Jdi na obsah Jdi na menu
 


CHAPTER 8

24. 9. 2015

untitled-sasaas.jpg

"Pořád tomu ještě nemůžu uvěřit, já... ani jsem nedoufala že by se tohle mohlo stát. To co mi řekl," usměju se zasněně když se chystáme s Ivonne spát.

"Já jsem ti to říkala," podívá se na mě. "A přeju ti to. Fakt strašně moc."

"Ale co když je to unáhlené? Ani se v podstatě neznáme."

"Jo, ale pomohl ti, minimálně třikrát a určitě to mezi vámi jiskří, to nepopřeš," řeken Ivonne

"To vážně nepopírám, ale i tak... moc o něm nevím ani on o mě. A až na dnešní večer jsme spolu ani pořádně nemluvili."
"A co ty zamilováné pohledy? A to co k sobě cítíte? Ari, říkám ti je do z tebe úplně vedle," zasměje se.

"Vážně si to myslíš? Nesnaží se mě prostě jenom využít?" zeptám se pochybovačně. Část mě nad tím pořád uvažuje

"Nevěřím," zakroutí hlavou. "Myslím že by na to šel jinak. Kdyby to měl od začátku v úmyslu, tak by do tebe šel hned, ne až teď. A viděla jsem jak kvůli tobě zmlátil ty hajzly a jaký měl o tebe strach. Určitě to nehraje."
"Dobře, asi máš pravdu, doufám. Ale i tak se tomu nemůžu moc oddat. Nechci být nějaká naivka co hned naletí na nějaká sladká slovíčka."

"Ariadno, ty přece jsi romantička. A... dobře... souhlasím nemusíš na to jí rychle, ale ani si ho nenech ujít. Snaž se s ním trávit víc času, třeba jděte na rande, aby jste se o sobě dozvěděli víc... a jestli spolu vážně začnete chodit, hrozně se těším na Mandy, jak pukne zlostí."

"Jo, toho se bojím. Nevíme čeho je schopná. Podle Vicky dokáže být dost agresivní."

"No tak ji sražíš na zem. A smažeš ji z ksichtu ten úšklebek, i tu tunu make-upu. Rozhodně na tebe nemá," řekne Ivonne.

"Opravdu si myslíš že by tohle mohlo vyjít?" zeptám se.

"Když budeš chtít, tak jo," usměje se.

"Ale jestli to bude mezi Zaynem a mnou skutečně pokračovat, chci abys mi něco slíbila."
"Co?" podívá se na mě.

"Pomůžeš mi to zatajit před Niallem, tvojí sestrou i mým bráchou. Vím jaký na něj mají názor a nechci aby mi už od začátku rozmlouvali. Když se spálím, bude to jenom moje chyba. Ale chci nám dát alespoň šanci,
"Spolehni se," mrkne na mě a zhasne světlo. "Dobrou noc."

"Dobrou," přetočím se na bok a ikdyž mě pořád děsí vzpomínky na to co se stalo u kabinek, víc myslím na to co se událo mezi mnou a Zaynem. Vážně mi to dodalo novou sílu a naději, že možná moje sny o něm nebyli až tak bláhové. Pořád sice není nic jasné, a jsem si jistá že cesta na kterou se chystám vydat bude trnitá, ale jsem odhodlaná překonat všechny překážky. Ještě si s úsměvem přejedu prsty po čele, kde před nějakou chvíli přistály Zaynovi rty a s lehkým úsměvem na tváři usnu.

 

13. 9

 

"Tak co jste dělali," zeptám se Nialla se Sandrou když další den odpoledne přijedou.

"No...zůstali jsme trčet v jednom hotelu za městem, ale nebylo to špatný. Užili jsme si že jsme sami," pousměje Niall a políbí Sandru na tvář.

"Takže hodně sexu," podívá se na ně Ivonne s úšklebkem.

"Ivonne," vydechne Sandra pohoršeně.

"Prosím tě ségro, už nejsme děti," řekne Ivonne.

Já jenom s úsměvem sklopím zrak. Pořád se cítím trochu nesvá když lidi kolem mě mluví o sexuálních věcech, ještě nikdy jsem nic z toho nezažila, a ikdyž to chci, zároveň mám i strach a stydím se, jsem jednoduše taková. Prostě to asi přijde až najdu toho pravého. Jedna část mě si myslí že jsem ho už možná našla, ale druhá, že si musím dávat pozor a nehrnout se do všechno po hlavě, abych toho potom nelitovala.

"Vy jste byli celý víkend tady?" zeptá se nás Sandra.

"Ehm, jo, jo, teda v pátek jsme byli chvíli venku, ale jinak nic," řeknu, doufajíc že Niall nepozná že něco tajím.

