Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kotěcí rodinka z Chlumčan konečně pohromadě.

26. 10. 2020
Kotěcí rodinka z Chlumčan konečně pohromadě.
Před časem se u čerpací stanice v Chlumčanech objevily dvě kočičí maminy a koťata... Zřejmě někým vysazená z auta, na místě, kde je čerpací stanice a z druhé strany staveniště obchvatu.
Na rozdíl od spousty jiných měly ve svém trápení štěstí na lidi, kterým to jedno nebylo a snažili se jejich situaci řešit. Bohužel jedna kočičí maminka skončila neznámo kde, ale od takto malých koťat by sama neodešla, takže je víc než jasné, že skončila pod některým z aut. Jedno kotě našlo domov rovnou z ulice, jedno se ztratilo.
Nastalo období kdy se všichni zůčastnění snažili pomoci, bohužel mamina koťata stihla naučit držet se od lidí co možná nejdál.Dostali boudičku, kde nalezli azyl před nepřízní počasí, 4 - 5 x denně měli zajištěnou stravu paní Potůčkovou, která na stanici pracuje a všichni jsme nespali strachem, jestli neskončí pod některým z aut. Nakonec se podařilo a postupně se rodina scházela u nás, včera se podařilo odchytit poslední dvě divošky a od včerejšího večera jsou konečně spolu.
Děkuji za pomoc p. starostce Chlumčan Mgr, Vladimíře Štejrové, p.Česákové a největší poděkování zaslouží p.Potůčková s dcerou.
Bohužel ne všichni kteří pomoc přislíbili pomohli, dokonce nenechali na místě ani zapůjčené přepravky na odvoz koťat, a když bylo akutně třeba, nebyli dostupní, takže poslední várka cestovala do Sušice v boudičce ve které měli u stanice azyl, ale hlavní je, že jsou všichni spolu a v pořádku a nás nyní čeká přesvědčit drobotinu, že ne všichni lidé, jsou jen neřádi.
Mamina je hodná, věříme že to půjde.