeme!!! Pro Janu je to z ME již druhá medaile, pro mZdenku první. Náš velký úspěch!

A co se dnes děje dále? Právě teď bojují muži v trojicích, zítra nastoupí ženy. Velice, velice nadějná je situace našich mužů a žen do Masters. Našlápnuto má hned několik mužů i žen, snad je štěstí nepoustí. Pokud by to vyšlo, pak pánské Masters je v pátek od 9:30 hod a dámské od 12 hod. Hned potom nastane i pro ČR slavnostní chvíle - medailový ceremoniál a myslíme si, že na tomto ME vůbec v historii poprvé by ČR mohla získat více nedailí... naělápnuto máme, držte palce!!!

Čtvrtek 25.06.:

čekali jsme a věřili a v této chvíli je to již skutečnost - máme zlatou medaili z Mistrovství Evropy! Po stříbru Zdenky Pláničkové s Janou Plešingerovou přišla zlatá medaile! Zasloužili se o nimi skvělým výkonem Jirka Hindrák a Rosťa Kala ve dvojicích. Již je dohráno a zlatá medaile patří našim! Díky!

Dne naše děvčata bojují v trojicích a je to důležité nejen z pohledu trojic, ale i z pohledu Masters, kde máme 3 velké naděje: Míla Nováková, Blanka Hanusíková, Eva Lébrová... všechny mají reálnou naději na Masters. Kdyby se štěstí usmálo, tak i Dana Hanušová. Držíme palečky...

Vloženo v 18 hod: naše ženy mají za sebou trojice a pozor - o jednu jedinou kuželku porazily soupeřky nejtěžší... italky, které na centru měly natrénováno. S průměrem přes 194 je náš tým Blanka Hanusíková, Dana Hanušová, Jana Lébrová na průběžném prvním místě... vzhledem k vysokému průměru je docela reálné, že by nějaká ta další medaile kápnout mohla. Bude snad další zlato??? Uvidíme, držte palce, ženské trojice se hrají ještě i večer.

Pátek 26.06.:

Podařilo se, naše děvčata bojovala doslova do posledního hodu posledního frejmu, Jana Lébrová hrála jako poslední z naší trojice, když v druhém hodu posledního frejmu shodila 9 kuželek, bylo jasné, že máme stejně bodů jako dosu vedoucí italky a tedy zlato. Ale Jana úplně posledním dohozem kuželky č. 10 odsoudila italky ke stříbru a potvrdila zlatou definitivu pro české barvy. Velikánská gratulace, byl to skutečně dramatický boj....

Právě v této chvíli bojuje naše Jana Lébrové v Masters kategorie A. Určitě přineseme co nejdříve zprávu, jak si vedla.

Medailový ceremoniál, kde převezmeme 2 sady zlatrých medailí a 1 sadu stříbrných, se koná od 15 hod. Večer na nás čeká závěrečný galavečer, kterým bude letošní, pro naše barvy tak mobrovsky úspěšné, Mistrovství Evropy.

Sobota 27.06.:

Masters - i zde jsme měli svého zástupce, Jana Lébrová obsadila 5. místo, diference do horních pater byly velké.... Navíc All Events - opět Jana Lébrová - bronzová medaile (i když s italskými problémy.... medialistky byly dvě, medaile však jen jedna.Jana ji tedy dostane až večer na galavečeru).

Celkový medailový zisk tedy: 2 zlaté medaile, 1 stříbrná medaile, 1 bronzová medaIe. Historicky největší úspěch nejen seniorský, ale z pohledu ČR celého bowlingu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Další zlato vidím ...

(Petr Mráček, 26. 6. 2015 8:56)

Obrovská gratulace všem medailistům, skvělým zlatým holkám velkou pusu a Janě do Masters pěsti držím !!!

Velká gratulace

(Mirka Křenková, 25. 6. 2015 12:43)

Moc gratuluji ke zlatu a stříbru a držím všem palce, ať je Vás v Masters co nejvíce.

Zlato, stříbro a bronz na dohled....

(Milan Soušek, 23. 6. 2015 18:03)

Naše dvojice mají zaděláno na medaile, tak ať se to udrží!!!!

Re: Zlato, stříbro a bronz na dohled....

(Mirka Křenková, 24. 6. 2015 10:06)

Držím všem moc palce. Ať to vyjde.

Re: Zlato, stříbro a bronz na dohled....

(Petr Mráček, 25. 6. 2015 9:39)

Fantastico - eccellentemente - perfettamente !!!
Forza Česko !!!

dotaz

(lubos, 22. 6. 2015 8:18)

Ahoj, je možno sledovat prubeh turnaje? Pokud ano, tak na jakem webu?

Re: dotaz

(MS, 23. 6. 2015 2:07)

aktuální data jsou na domovských stránkách akce - viz nahoře v článku.

pozdrav z domova

(Oldřiška Fialová, 20. 6. 2015 15:49)

Ahoj Vašku ,srdečně zdravím a ať to padá.

moc vám všem fandím

(jiří vojíř, 19. 6. 2015 23:20)

Zdravím všechny kteří budou bojovat za naše barvy,doufám,že budeme sledovat od zítřka on-line průběhy utkání.Ať to padá.