Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dopis Jiřímu Vackovi, březen 2021

6. 3. 2021

hledající

Vážený a milý Mistře,

Na úvod dopisu Vám chci moc poděkovat za všechnu pomoc, za všechno Vaše působení – meditace, knížky, články na webu. Děkuji mockrát.

Nějakou dobu jsem se Vám neozvala (nezavolala), a tak jste se mi připomenul sám ve snu, který bych Vám ráda napsala:

 

Sen na 28.2. 2021

Přišel jste k nám do rodiny (fyzické rodiny) na návštěvu. Velmi mne to potěšilo. Vyzařoval z Vás klid, mír, jemňounké bílé světlo a laskavost.

Pozvali jsme Vás na oběd, sedl jste si vedle mne, což jsem byla moc ráda.

Pak jsme najednou všichni seděli cca. uprostřed kopce na Havaji a dívali jsme se dolů na tyrkysově modré moře či nějaké velké jezero. Ptala jsem se Vás, zda je to jen obrázek ve Vědomí, nebo jsme skutečně na Havaji. Odpověděl jste, že je to obrázek ve Vědomí. Říkala jsem, že škoda, že bych si v té tyrkysové vodě ráda zaplavala. Vy na to, že to klidně můžu.

Kousek za námi byl Satya Sai Baba, když jsem šla dolů k té vodě, šel přede mnou. Sáhla jsem na jeho tělo, bylo úplně ledové, což jsem mu řekla. On po chvíli řekl, ať si sáhnu teď. Jeho tělo bylo už normálně teplé. Měla jsem pocit, že ten chlad převzal ze mne na sebe, protože sama jsem se cítila dobře – bylo mi normálně teplo.

Nakonec jsem do té vody vlezla kousek dál – bokem a plavala směrem ke schůdkům, kterými bych vylezla ven a vrátila se k Vám a rodině. Jak jsem plavala, voda na povrchu byla tyrkysová, ale při plavání byla taková hustá jakoby trochu bahnitá, takže se plavalo hůř, dalo to trochu víc práce, ale nijak mne to neohrožovalo (jako že by mne to nějak stahovalo dolů či znemožňovalo plavat).

Pak jsem nějak vylezla na plánovaném místě a šla zpět k Vám a rodině.

KONEC SNU

 

Návrh výkladu:

návštěva Mistra = milost Mistra, milost Boží

sedl si vedle mne = stará se o mne, pečuje o mne

to sezení uprostřed kopce = nejsem na konce Stezky, nejsem vysvobozena

je to jen obrázek ve Vědomí = svět je relativní, podmíněná skutečnost

můžu i tak se jít koupat = svět je podmíněná relativní skutečnost, ale mající svou "platnost" - své zákonitosti, "fyzičnost"

Satya Sai Baba = další pomoc Boží, sejmul ze mne ten chlad - pomoc Boží

plavala jsem v na první pohled tyrkysové vodě, ale pod povrchem hustější, až trochu bahnité = vnitřní nečistoty a karmické věci, se kterými jsem nucena se potýkat, které mi ztěžují život, ačkoliv to na první pohled není vidět (na povrchu voda tyrkysová)

s významem Havaje mi pomohl M.: Havaj (místo možného odpočinku =  odměna/úleva i zkouška zároveň, abychom na té úlevě/klidu neuvázli)

 

Ještě jednou moc děkuji za vše, mám vyřídit velké poděkování, pozdravy a přání hodně zdraví Vám a Vaší paní také od mamky.

S úctou Vaše ...