Jdi na obsah Jdi na menu
 


8. 11. 2017

Paradox dámské kabelky

Většina žen to zná. Jde s mužem nebo kamarádem (zkrátka chlapem) k autu a ve své kabelce hledá klíčky. Pokud je ten muž typický muž, tak při nejlepším dělá jen nechápavé obličeje, při nejhorším prohlásí "Proč si to v ní nesrovnáš?". Čímž nejenže prokáže, že nemá tucha o tom, jak dámská kabelka funguje, ale taky to, že nemá pro ženu pochopení. Ona totiž klíčky a jiné věci ve své kabelce najde vždycky. A i když to chvilku trvá, chlap by je v kabelce hledal déle. Pokud by je vůbec našel.

To dokazují i případy, kdy žena požádá muže, ať jí podá něco z kabelky. Kdykoli tohle udělala moje maminka mému tatínkovi, tak jí tatínek donesl kabelku celou. Nesl ji opatrně až nábožně, jako by uvnitř byla bomba, kterou neumí deaktivovat, a proto se bojí dovnitř vůbec podívat. Viděla jsem to několikrát i u svých bývalých partnerů. Kdo ví, čeho se tak bojí.

Paradoxně, čím větší má kabelku, tím rychleji a snadněji v ní věci najde. Ať už ji má plnou nebo ne. Zato v malinkém psaníčku se těžko hledá i peněženka, byť je skoro stejně velká jak zmíněné psaníčko (pro neznalé pány "psaníčko" je malá kabelka do ruky).  

Dámská kabelka není od toho, aby v ní byly věci srovnané. Ony tam ani nejdou srovnat, kabelka je prostě vak. A v tomto vaku jsou ve společném prostoru věci, které se za chůze majitelky melou a melou mezi sebou. Ty dvě-tři kapsičky na kapesníčky se srovnáním věcí nepomohou. Ale od toho kabelka opravdu není. Kabelka je od toho, mít věci s sebou a aby vypadala pěkně. Nic víc, od ní majitelka nechce.

To muži nemohou nikdy pochopit. Jen málo z nich nosí tašku. A chvála bohu za ně, neboť jsou i tací, co vše rvou do kapes džínů a pak mají ze všech stran kalhot boule. Ti pak svým přítelkyním dávají své věci s žádostí, ať jim je vezmou do kabelky. Ale u auta si budou vždycky stěžovat, že musí vydržet tři vteřiny, než žena vytáhne klíčky z kabely.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář