Jdi na obsah Jdi na menu
 


Hledání filmů a jak jsme se měli

Věřte tomu. nebo ne, ale jsem doma a mám mezi uklízením a balením čas na malé zhodnocení. :)

Zítra jedeme na chatu někam do pr...ič....no ale celej týden byl super! Nejlepší byla sice stejně cesta vlakem tam a zpět, ale ani na těch lodičkách to nebyla úplně nuda. Předposlední den jsem byla smáčená, jako kdybychom se převrátili. No, my se nepřevrátili, ale v ten jeden den jsme jeli přes Český Krumlov. Ten úsek obsahuje šest šlajsen - pro neznalé prostě část oddělená od jezu, aby ho mohli sjíždět vodáci - a hned ta první na spodu cákala teda "brutálně", jak řekl můj bratranec :) no, abych nekecala jen o vodě, chci se dostat k hlavnímu tématu. Slíbila jsem, že se budeme bavit o tom divném, co mám ráda. Nebojte, nejde o nic zvráceného, prostě jen moje zájmy, které obyčejné lidi většinou nezajímají. :) Můžeme začít?

 

Už pár měsíců se docela zajímám o autismus, má cesta k němu je docela jednoduchá. Koukala jsem na Sherlocka - ano, na seriál BBC - a dozvěděla se, že Sherlock kromě toho, že je sociopat, má také Aspergerův syndrom. No, šla jsem si půjčit něco do knihovny - pozor! Tady jsem poprvé vkročila do dospěláckého oddělení! - a knihovnice mi podala taky knihu o autismu. Docela mě to zaujalo. Bože a jak! Nevím proč, ale je to tak fascinující...jejích chování, vnímání, logika přemýšlení...je to tak geniální!

Dál jsem pokračovala přes torretův syndrom, který mě zaujal z jednoho prostého důvodu - v městě, ve kterém bydlím, bydlí dvě dívky s diagnózou torretova syndromu a já se s nimi setkávám každý den. Jedna totiž bydlí přímo pod námi. Ach, jak je to zvláštní...vlastně ta druhá tu chodí také každý den, jednou, když jsem ji potkala při cestě ze školy, poslouchala písničky a občas vykřikla. Pak najednou spadla a začala sebou házet o zem. No a pak vstala jakoby nic a šla dál...do teď nevím, jestli se mi to vše jen nezdálo. Bylo to fakt divný...

Když si to přeberu, na schizofrenii jsem narazila přes film. Úžasný film. Donnie Darko. Genialita ale nehraje v mém příběhu roli. Tou je Donnie, protože trpí schizofrenií. Pod pojmem "schizofrenie" si většina lidí představí nebezpečné psychopaty, kteří vidí to, co by neměli. Ano, občas to tak je, ne však vždy. Hlavně ne při jiných typech této nemoci. Mámina kamarátka Zita je psycholožka a hypnotizérka. Na vodě mi řekla toto: "Hlavně buď opatrná, když se setkáš s nějakým psychotikem, můžeš v jedné chvíli spadnout do jeho skupiny halucinací a pak by byl schopný tě zabít." Je to jasné, jenže jak poznat na první pohled psychotika? (Alespoň myslím, že říkala "psychotik". "Pořád se koukají na jedno místo, občas si povídají pro sebe a nebo křičí nesmysly." Řekla Zita. Podle mě taky občas trhnou hlavou do boku, jakoby chtěli uhnout něčemu, co šeptá do ucha. Vím, jak jsou ti lidé nebezpeční, ale zároveň mě to tak hrozně zajímá! Musí to být sice hrůza, ale stejně...fascinuje mě to. Všechny tyhle divné věci.

Asi poslední poruchou, která mě fascinuje, je ADHD. Hyperaktivita. K tomuhle jsem se nedostala náhodou v knihovně. Šlo to všechno přes mého známého, který trpí touto poruchou. Nelíbí se mi, jak ho lidé vyčleňují z kolektivu, protože se chová jinak. No, je to občas až k nevydržení, ale měli by k němu aspoň někdy mít pochopení. Hm, když jsme se s kamarádkami ptaly, proč se tak chová, odpověděl, že své chování většinou nevnímá. Pro někoho naprostá nanic informace, pro mě další fascinující věc! Vážně! Jo, jsem totálně divná....

 

A když nepočítám můj abnormální zájem o poruchy, je tu třeba takový divný fetiš na šílené obrázky. Hlavně na ty hnusné, co připomínají smrt, depresi, bolest a osamělost. A hlavně v noci na mobilu v posteli. Když je všude kolem tma :) Je to vážně divný, miluju to a kámošky říkají "No bože to je hnus!" A "Fuj tajbl, to je hrozný!" "Pak se div, že máš noční můry!" Upřímně, noční můry jsem měla ještě před tím, než se mi něco jako tohle začalo líbit...no bylo to divný, ale co, mně se to líbilo!

 

A nakonec chci podotknout, že se chceme na chatě s kámošem koukat na filmy, takže jestli někdo nějaký fakt dobrý znáte, tímto zahajuji interakci v komentářích! Díky za tipy!

 

Musím jít, takže papa!

Loučí se Roxy!

A jako vždy....

mučos obrázkos!

 

 

Taylor John Williams z hlasu :) líbí se mi a taky jeho zpěv! :* Jo a rok nevím... :D

Jen malá ochutnávka toho, co mi přijde fakt úžasný :)

Jo, tohle je upoutávka na episký film Donnie Darko. Mimochodem - znáte písničku Mad World? ( https://www.youtube.com/watch?v=4N3N1MlvVc4 ) Ano? Tak tahle písnička byla původně vytvořena skupinou Tears for Fears ( https://www.youtube.com/watch?v=SFsHSHE-iJQ ) a Gary Jules vytvořil tu pomalejší verzi, kterou všichni známe a přímo pro tenhle film! Hustý, že je známější písnička než film, že? :D :3

Tímhle se ale už opravdu loučím! :D

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář