Jdi na obsah Jdi na menu
 


KULTURNÍ PAMÁTKY

Zámek Orlík - 6 km, http://www.schwarzenberg.cz/cs/

Na skalnatém ostrohu, který se kdysi jako orlí hnízdo tyčil vysoko nad údolím Vltavy a dnes jej obklopuje hladina Orlické přehrady, kdysi stával raně gotický hrad, celnice vybírající poplatek za plavbu po řece. V okolí zámku se rozkládá rozlehlý anglický park se Schwarzenbergskou hrobkou

.Výsledek obrázku pro zámek orlík nad vltavou    Výsledek obrázku pro zámek orlík nad vltavou

Hrad Zvíkov - 9 km, http://www.hrad-zvikov.eu/

Od pohanských knížat založení a původ svůj vzali a v starožitnosti všechněm zámkům v království Českém se rovnati mohou. Má na mysli hrad Zvíkov a Hlubokou. Zvíkov byl podle pověstí založen už knížetem Nezamyslem, který si vyjel do těchto míst na lov a když uviděl nepřístupné skály, hluboké lesy a ostroh mezi vodní hladinou, bylo to podle něj vhodné místo k odrážení nepřátel.

Výsledek obrázku pro hrad zvíkov     Výsledek obrázku pro hrad zvíkov

Písek - 25 km, http://www.mesto-pisek.cz/

V Písku se nachází Kamenný most ze 13. století, nejstarší český stojící most, královský hrad, gotický kostel Narození Panny Marie s hodinovou věží – dominanta města a částečně zachované hradby.

Výsledek obrázku pro město písek    Výsledek obrázku pro město písek

Milevsko - 20 km, http://www.milevsko-mesto.cz/index.asp

Milevský klášter je premonstrátský klášter založený mezi lety 1184 a 1187. Jedná se o nejstarší klášter na jihu Čech. Ve zvlněné krajině středního Povltaví severu jižních Čech leží naše malé městečko Milevsko.  Více než tisíciletá historie osídlení dává tušit hlubokou kulturní a duchovní tradici, nádherné historické památky, krásnou okolní krajinu a řadu dalších zajímavostí.

Výsledek obrázku pro milevsko   Výsledek obrázku pro milevsko

Tábor - 45 km, http://www.taborcz.eu/index.asp

Tábor je v České republice jedno z nejvýznamnějších měst se slavnou historií. V Táboře je mnoho architektonických památek a v okolí naleznete velké množství přírodních krás. Město Tábor je také spojeno s husitským hnutím a jeho vznik je spojen s Janem Žižkou z Trocnova.

Výsledek obrázku pro město tábor      Výsledek obrázku pro město tábor

Příbram - 30 km, http://pribram.eu/

Příbram již není městem hornickým. Zůstává však městem poutním a památníkem bohatých hornických tradic. Stává se střediskem vědeckého bádání o dějinách uranového průmyslu a o historii třetího, protikomunistického odboje.

Výsledek obrázku pro příbram   Výsledek obrázku pro příbram svatá hora

Další kulturní zajímavosti a místa najdete v Kestřanech, Miroticích, Putimi, Blatné, Bechyni,Hluboké nad Vltavou, Březnici a dalších městech.