"Doufám že ne se Zaynovou partou," řekne.

"Nesuď je prosím, dokud je nepoznáš," řeknu tiše.

"No... nemám moc zájem je poznat," pozvedne Niall obočí.

"Proč vám tak vadí," zeptá se Ivonne. "Co vám jako provedli že nechctete aby jsme s nima bavili?"

"Prostě nejsou důvěryhodní, jsou... zvláštní a podle toho co jsem slyšel i nebezpeční a vy dvě, hlavně Ari se mezi ně nehodíte, nenesou pro vás nic dobrého." řekne Niall.

"Šváro, promiň, ale ty ani moje sestra nám nebudete přikazovat s kým se máme stýkat. Pokud se s nimi nechcete seznámit a až potom si na ně udělat názor, tak se do toho nepleťte," řekne Ivonne rázně.

"Tvoje sestra má za tebe určitou zodpovědnost a já zase za Ari," řekne Niall.

"Nialle, já vím že máš o mě starost, a mám tě za to ráda. Ale prosím, alespoň projednou v mém životě chci něco udělat podle sebe. Celý život se o mě starali rodiče, pak Liam. A ikdyž mi dávali spoustu lásky taky mě přehnaně chránili a chtěli abych žila v nějaké bublině, aby mi nikdo nemohl ublížit. Ale už jsem na vysoké, a jsem už dospělá. A chci udělat svoje rozhodnutí, ikdyž bude špatné. Jediné o co tě prosím je, abys neříkal Liamovi nic co nebude nutné, ano? A já slibuju že budu opatrná," podívám se na něj prosebeně.

"Tak jo," vydechne po chvíli. "Myslím že alespoň Drakovi a Michelle můžeme věřit, nějakou dobu je žu znám. Derek mi slíbil že na vás dohléhne. Ale jestli vám někdo z nich ublíží, přísahám že nevím čeho jsem schopný."

"Děkuju," usměju se lehce.
Jdu ho objemout a pořád mi vrtá hlavou proč je oba tak nemají v lásce. Musí v tom být něco víc. Nejradši bych je donutila říct mi o co vlastně jde, ale nechci být ovlivněná názory těch, kteří Zayna neznají. Možná že se zklamu, ale poprvé v životě chci něco udělat tak jak to cítím. Bez ohledu na názory druhých.

 

16. 9.

 

Tři dny na to jdeme do domu Flamea, tam jsme byli i poprvé co jsem je s Ivonne poznali. Jeho rodiče jsou dlouhoodbě v zahraničí takže tam bydlí spolu s Louim, který to má podle toho co jsem slyšela doma těžké. Upřímně mám Flamea, Louiho, Vicky, samozřejmě Dereka a Michelle moc ráda. S Liz a Tedem jsme ještě nenavázali skoro žádný kontakt, s Mandy se ignorujeme, a Zayn... no... s tím je to složitější. Zdá se mi že Zayn se trochu víc zapojuje do konverzace a dokonce si ani celou dobu nezapálil, no minimálně co jsme přišli. Tak nějak si myslím že za to může náš včerejší rozhovor. Naše vzájemné pohledy jsou čím dál intenzivnější a já mám strach že jsem celá červená. Když tam jsou všichni, nemůžeme si moc promluvit, ale doufám že až se večer trochu pohne, budeme moct být sami alespoň pár minut, třeba si trochu popovídat. Mám jeho číslo, Ivonne ho vymálila z Dereka. Ale rozhodně nemám odvahu na to mu jenom tak zavolat. Chci aby se to vyvjíelo přirozeně a nenuceně, vážně chci aby se to posunulo na vyšší úroveň.... protože to co k Zaynovi cítím je příliš silné, aby jenom tak zahaslo světýlko naděje co mi předešlý večer dal.

 

Všichni už pomalu odcházejí a loučí se. Drake s Michelle a Ivonne taky jdou, a v místnosti najednou zůstaneme jenom, já, Zayn, Louis a Flame. Už se chci taky prostě rozloučit a jít, protože nemyslím že mám odvahu na to vzít si prostě Zayna stranou a radši půjdu pryč, když v tom je poprosí jestli by nemohli chvíli ven, že si chce se mnou na chvíli promluvit. Snažím se nedat tak najevo svoje nadšení a jenom udělám pár kroků vpřed.

"Dneska ti to hrozně sluší," pousměje se.

"Díky," skloním na moment hlavu. I tyhle jednoduché slůvka mě vyvádí z míry.

"Ehm, já... jsem rád že jsi přišla, protože... jsem ti chtěl něco říct," zdá se mi nervozní.

"Dobře," mám na tváři drobný úsměv.

"J-já.. co bys řekla na to že by jsmesni někam vyšli? Až se ti to bude hodit," podívá se na mě napjate.

