Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jídlo je základ

Ahoj, 

dnes bych se chtěla podělit o tom, jak správně jíst. 

1. Pokud budete jíst, s prominutím, jak čuňata (např.: denně spráskáte tabulku čokolády, na oběd a večeri jste zvyklí chodit do McDonaldu nebo KFC), nedivte se, že váha ukazuje čím dál větší čísla. Ano, jednou za pár měsíců neuškodí, tělo potřebuje někdy takovou stravu, dobít energii, ale neznamená to, že to potřebujete tolikrát do týdne.

2. Pokud si myslíte, že nebudete jíst, budete trpět hlady, tak to není také zrovna dobré. Možná zhubnete rychleji, než nějaká jiná dívka, která na to jde zdravě, ale vede vás to akorát k Anorexii, to přece nechcete! Rychle zhubnete, ale pak se najednou najíte tak, jak jste kdysi byli zvyklí - bude to pro vaše tělo šok a bude se snažit, co nejvíce uložit, protože ví, že dlouhou dobu zase nic nedostane. Během 2 měsíců zhubnete ze 75kg na 68kg, myslíte si, že máte po starostech, tak se párkrát najíte a BUM, máte to zpět - JOJO efekt. 

3. Pravidelně denně jíst - menší množství vícekrát, s vyváženým počtem všech potřebných živin a látek - tohle je přesně pro nás. Znamená to, že vyhodíme i čokolády, Coca Coly, smažené sýry, Fast Foody. Proč tedy nenahradit čokoládu za nějaké ovoce? Ráno sníst alespoň 25% celého množství jídla za den. Dopoledne jíst ovoce, odpoledne zeleninu. Ovoce bychom měli denně sníst alespoň 200g, zeleniny 400g. 

Já jsem pro číslo 3. Jak se rozhodnete vy? :) 

pyramida.gif