Informace
Recepty
Recepty, které používám jsou několikrát odzkoušené. Spoustu receptů jsem si poupravila sama, některé jsou od babiček a také od kamarádek.
Na všechny dorty a cukroví používám kvalitní suroviny. Krémy a drobné cukroví jsou vždy z másla, nikoliv z náhražek.
Do dortů lze přidat ovoce. A to buď čerstvé tzv. sezónní ovoce (jahody, rybíz, ostružiny,...) nebo kompotované (ananas, naložené višně, mandarinky,...). K pomazání korpusu také využívám domácí marmelády, které si sama zavařím.
Dortové korpusy:
- čokoládové
- vanilkové
- ořechové
- popř. na přání jiný korpus
Krémy:
- vanilkový
- čokoládový
- nugátový
Potahovací hmota:
Potahovací hmotu používám Smartflex Velvet. Dobře se s ní pracuje, je pružná a voní po mandlích.