Jdi na obsah Jdi na menu
 


Prostějov končí v lize mistrů

18. 2. 2015

Eczacibasi Istanbul – VK AGEL Prostějov 3:0 (14, 14, 19)

Výsledek prvního utkání: 3:1. Postupuje: Istanbul.
Sestava Istanbulu: De La Cruz, Fürst, Demir Güler, Larson-Burbach, Poljak, Karakoyun, libero Kuzubasioglu – Ercan, Cansu, Őzdemir, Gümüs Kirici, Yilmaz. Trenér: Giovanni Caprara. 

Sestava Prostějova: Weiss, Markevich, Karg, Simon, Kossányiová, Borovinšek, libero Kovářová – Gambová, Soares. Trenér: Miroslav Čada.

Na obou stranách nastoupily kompletní sestavy a začátek byl vyrovnaný, když útočnice spolehlivě zakončovaly bez úspěšných zákroků obran. První zlom přišel za stavu 5:4 tím, že domácí tým zlepšil defenzivu, Hanačkám znejistěla přihrávka a několika vlastními chybami umožnily Istanbulu pětibodovou šňůru na 10:4. Poté i vékáčko přidalo jak na servisu, tak při obranné činnosti, a vyústěním byl rovnocenný boj bez dalšího zvyšování manka (12:7, 15:11). Avšak dostat se ještě blíž tlačícímu favoritovi naše ženy nedokázaly, místo toho VitrA přece jen utekla do nového trháku 20:12. A zahajovací sada tak spolu s drtivou koncovkou při smečovaném podání De La Cruz vyzněla naprosto jednoznačně – 25:14.

Před časem v Polsku na hřišti Chemiku Police se Agelky z podobně nevydařeného úvodu dokázaly obdivuhodně zvednout až k senzačnímu vítězství. Jenže na turecké půdě extrémně silný protivník nic nepodcenil a také během druhé části pokračoval ve své špičkové herní produkci. Kolektiv z ČR se opět držel poblíž giganta do skóre 5:4, načež převážila celková kvalita Eczacibasi (12:7). Výběr Prostějova se většinou těžko prosazoval svou ofenzivou, kterou soupeř dokázal často eliminovat. A pokud se k mnohem vyšší úspěšnosti útočné fáze hostitelek přidal i jejich výrazně účinnější servis a citelně nižší kazivost, rozdíl znovu rychle narůstal. Čadovy svěřenky dostala hodně dolů především série pěti inkasovaných bodů za sebou z 13:9 na 18:9, po níž nebylo co řešit. Výsledek tohoto setu přitom okopíroval ten předchozí – 25:14.

Stav 2:0 na sady dával istanbulské družině jistotu postupu do 2. kola vyřazovací části Ligy mistryň, což kouče Capraru přimělo k maximálně možnému prostřídání sestavy. Leč ani po takové změně Turkyně nijak nepolevily, naopak dál nemilosrdně utahovaly volejbalové šrouby a mančaft VK se neměl na čem chytit. Optimisté stále čekali aspoň na záblesky geniality našich děvčat z minulých tuze náročných bitev, ovšem tentokrát se nedočkali. Jediná naděje svitla díky slibnému dotažení z 14:6 na 19:16, ale netrvala dlouho. Pod permanentním náporem úpící AGEL prostě tentokrát nestačil, řečeno fotbalovou terminologií se celý zápas odehrál na jednu bránu. Tím pádem vše dospělo k až příliš hladkému rezultátu a vysoce favorizované Eczacibasi dominovalo s naprostou suverenitou – 25:19 a 3:0.

prostejov_istanbul.jpg

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář