Banánovo-čokoládová roláda
Ingredience:
Těsto:
5 vajec
100g polohrubé mouky
100g cukru krupice
1 lžíce teplé vody
1 lžíce oleje
1 lžíce kakaa
Krém:
250 ml smetany ke šlehání
jeden vanilkový cukr
200g pomazánkového másla bez příchutě
2 lžíce moučkového cukru
Zdobení:
3 banány
80g čokolády na vaření
Postup:
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme olej s vodou, vmícháme mouku s kakaem a nakonec i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na cca 10-12 minut, vyzkoušíme špejlí. Ještě horkou stočíme i s papírem do rolády a necháme vychladnout.
Po vychladnutí opatrně rozmotáme a sundáme papír, plát potřeme krémem(trochu si necháme na potření rolády) , poklademe oloupanými banány a svineme. Potřeme zbylým krémem a pocákáme rozpuštěnou čokoládou vymíchanou s olejem nebo kouskem másla.
Dáme vychladit a proležet, pak krájíme na plátky.
Krém: smetanu vyšleháme s vanilkovým cukrem, přidáme máslo s moučkovým cukrem a došleháme do hladkého krému.