Jdi na obsah Jdi na menu
 


ZŠ speciální

 

logo-skola.jpg

 

 

 Naše škola začala fungovat začátkem kalendářního roku 2008. Škola velmi úzce spolupracuje se „Střediskem Víteček“ za účelem zajištění komplexní péče dětem se zdravotním postižením. Sídlíme ve stejné budově, jako „Středisko Víteček“, pořádáme společné akce a po skončení vyučování využívají některé děti služeb Střediska namísto školní družiny.

 

 

Škola se pro žáky otevírá v osm hodin, ale vyučování začíná až o hodinu později. Součástí služeb školy i Střediska je každodenní svoz všech dětí i dospělých z jejich domovů. Toto opatření je nutné, protože do naší školy dojíždí děti ze dvou krajů, a sice z Karlovarského a Plzeňského. Často jsou z malých vesnic se špatným spojením a někteří bydlí v poměrně značné vzdálenosti od školy. Pro jejich rodiče by bylo velmi obtížné až nemožné své děti každý den vozit do školy a zpět.

 

Každý žák pracuje podle vlastního individuálního vzdělávacího plánu, který je pro něj vytvořený na míru. Tento plán se vytváří každoročně znovu ve spolupráci s rodiči a se speciálním poradenským centrem a je možné jej upravovat i během roku podle aktuálních schopností a dovedností žáka. Naším cílem je připravit děti v maximální možné míře na samostatný a nezávislý život v rámci jejich individuálních schopností.