Jdi na obsah Jdi na menu
 


O 22. okrsku OSH Příbram

22. okrsek OSH Příbram

OSH Příbram zaštiťuje celkem 31 okrsků, do nichž je rozděleno 190 SDH.

Okrsky tvoří samostatné organizační složky samostatně jednající a vystupující v rámci jim svěřené působnosti a pravomoci nadřízeným orgánem tedy okresním sdružením hasičů.

22. okrsek je jedním z 31 okrsků OSH Příbram vystupující bez právní subjektivity a sdružující 4 sbory dobrovolných hasičů, konkrétně SDH Nová Ves pod Pleší, SDH Malá Hraštice, SDH Velká Hraštice a SDH Velká Lečice. S tímto počtem SDH je jedním z nejmenších okrsků OSH Příbram, ale i přesto se řadí k okrskům s nejlepší činností a největším počtem odpracovaných hodiny a pořádaných společenských a kulturních akcí v rámci OSH. Tři ze čtyř sborů 22. okrsku se mohou chlubit družstvy a činností mladých hasičů.

22. okrsek každoročně pořádá základní kolo soutěže v požárním sportu družstev dospělých i mládeže, prověřovací (námětové) cvičení za účelem prověření jednotek požární ochrany ve svém hasebním obvodu a již tradiční taneční zábavu. Sbory okrsku dále pořádají vlastní taneční zábavy či hasičské plesy a místní soutěže ať už v rámci oslav výročí založení SDH nebo různých pohárů představitelů sboru, obce či memoriálů.

Za svou činnost odvedenou v roce 2013 byl 22. okrsek odměněn putovním pohárem za umístění na zlaté příčce v meziokrskové soutěži OSH Příbram. O rok později se okrsek umístil ve stejné soutěži na rovněž krásné stříbrné příčce.