Jdi na obsah Jdi na menu
 


Zlí Češi a ubozí Němci

29. 5. 2010

Jiří Vacek

Tisk vlastněný Němci neustále zkresluje pravdu o 2. světové válce a chování Němců k nám. Vydává nás – oběti německé zvůle za viníky a Němce za nevinné oběti. Popírá příčinu – německé zločiny a následek tvrdou odvetu, která však nedosahovala zdaleka ani desetinu toho, co Němci za 6 roků okupace spáchali. K tomu patří i zamlčování německých zločinů a nevyvážené popisování například konce války.

V květnu 2009 se široce píše o jediném pochodu Němců z Brna do Rakouska. O snad stovce skutečných pochodů smrti ke konci války, ve kterých váleční zajatci a vězni umírali po stovkách ani slova.

Letos v květnu se situace opakuje. Rozsáhlé referování o ojedinělých zabitích Němců, ale ani slova o několika tisících zabitých Čechů v průběhu pražského povstání. Větší zaujatost snad ani již není možná.

Drzost Němců je skutečně nebetyčná. Ústy některých svých předních politiků nás poučují, že jsme vlastně za války žili v bezpečí a dobře a „trpěli jste málo.“

Oni, pachatelé všech možných zločinů proti lidskosti, by nám rádi diktovali, jak jsme měli trpět. Třistatisíc vyvražděných Čechů je jim málo. Kdo chce vědět pravdu, v jakém bezpečí a jak hezky jsme za Němců žili, ať si přečte mé paměti „Jak jsem hledal Boha“, zejména 1.díl.

Do této protičeské kampaně se hojně zapojují i Lidové noviny. Článek L. Palaty, který přetiskuji, mluví za sebe jasně.


Osobnosti LN blogují, 12. 5. 2010

Středoevropan Luboš Palata: Zapalme svíčky u hrobů Němců

Možná jste to viděli také. Já z toho už několik dní špatně spím. Záběry popravy pražských Němců, civilistů, někde za Dejvicemi, desátého května, dva dny po kapitulaci. Dva dny po konci války. Hned se vyskytly hlasy, že jsme to nebyli my Češi, že to byli Sověti. A že Češi jen přihlíželi. Je to jedno. Z prostého důvodu, že takových vražd, jako byla tato, se ve dnech a týdnech toho léta 1945 odehrály tisíce. Téměř všechny českou rukou, všechny v míru. Po dni vítězství přišly dny pomsty. Byly to vraždy bez soudců a bez soudů, s jediným záměrem: nahnat Němcům strach, aby odsud utekli sami, aby tady v Česku už nechtěli žít.


Pan Palata nemůže nad utrpením Němců po válce spát...

Pane Palata, válka pro nás neskončila 8. května, jak tvrdíte. Němci v Praze vraždili ještě 9. května a pokračovali ve vraždění Čechů až do 11. května na příbramsku. V pohraničí vraždili ojediněle ještě v létě. Jejich obětí bylo mnoho. Jen v Praze při povstání ze zálohy zákeřně povražděných Čechů z oken německých bytů byly desítky.

Pan Palata také neprožil pražské povstání jako my. Neslyšel o tom, jak Němci vraždí ve velkém ženy a děti na Pankráci, jak ženou ženy a muže před sebou při útoku na barikády, o několika desítkách postřílených železničářů na Masarykově nádraží, o tom, jak Hitlerjugend „bezbranné děti“ vypichují na Pražačce zajatým bojovníkům povstání oči. On žije zřejmě v přesvědčení, které hlásají někteří němečtí politici: „Češi trpěli málo.“

Škoda, že jste hned po válce nemluvil s těmi, co se vraceli z koncentráků. Později v kinech promítali týdeníky s autentickými záběry. Skutečné hory mrtvých na kost vyhublých vězňů, které buldozery hrnuly do velkých jam. Ty si podle pana Palaty připomínat nesluší. Ti, kteří toto způsobili, ano.

Třeba vás bude zajímat i osud naší rodiny za Němců. Strýc V. Holý: zastřelen stanným soudem. Otec přes 2 roky v německém vězení, bratr asi 3 roky na otrockých pracích ve Vídni; lágr, hlad, směny 12 hodin, denně hrozí smrt při náletech. Já s matkou žiji téměř bez prostředků a v podvýživě dlouhá léta války. Stále ve strachu o život z Němců a náletů. V té době si Němci žili doslova na náš účet jako skuteční páni české, méněcenné rasy. Měli například tak bohaté příděly potravin, že žili normálně. My jsme byli záměrně podvyživeni pomocí nedostatečných přídělů jídla. Okupovali byty po Židech a popravených Češích i s vybavením.

Neslýchaným způsobem vydrancovali naše hospodářství a zcela znehodnotili naši měnu nevýhodným kursem k marce a tak nás ožebračili, že měnová reforma byla nezbytná.

Tohle vám zřejmě klidně spát dovoluje. Za 300.000 Čechů zavražděných Němci svíčky nezapalujete. To mluví jasně.

Konečné řešení českého prostoru neboli genocidu celého našeho národa, které po svém vítězství Němci plánovali, vás nevzrušuje.

Osud Němců, kteří věrně sloužili Hitlerovi až do kapitulace a ještě i po ní, ano. Jestli toto má být vaše středoevropanství, tak děkuji, nechci.