Jdi na obsah Jdi na menu
 


Oslavy 120. let založení SDH Střížovice 17.6. 2017

Velká sláva se uskutečnila v sobotu 17. června, kdy náš sbor oslavil 120. výročí založení. Celé oslavy započaly u hasičské zbrojnice v 10 hodin dopoledne, kde bylo připraveno slavnostní otevření hasičské zbrojnice. Celou akci zahájil starosta sboru bratr Vladimír Plic, poté následoval projev starosty obce pana Fejfara, kterého vystřídal opět starosta sboru s velmi vydařeným projevem. Následně byla rekonstruovaná zbrojnice vysvěcena panem farářem z Prusín, který přednesl, jak je zvykem, velmi pěknou řeč.

Po vysvěcení byla slavnostně přestřižena páska a občané a hosté si mohli prohlédnout naši hasičskou zbrojnici. Po celou dobu bylo díky našim ženám připraveno velmi bohaté občerstvení pro všechny přítomné.

V jednu hodinu odpolední se začal řadit slavnostní průvod vedený bratrem Zbyškem Zuberem. Průvod prošel celou obcí od zbrojnice až na louku u hřbitova, cestou se průvod zastavil u pomníku padlým, kde byl položen věnec bratry Lubošem Hajšmanem a Lukášem Hajšmanem a při zvuky státní hymny byla držena čestná stráž.

Průvod došel až na louku u hřbitova, kde byly praporům předány pamětní stuhy a následně začaly probíhat připravené ukázky. Jako první se předvedly děti z našeho kolektivu, které předvedly požární útok CTIF. Jako druzí se předvedli Soptíci z Kralovic s krásnou ukázkou výjezdu k hořícímu domu. Myslím, že všichni přítomní zamáčkli slzu, když viděli děti v předškolním věku, jak oddaně hasí požár domu a provádí srdeční masáž plyšového medvěda. Poté následovala další ukázka našich dětí a to požární útok. Po dětech bylo připraveno sekyrkové cvičení Zdemyslických hasičů a hasiček, poté následovala poslední ukázka našich dětí a to štafeta se džberovou stříkačkou.

V programu se dále předvedla koňská stříkačka hasičů z Vrčeně, vyprošťování zraněných osob z havarovaných vozidel hasiči z Nepomuka a Blovic a vrcholem ukázek bylo hašení požáru osobního automobilu vysokotlakem provedené naší jednotkou.

Po celou dobu oslav si zúčastněni mohli prohlédnout celou řadu hasičské techniky zejména hasičských aut a děti mohli využívat velkou skákací klouzačku.

Velký dík za oslavy patří všem, kteří se jakoukoliv mírou podíleli na přípravách, zejména pak bratru starostovi Vladimíru Plicovi a bratru veliteli Luboši Hajšmanovi bez kterých by tato akce neproběhla.

František Hrubý

 

 

 
 



Archiv

Kalendář
<< duben >>
<< 2024 >>
Po Út St Čt So Ne
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          

Statistiky

Online: 4
Celkem: 615548
Měsíc: 12428
Den: 414