Jdi na obsah Jdi na menu
 


Intercanis Brno 2018

 

Intercanis 2018 – Mezinárodní výstava Brno 2018

  • Datum konání: 24.6.2018
  • Místo konání:  BVV, Brno
  • Kruh/hala: 11/P
  • Rozhodčí. Petr Řehánek (CZ)

Co předcházelo výstavě: Do Brna na červnovou Mezinárodní výstavu Intercanis jezdím už mnoho let. Zpočátku jsem jezdila jako divák a fotograf afghánských chrtů. Od roku 2015 jezdím jako vystavovatel.

Výstava se konala v pavilonu „P“.  „P“ je největší pavilon na brněnském výstavišti, ale je taky nejdál od hlavní brány. Měla jsem štěstí, že Hanka Hrčiaková vystavovala svou mladou fenečku Grace a že nás svezla od hotelu Voroněž I. Nemusela jsem tu ranní cestu absolvovat autobusem nebo pěšky.
Letošní Intecanis byl pro mě výstavou doslova a do písmene na pohodu.  Svého soupře jsem znala už ze soboty. Byl jím krásný pejsek finského vystavovatele Samu Winkströma Jamming´s Carlsberg. Pro mě „Božský Kája“. 

Běhat ve společnosti Samu Winkströma je nejen radost, ale i čest. Běžela jsem proti třem jeho pejskům (Clinton Eastwoodovi, de Koninckovi a Carslbergovi), ale ani jednoho jsme s Caterhamem neuběhali na V1, CAC.

Moje dojmy:  Ráno jsem s Caterhamem vstávali naprosto na pohodu. Venku bylo sucho, čili jsem po návratu z venčení nemusela fénovat nožičky. Caterhama jsem ještě přežehlila. Normálně bych se na to vykašlala, měl jít v konkurenci s Carlsbergem  „božským Kájou“, nechtěla jsem nám dělat ostudu.
V hale „P“ nás čekal docela prostorný kruh. Vystavovatelé se pomalu trousili okolo. Ani nevím kolik bylo hodin, když jsem na druhé straně kruhu zahlédla Samu Winkströma s jeho manželkou Lellou. Paní Lella Winkström je velmi příjemná dáma.  

Caterhama jsem vytáhla z přepravky a věděla jsem, že už ho zpátky nedám, bo by byl pěkně naštvaný a v kruhu by mi na truc nechodil.  Má rad ruch kolem sebe a hlavně je šťastný mezi psy.  Ještě před posuzováním za námi zavítal můj manžel Martin. Caterham skákal jak „péráček“ radostí, že vidí páníčka.
Posuzoval pan Řehánek z České republiky. Pan Řehánek nás posuzoval několikrát od chvíle, co jsme s Caterhamem vlezli do kruhu. Posudky má Caterham víceméně stejné, až na jeden detail „ poněkud delší v bedrech“.  Někdy se toto v Caterhamově posudku objeví, někdy ne.  Pan Řehánek posuzoval docela rychle a tak posouzení hairless variety plynule přeslo k posouzení powder puff variety, tedy labutěnek.

Pejsků labutěnek k posouzení moc nebylo. Velice rychle se pan rozhodčí dostal k posouzení třídy šampionů. Do kruhu oba pejsci naběhli vesele. Postavila jsem Caterhama do postoje. Od jisté doby nemohu použít slovo, že jdeme do kruhu. Říkám, že jdeme do školičky.

Pan rozhodčí Řehánek nás poslal do pohybu. Caterham běžel s radostí. Povzbuzovala jsem ho, že musí doběhnout Káju, že nám jinak Kája uteče, že mu uteče kamarád. 

Díky „božskému Kájovi“ – Jamming´s Carslberg běhal Caterham s nadšením, na stole stál jako socha, jen v pohybu tam a zpět stále trošku brzdil. Přesto byl jeho pohyb mnohem lepší než v sobotu.

Posudek dostal Caterham velmi krásný. Přestože se Caterham panu Řehánkovi líbil, odnesli jsem si za naše účinkování v kruhu V2, r. CAC.

V1, CAC získal zaslouženě Samu Winkström s Carslbergem. Následně získal i CACIB a tím dokončil i Mezinárodního šampiona. Carlsberg pak vyběhal i Best of Breed. V odpoledních soutěžích byl ještě pátý ve skupině IX. FCI.
Jak titul BOB tak BIG 5. skupiny IX. FCI byl v těch správných tlapkách.

Po skončení posuzování jsem zabalila věci s tím, že se s Martinem ještě půjdeme podívat po stánkách, jestli neobjevíme něco zajímavého a užitečného pro psy, případně pro nás.

Z nenadání za námi přišla paní Winkström.  Bylo to velmi překvapující, protože já a angličtina se opravdu nemusíme. Dostala jsem krásný dárek, jahodové perly v čokoládě. Naprosto vynikající záležitost.

S Martinem a Caterhamem jsme obešli stánky, ale nic zajímavého. Když jsem se vracela do haly pro věci, zastavila jsem se rozloučit v manželi Winkströmovými. Věřila jsem, že pár vět anglicky dám. Nakonec z toho byl velmi příjemný rozhovor, i když ve velmi jednoduchých větách.

Samu se mi zmínil, že se velmi brzy uvidíme. Mám radost, protože on je fakt fajn člověk. Jen mě mrzí, že jeho paní nepojede s ním.

Po výstavě jsme se vrátili na hotel k odpočinku. Byl před námi v Brně ještě jeden celý den volna, než jsme měli odjet zpět do Prahy.