Jdi na obsah Jdi na menu
 


Holá fakta

23. 7. 2007

Jiří Vacek

(Viz „Mýty a fakta“ na kauza-vacek, Dan Moravec, 17.7.07)

Kauza-vacek uvedla 14.3. „Rozhovor s Danem Moravcem“. Ten končí, cituji doslova:

„KV: No vidíš (Dane), dokonce jsi mu (Vackovi) množil zdarma kazety. Kdo mu to teď bude dělat? I proto se na tebe zřejmě zlobí. Dane děkuji za rozhovor.“

Dan mlčí a necítí potřebu uvedené vyvracet. Až 17.7.07 po 4 měsících najednou ve výše uvedeném článku píše: „Čestně prohlašuji: kazety jsem nevyráběl ani nemnožil“. Jinými slovy Dan usvědčuje KV ze lži. Vzhledem k jeho přátelství s KV mu lze věřit. Dále se jen vykrucuje ze své zodpovědnosti: „A ani to nikde netvrdím“.

A co uvedený rozhovor? Je přece jeho a on jako autor je zodpovědný za to, co v něm stojí. Proč připustil otištění takové lži? Navíc jí brání jako „nepřesnost“. Takových „nepřesností“ používají moji nepřátele stále. Je zajímavé, že vždy tak, abych byl co nejvíc pošpiněn. Prostě se vymyslí ta nejhorší lež a nechá se působit, dokud není vyvrácena. Pak se potichu, aby nikdo nevěděl, stáhne nebo se prohlásí za „nepřesnost“ a obratem se vymyslí nová. Na nějaké omluvy a vysvětlení, jak jsou takové „nepřesnosti“ možné, se nehraje. To se prostě nenosí.

Co bylo cílem této „nepřesnosti“? Navodit v lidech dojem, že Dan nám zdarma dodával stovky kazet a my je draze prodávali, a tak vzbudit v pošetilých důvěřivcích závist a rozhořčení nad hamižným Vackem.

Jeho hrátky se slovy „vyráběl“ a „množil“ jsou jen pokusy o mlžení. Je to totéž, jako kdyby vrah tvrdil, že nevraždil, ale pouze zabíjel. Každý ví, že v této souvislosti je množit kazety totéž jako je vyrábět. Jsou to synonyma.

Dan se zařadil mezi stoupence KV, kteří stále jen lžou. Jednou o množení kazet zadarmo Danem, jindy o mé spolupráci s StB. Jelikož mu takoví lidé nevadí, je stejný jako oni, včetně důvěryhodnosti. Nechal jejich lži o množení kazet zdarma 4 měsíce působit, aniž by řekl pravdu. To o něm dostatečně vypovídá. Pravdu v lásce rozhodně nemá.

Nějaká omluva, že se nechal propůjčit jako zástěrka lhaní KV o kazetách, jej ani nenapadne. Lži mu nevadí.