Jdi na obsah Jdi na menu
 


Aviatická Pouť 2016 Pardubice

29. 5. 2016

Aviatická pouť na letišti v Pardubicích

Byli jsme se podívat na letecké pouti na letišti. Diváků se sešlo na této už tradiční aviatické pouti tisíce. 
K vidění byly unikátní stroje a mezi nimi dominovala replika BLERIOTU pana ing. Jana Kašpara, který na tomto stroji přelétl z Pardubic do Prahy. Velkou pozornost vzbudilo letadlo pana Bati, který zde byl také k vidění a řada dalších strojů zcela funkčních a ve img_1288.jpgfantastickém stavu.
Už název napovídá, že jde o pouť a tak nechyběli i pouťové atrakce, ale co hlavně nepřeberné množství stánků z různým zbožím od naprostých kýčů až po umělecká díla. 
Některé stánky upoutaly mou pozornost a to zejména stánek s dřevěnými letadly, které byly neskutečně dokonalé a druhý stánek také s letadly z nějakého lehkého materiálu, ale naprosto k ničemu, jak se dnes říká šmejd. 

img_1277.jpgOsvětové stánky České policie a městské policie byly pojaty s humorem a velice poutavé, jak pro děti, tak i jejich rodiče. Zde se ukázalo, že i policista(ka), ať z řad České policie nebo Městské policie, má duši kluka a hravé dívčiny.
Sbor dobrovolných hasičů z Mělic přivezl historickou stříkačku jenž byla velice obdivovaná a také přínos informací o dobrovolných hasičských
img_1251.jpgsborech, byl inspirující hlavně pro malé diváky.

Závěrem lze konstatovat, že na akci si každý to své najde. Je to směsice velice kvalitních věcí, ale také směsice laciných nesmyslů bez jakékoli hodnoty, krom přemrštěné ceny za šmejd.

 

Náhledy fotografií ze složky Z procházek po Pardubicích