Jdi na obsah Jdi na menu
 


hledání šneka zahradního 2. část

Přemýšlela jsem o tom, zda si pořídit zahradní šneky na trvalo a rozhodla jsem se, že budu pouze "ubytovávat" a množit tyto krásné šnečky. S tím ubytováním to myslím tak, že si budu brát malinké nebo zraněné šnečky domů a budu se o ně starat a vracet je do přírody. To samé s doma namnoženými šneky zahradními(Ať nikoho nenapadne, namnožit africké a pustit je ven!!!)... 

Těším se na ně, protože se zahradními šneky je zábava. Budou ale dostávat míň nažrat a nebudou mít takový luxus. Ne, to není týrání zvířat, to je pro to, aby si zvykli na bydlení venku. Budu je tedy mít v teráriích, ale ty skoro zdravé nebo skoro dospělé ubytuji v minišnečíně na zahradě. 

Jednoho nebo dva svoje nejnemocnější nebo nejneschopnější šnečky si nechám a budozu se jmenovat Ferda a Milka. Nemám moc ráda bílé zahradní šneky, připadají mi jako A. Brumbál z H.P.:D Ale rozhodně to nebudou pásovky, s těmi mám samé špatné zkušenosti!!! Grrrrrrr.... Měla jsem je měsíc a to mi stačilo. Ale o tom někdy jindy.

Ted ještě co udělám s vypuštěnými šneky. Budou mít takový flíček na ulitě (Mám barvu, která jim nic neudělá) a podle toho je poznám a budu moci sledovat, jak se jim daří. Jsem připravena na úmrtí nějakého ze šneků a jeho ulita bude zakopána do země a na zemi bude kamínek se šnekovým jménem. Jistě přibydou fotky a spousty článků. Chci tady zavést rubriku o každém zahradním šnekovi, kde budu psát, jak mu je, kde jsem  ho našla, co rád jí, dělá atd., jestli má nějaké veselé zážitky. Budou to takové deníčky každého jednotlivého šneka.

Nebojte se, že přijdete o články s Africkými šneky! Bude jich taky dost, jen se budou dělit s ostatními. Když už jsme u toho, rozhodla jsem se, že jediný šnek, kterého si necháme ze snůšky Dobbyho a Ulittky, se bude jmenovat Kypling po tátovi(Dobby= Dobby Kypling Slime.)

Doufáám, že bude hezký, jeho rodiče jsou nádherné Lissachatiny reticulaty, tak nemám obyvy. Největší radost bych měla z malého albínka...:)

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář