Jdi na obsah Jdi na menu
 


ABL zábava pro všechny

28. 9. 2010

AMATÉRSKÁ BOWLINGOVÁ LIGA

JAK TO ZAČALO:

První ročník ABL odstartoval v Praze na podzim 2000 a zúčastnilo se ho cca 30 družstev převážně tvořených firemními týmy. Od podzimní části druhého ročníku se již také otevíraly další regiony a posledním regionem, který byl otevřen, byl region Severní Morava, který zahajoval až ve 3.ročníku ABL.

KOLIK DRUŽSTEV JIŽ ABL HRAJE:

Podzimní části 10.ročníku ABL se již zúčastnilo více jak 400 družstev ze 7 regionů a z 50-ti výkonnostních skupin. Tato soutěž se za svou historii stala nejvýznamnější týmovou soutěží v ČR, která se zaměřuje na rekreační a začínající hráče bowlingu

KDO MŮŽE ABL HRÁT:

Šanci má v této soutěži opravdu každý, díky skladbě regionálních výkonnostních skupin je každá tato skupina tvořena přibližně na stejné úrovni hrajícími družstvy. Např. v regionu Praha jsou již 4 výkonnostní stupně (od 1.ligy až do 4.ligy). A tak bez obav může být každý hráč, který má svůj výkon na úrovni 100 bodů a více. Jen pro zajímavost nejnižší nához v jarní části 5.ročníku ABL byl 39 bodů a více jak 200 hráčů zahráli alespoň jednu hru pod hranici 100 bodů. Soutěž je vhodná pro firemní a rodinná družstva a nebo mnoho družstev je složeno partou kamarádů, kteří mají bowling jako formu skvěle relaxace a odreagování od každodenních starostí.

KDE A JAK ČASTO BUDETE HRÁT:

Hrajeme ve SPORTCENTRU BEST, Dolní Hejčínská 36, Olomouc. Všechny zápasy v regionální skupině (4 hrací dny) se hrají ve všední den (pondělí nebo úterý) od 18:00 - 21:00. Zápasy se hrají cca  každé 1 x  za 4 týdny.

O CO BUDETE HRÁT:

Každé přihlášené družstvo získá ve své skupině pohár za umístění V případě dobrého umístění Vašeho týmu je možné se probojovat do celostátního finále, do kterého se kvalifikuje 24 týmů z celé ČR - právě zde se bojuje o hlavní finanční prémie. Pokud Vaše družstvo neuspěje jako celek - nevadí - i pro nejlepší jednotlivce je vyhlášeno celostátní finále o Mistra a Mistryni ABL. Dalšími cenami budou ohodnoceni nejlepší jednotlivci v každé skupině. Vyhlašujeme nejvyšší nához hráče a družstva každého hracího dne. Trička šampiónů získávají nejlepší hráči s průměrem a náhozem a cenu také obdrží nejlepší žena každé hrací skupiny.

JAK SE PŘIHLÁSIT:

Vyplněním přihlášky ve SPORTCENTRU BEST , telefon  585 234 313. nebo poslat na e-mail info@best-sportcentrum.cz

Pokud jste již rozhodnuti rozšířit řady ABL, nezbývá již než vymyslet ten správný název pro vaše družstvo a zaregistrovat se.

REFERENCE: 

více jak 400 družstev a 2000 hráčů hrajících již jedenáctým rokem ABL.

HLAVNÍM GARANTEM SOUTĚŽE:  

BOWLING magazín www.ablweb.cz

UZÁVĚRKA PŘIHLÁŠEK podzimní části ABL je stanovena na 30.září a jarní části na 15.únor