Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vzpominka

17. 7. 2015

Novotňák, tak mu říkali všichni

Novotňák nebyl jen dobrý fotbalista, ale taky dobrý a poctivý člověk, který vždy jednal ve smyslu co na srdci to na jazyku. Někdy to bylo pro mnohé těžko k překousnutí, ale vždy to nahradil svou vstřícností a ochotou pomoct, když bylo třeba. 

p6072092-color.jpgByl to nejen organizátor všeho okolo fotbalu a míčových her, ale taky skalní fanda Slávie, a tak bylo nasnadě pozvat fan klub Slávie Praha na vzpomínkovou akci Vysoký Chlumec starší páni versus Fan Klub Slávie Praha.

Vše bylo zorganizováno do posledního detailu a to by Peťas měl radost.

V pekelném vedru to byla od účastníků obrovská oběť, neboť ve stínu se pohybovala teplota kolem 32°C a na sluníčku si nedovolím ani odhadnout kolik muselo být stupňů. Pekelné počasí, ale nikterak neovlivnilo pohodu, a ani výkon hráčů na hřišti. 

img_6444.jpg Od začátku sice Fan klub Slávie diktoval tempo hry, a také se to projevilo na skóre zápasu kdy do poločasu již vedli 4:0. Nicméně se pak začalo ukazovat , jak ošemetné bylo přijet jen s jedenácti hráči a při jednom z mnoha soubojů o míč se jeden z hráčů zranil, a tak do konce zápasu hosté hráli jen v deseti. Ke konci zápasu již docházely hostům síly, a to se také projevilo ve zkorigování konečného výsledku na 4:2. Nutno dodat, že domácí hráli také v jedenácti, ale na střídačce byla další jedenáctka jako náhradníci, o to více je třeba smeknout nad výkonem hostů, kteří celý zápas odehráli bez možnosti střídání.

img_6599.jpgObě mužstva podala hurónský výkon v tropickém počasí a je třeba se poklonit před nimi a smeknout. Vždyť to hráli starší páni ve zralém věku a bylo jen pár mladíků, kteří nastoupili v zápase. 

Závěrem jen velké poděkování všem kdož přišli na tuto akci, ať to byli hráči či diváci. Velké díky všem organizátorům, kteří odvedli obrovský kus práce. Nedovolím si ani někoho jmenovat, protože všichni se podíleli třeba jen tím, že přišli vzpomenout na rodáka a patriota Vysokého Chlumce Petra Novotného.

                                        Všem patří vzdát hold a poděkování !!       ZN