Jdi na obsah Jdi na menu
 


Klubová výstava chrtů 2014_se zadáním KV

 Klubová výstava chrtů 2014_se zadáním KV

Sighthound Club Show 2014

 

  • datum konání: 4.5.2014
  • místo konání: Praha, PVA Letňany
  • hala/kruh 1/13, 14, 15
  • rozhodčí: Mgr. Božena Ovesná

 Polovina MVP v Letňanech za námi. Pro mě velmi náročná sobota, protože dopoledne u kruhu Afghánů, povídání ZDE, odpoledne u kruhu Čínských chocholatých psů, kteří měli svou kluboou výstavu.

V neděli to bylo přesně obráceně. Odfotit kruh Afghánských chrtů - klubová výstava a pak se přesunout na začátek haly "1", ke kruhu Čínských chocholatých psů.

Po sobotním zběsilém focení jsme si slíbila, že tak moc fotit v neděli nebudu. Chyba. Zase jsme se nějak rozcvakala, ale k tomu později.

Martin prohlásil, že jsme blázen jít i v neděli na výstavu, že nemám rozum a že si může mojí fotku někde doma pověsit. V duchu jsme si říkala, co bude až začnu se svým vysněním pejskem absolvovat výstavy.Předem hlásím, že výstavy jsou pro mě bonus navíc a společně strávený čas se psem a mými přáteli, když bychom k tomu ještě dokázali s mojí neschopností vystavovat, žaludeční nervózou přivést i nějaké to ocenění, bude to už jen třešínka na dortu. Když budu prcka stejně koupat, tak už na tu výstavu přeci jet můžeme.

Ranní vstávání bylo docela v pohodě, sice po neděli totálně rozlámaná, ale jak jsme už několikrát zmínila. "Výstavy jsou pro mě prostě adrenalin", zatím jen za fotoaparátem. Na výstavišti jsme byla něco kolem půl osmé. Našla kruh Afghánů, při příchodu do haly minula kruh Čínských chocholatých psů. Přivítala jsme s přáteli, pohodlně se usadila do křesílka a čekala na začátek posuzování.

Klubovou výstavu posuzovala paní Božena Ovesná. Sama jsme jí zažila na Oblastní výstavě s Bonnie, když jsme zkoušely svou třetí a poslední výstavu. Paní Ovesná měla s Bonnie velkou trpělivost. I když z toho byl VD pro nulový pohyb, Bonnie na ni reagovala docela pozitivně.

Koho by ale napadlo, že všechno v kruhu bude nakonec jinak. Paní Ovesnou jsme zažila ještě v srpnu 2013 v Mladé Boleslavi při posuzování Čínských chocholatých psů. Byla to výstava, kterou jsem absolvovala i přes svůj zdravotní handicap a byla jsem za to tehdy opravdu ráda.

 

Výsledky výstavy KCHCH 2014

Třída Hodnocení Pes/fena Majitel
psi - mladých D Benjamin Diamond Sarah Fareh Lída Pavlíková
psi - mezitřída V1, CAC, Klubový vítěz, BOB Chris z Netluckých pastvin Jana Hasilová
psi - mezitřída V2 Dodi Amir Al Fayed Martina Frolíková
psi -otevřená V1, CAC Amadeus King Sarah Fareh Lída Pavlíková
psi - vítězů V1, CAC Yasani Iram z Allahovy země Lída Faktorová
feny - štěňat V1, Nejlepší štěně Claudia Cardinale Sarah Fareh O. Neumannová
feny - mladých V1, CAJC, Kblubový vítěz mladých Only The Kiss Calamus Pavla Poláková
feny - mladých V2 Just Call The Angel Padparascha´s Lenka Šulcová
feny - mladých V3 Jezzabella ze Zličínských luk Lída Faktorová
feny -mladých VD Helga Sunward Iveta Knotková
feny -mezitřída V1, CAC Jch. Karakush Water into Wine Lída Faktorová
feny - mezitřída V2, r. CAC Damira Sahda Al - Fayed Eva Sojková
feny - otevřená V1, CAC Anife Sarah Fareh Petra Meszová
feny - otevřená VD2 Antonie Zarré Lenka Šulcová
feny -otevřená VD2 Zarita z Allahovy země Kateřina Gabrielová
feny -vítězů V1, CAC, Klubový vítěz Tiffany Dupont Gandamak Slovakia Alena Mačíová

zdroj. www.kchch.estranky.cz

Posuzování začalo tak jako obvykle, pěkně po třídách.......ale.

Že před paní rozhodčí při posouzení zacouvali ve psech mladí, to bych ještě pochopila. Když už začali couvat i ostřílení výstavní mazáci, říkala jsme si jestli není něco špatně. To samé se opakovalo i ve fenách. K samotnému způsobu posuzování paní rozhodčí by se měli vyjádřit přímo vystavovatelé, takže více se v tom rozepisovat nebudu. Jen mě to překvapilo.

Paní rozhodčí dala též dost na pohyb a vystavovatelé se naběhali opravdu hodně. V jednom momentu však paní rozhodčí, místo aby se věnovala psům, kteří kolem ní běhají, hovořila s asistentkou v kruhu. Na samotné zúčastněné i příhlížející to nepůsobilo právě pozitivně.

Posouzeno bylo velmi rychle. V sobotu jsme nákupy nestihla, takže jsme mazala pro věci potřebné a pak ke kruhu k Čínských chocholatým. Jednak jsme si chtěla pomuchlat Camerona Clary Aldrigen a také jsme slíbila vyfotit Wiki Modrý květ.

Splněnou účast na KV KCHCH se zadání KV jsem měla. Do Českých Budějovit na KV pokud se tam koná,  nejezdím. Nedám to cestovně a časově. Navíc postředí k fotcení tam není vlídné.

Ještě v neděli, když jsem přišla z výstavy domů o tom, že by se naše rodina rozšířila o dalšího psího člena, nemohlo být ani řeči. Naopak toto téma skončilo velmi negativně.

Koho by však napadlo, že o necelých 14 dní, bude všechno jinak.

Uvidíme, co mi přinese příští rok a zda se na Výstavišti Letňany sejdeme i u kruhu/ů Afghánů.