"Jo, moc ráda," řeknu bez váhání. "A kdy?"
"Kdykoliv budeš chtít," vydechne.

"Šlo by to v pátek? Pak jedu na víkend za bratrem," řeknu.

"Jo, jasně," řekne. "Už se těším."

"Jo, já taky," pokývnu.

Pak si ještě vyměníme svoje čísla, no... nemůžu mi přiznat že už to jeho mám, protože nás chce moje spolubydlící dát za každou cenu dohromady. A potom... se ho rozhodnu objemout, zpočátku se mi zdá trochu překvapený, ale pak mě stiskne tak silně, ale já nevím, i tak něžně a láskyplně. Cítím se v bezpečí, tak nádherně... jde z něj cítit máta, a já...cítm to jako správné, už myslím že by mohlo dojít na náš první polibek ale pak uslyšíme ostatní jak nás volají a neochotně jdeme za nimi. Ocitneme se venku, a po posledním mávnutí jdeme každý svou cestou. Celou cestu se jenom uculuju a Ivonne mě zahrnuje otázkami, ale já mlčím, a hodlám ji nechat v napětí až budeme na pokoji. Když se za náma zavřou dveře, ani by mě nepřekvapilo kdyby mě posadila na žildli, rozvsítila lampu a podrobila mě výslechu 3. stupně.

 

"Takže on tě pozval na radne," řekne nadšně.

"Jo," kývnu nesměle.

"Sakra, takže už je to tady,"

"Jenom si vyjdeme ven, ani ještě nevím kam," řeknu.

"No a? Jdeš na rande s klukem do kterého jsou zabouchlá, tak se pořádně raduj," řekne nevěřícně. "A on je zase zabouchnutý do tebe."

"Řekli jsme si že na to půjdeme pomalu, ikdyž už víme o našich citech, nebudeme na to spěchat," řeknu.

"Ale neříkej že neumíráš touhou ho políbit," zasměje se.

Já jenom skloním hlavu.

"Ty... jsi ještě nikoho nelíbala?" podívá se na mě opatrně.

"Tak trochu," přiznám.
"No... není to nic za co by ses měla stydět. Není na tom nic špatného, rozhodně lepší než být štětka co dá každému," řekne.

"Ale... pochop že Zayn byl už s tolika holkama a já.. já nemám vůbec žádné zkušenosti, já... ani nevím co mám dělat nebo jak..."
"No tak přestaň, ano? Zayn tě má opravdu rád, a určitě mu tohle bude úplně jedno. Navíc, jestli je to vážně ten pravý a vyjde vám to, alespoň bude tvůj první ve všech ohledech. A to je dobrá věc ne?" podívá se na mě.

"Jo, asi jo," řeknu tiše. "Ale pořád mám strach. Ještě nikdy jsem v takové situaci nebyla. Vždycky jsem se soustředila na školu, potom jsem pomáhala Liamovi doma, chodila jsem na jazykové kurzy..."

"Kolik jazyků umíš?" svraští obočí.

"5, 4 plynule," řeknu a Ivonne se na mě podívá jakobych byla z jiné planety.

"No co? Anglčtina je můj rodný jazyk, pak francouzština, španělština, němčina, a umím i slušně italsky. Ráda bych se naučila i japonsky. Prostě mě vždycky fancinovala ta rozmanitozt jazyků ve světě chápeš? Je to prostě..."

"Někdy si říkám jak si mi dvě můžeme rozumět, když ty jsi chytrá a tak nevinná, a já... jsem já," zasměje se lehce.

"Možná proto si tak rozumíme. Každá jsme jiná, a každá si něco vezmeme z té druhé."

"Jo," usměje se.

"Ale vážně. Musíš mi pak poradit co si vzít na sebe, pomoct mi s vlasy, líčením... chci vypadat co nejlíp. Ne příliš nastrojená, ani nevím kam ještě půjdeme, ale prostě mu chci připadat krásná."
"Ari," vydechne Ivonne nevěřícně. "Ty jsi krásná, a on to vidí, o to nemusíš mít strach. Mohla bys tam jít klidně jenom v teplákách, bez make-upu a ostatních blbostí a stejně by jsi byla kársná."

"Díky," řeknu tiše. "Vážně jsem ráda že tě tu mám."

"Já taky," kývne. "Opravdu."

 

Doufám že to rande nebude katastrofa, ale nemůžu se dopředu strestovat a myslet na nejhorší. Ale možná mi ten večer napoví, jestli ten vztah má budoucnot nebo ne. Už vím co k Zaynovi cítím, a myslím že Zayn mi taky řekl pravdu o tom co ke mě cítí on, ale to neznamneá že teď bude všechno růžové. To vím. A musím na to být připravená.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář