Jdi na obsah Jdi na menu
 


BRIGÁDY 2024

BRIGÁDY ČLENŮ NAŠÍ ORGANIZACE

 

 

img_0293.jpg

 

   Podle jednacího řádu ČRS a Stanov ČRS je jednou ze základních povinností každého rybáře svazu brigádní činnost na revíru MO. Splnění této povinnosti je jednou z podmínek pro vydání povolenky k lovu pro příští rok.

   Brigády vykonává každý rybář sám za svou osobu, nelze se nechat zastupovat někým jiným. Organizace dle svých potřeb umožňuje vykonávat brigády vždy během roku. Je proto nutné sledovat internetové stránky MO Kolín nebo vývěsku u Rybářského domu.

   Pokud rybář nechce vykonávat brigády je možné požadované hodiny zaplatit částkou, kterou odsouhlasí výroční členská schůze vždy pro další rok. Pro rok 2024 to je 110 Kč/hodinu.

 

   V minulosti platilo že se brigády vykonávaly hlavně v zimním období vždy před vydáváním povolenek. To ovšem nyní nebude nutné protože to není v souladu s Jednacím řádem ČRS, ten totiž říká že nárok na povolenku má rybář, který požadované brigádní hodiny odpracoval nebo zaplatil v roce předcházejícímu vydávání povolenky. 

 

   Pro povolenku na rok 2024 bude mít možnost rybář odpracovat hodiny během celého roku 2023. Odpadnou tak hlavně brigády v zimních měsících kdy té práce na revírech moc není a naopak bude možnost brigády provádět hlavně během sezóny kdy je té práce více. Na rybářích potom bude aby si hlídali zda mají brigády odpracované a nenechávali to na poslední chvíli, protože brigády budou vyhlašovány nepravidelně a na konci roku by již nemusela být možnost brigády splnit.

   Ti kteří brigády platí tak jim doporučujeme zaplatit je jako obvykle při placení částky za známku a povolenku. Nebudou muset termín zaplacení hlídat a nám to usnadní evidenci.

  Kdo neodpracoval brigády během roku 2023 bude si je muset uhradit, aby dostal povolenku na rok 2024.

Brigády má od letošního roku na starosti p.Olajoš, který bude brigády organizovat a pouze ten má oprávnění vydat potvrzení o provedené práci.

O času a místu konání brigád budete informování na internetu http://rybarikolin.cz nebo na nástěnce u rybářského domu.

 

 

 

 

 

 

   Každý rok jsou v aktualitách webu uveřejňovány "mimořádné brigády", které vyhlašuje hospodář na základě nepředvídatelných situací (úhyn ryb, pády stromů atp.) Na těchto brigádách je nutná co nejvyšší účast, jelikož jde vždy o závažné situace na našich revírech!

 

   Zveme všechny zájemce k účasti na brigádách, sebou jen dobrou náladu :-)

 

 

14.2.05-026.jpg

 

 

Brigády 2024

 

 Přesné termíny budou vyvěšeny vždy s týdenním předstihem na tomto webu a ve vývěsních skříňkách.

 

 Během těchto brigád se plánuje oprava cest kolem našich vod, úklid nepořádku kolem nich a samozřejmě prosekávání a údržba břehových porostů.

 

Ke všem brigádám doporučujeme vzít si pracovní oděv a rukavice.

Důležité je na brigády přijít včas. Snažíme se brigádní činnost zefektivnit a šetřit tak i finanční prostředky naší organizace, které mohou být následně využity na zarybnění nad rámec.

Přesnější informaci k plánovaným brigádám podá hospodář Tomáš Olajoš na tel.: 775/359969.

 

Děkujeme.