Jdi na obsah Jdi na menu
 


Rekreační chata na Sázavě (Samopše)

img_20150722_110450.jpgInformace
Vlastníme velmi udržovanou a čistou rekreační chatu v nádherné přírodě přímo na břehu řeky Sázavy. Chata se nachází mezi obcí Samopše a městem Sázava. Chata stojí na vlastním pozemku a během sezóny je vybavena k plnohodnotnému užívání. Chata je rozdělena do dvou samostatných obytných jednotek, kdy každá jednotka pojme 4 osoby. Na pozemku je však možnost i dalšího ubytování s možností stanování či bivakování. Příjezd k chatě je možný motorovým vozidlem, ale vlakem i po vodě. Ve vzdálenosti 250 metrů od chaty se nachází vlaková zastávka Samopše, která je ukryta v lese nad chatou.

 

img_20150722_110557.jpg VYŽITÍ: Rybolov, houbaření, cyklistika, pěší turistika, rekreace
Na úseku řeky Sázavy přímo před chatou je možnost sportovního rybolovu s platným rybářským lístkem a povolenkou k lovu ryb pro tento revír. Je zde platná pražská a celosvazová povolenka, ale není problém zakoupit i povolenku například na týdenní rybolov. Navíc se zde smí lovit z loďky.  Jedná se o velmi široký a hluboký úsek řeky Sázavy. Oproti jiným hojně navštěvovaným lokalitám této řeky, zde není velký rybářský a turistický tlak, o to zajímavější a příjemnější jsou chvíle zde strávené. Příroda kolem řeky, ale i v širším okolí kolem chaty je velmi zachovalá. Jsou zde rozsáhlejší možnosti pěší, cyklistické i vodní turistiky, ale i prostor pro klidnou rekreaci spojenou s odpočinkem. Nedaleko chaty proti proudu je menší písečná pláž vhodná pro koupání s dětmi, i těmi nejmenšími. Na chatě je možnost zapůjčení bazénku pro děti. Pokud rekreant přejede loďkou na protější břeh narazí na restauraci se zahrádkou , občerstvením a dětským koutkem. V podzimním a pozdním letním období se jedná o velmi atraktivní houbařskou oblast díky jehličnatým lesům, které začínají již nad chatou.

 

 

img_20150722_111251.jpg Vybavení
Chata je rozdělena na dvě obytné jednotky z nichž je každá tvořena samostatným vchodem, verandou, jídelní místností spojenou s kuchyňkou opatřenou plynovým sporákem (5 L bomba). V každé kuchyňce je umístěna chladnička s mrazákem, nádobí, příbory, rádio a dostatkem úložných prostor. Každá obytná jednotka je poté opatřena obytným 4 lůžkovým pokojem se dvěma palandami. V každé obytné jednotce je dostatek místa pro umístění dětské cestovní postýlky a zavazadel k delšímu pobytu.

FOTOGRAFIE chaty a jejího okolí jsou ZDE

 

img_20150722_132028.jpg Cena
Cena za jednotku s terasou( 4 místa) činí 3000,-Kč a bez terasy(4 místa) 2500kč na 7 dní. Pronájem celé chaty pro celkem 8 osob činí tedy 5500,-Kč na jeden týden. Před pronájmem se vybírá vratná kauce 1000,-Kč. Samozřejmostí je i kratší ubytování po dohodě, či ubytování ve formě bivaků či stanů na pozemku.

Všechny informace poskytne správce chaty pan Milan Novák tel: 604 502 497, email: hospodar.milan@centrum.cz

Těšíme se na vaší návštěvu!
Petrův zdar!
MO ČRS Kolín

 

                                 

 

Příspěvky

Rekreační chata na Sázavě

1. 1. 2021

| Rubrika: Rekreační chata na Sázavě (Samopše)