Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká: Naši politici? Burani to jsou!

1. 1. 2008
O roce 2007


Zpěvačka a herečka Petra Černocká (58) na Silvestra uklidňuje svého psa a kočky. Nesnáší proto petardy a rambajs. Stejně jako většinu našich politiků…

Rok 2007 je už dnes minulostí, mimochodem splnila jste si svoje loňská předsevzetí ?

„Vloni jsem si žádné předsevzetí nedala, ale letos se schyluje k druhému pokusu odstranit z mého života cigarety. Nekouřím moc, ale stejně je to pitomost!"

To vám držím palce, určitě dost tvrdé předsevzetí pro kuřáka. Takže na Silvestra zaplála vaše poslední cigareta, kde jste vlastně oslavila konec roku?

„Vystupovali jsme s Jiřím v Rumburku a hned po vystoupení jeli zpět na chalupu, kterou máme kousek vedle. A po zbytek noci uklidňovali mého psa a kočky, protože i tam se střílelo a dělal rambajs."

Jak vás tak poslouchám, petardy asi nemáte zrovna v lásce...

„Když se ptáte, tak petardy a rachejtle nenávidím, stejně jako je nenávidí moje zvířata. Štědrý den jsem trávila v Praze a místo Tiché noci nějaký magor i v tuto sváteční chvíli odpaloval petardy. Hrdelní trest by byl pro něj málo! (směje se) Naštěstí mu brzo došla munice, nebo ho někdo praštil. Přesto: Pokoj lidem dobré vůle a PF 2008."

Jaký byl z vašeho pohledu uplynulý rok, co vám přineslo největší radost a co vás naopak zarmoutilo?

„Mně rok, který právě odešel, moc nevyšel, protože ztenčil mé rodinné okolí o dva členy, bratra Václava a skvělou sestřenici Ninu."

To mě moc mrzí.

„Nějak se s tím zatím nedokážu smířit. Radost mi dělala dcera Bára, které se daří jak v osobním, tak pracovním životě."

Jestli se nepletu, tak vystupuje se svou vokální skupinou Yellow sister, moc zajímavá muzika!

„Ano a moc se jim daří. Navíc mě moc těší, že nejde o žádnou banální muziku a přesto mají úspěch. Odhlédnuto od toho, že jsem „potěšená matka", mi můžete věřit, coby profesionálce, že zpívají dokonale čistě, jsou to půvabné, inteligentní, vzdělané, a moc talentované dámy. Mimochodem není to skupina mojí dcery, tam totiž vládne opravdová demokracie."

Tuším, že tím posledním obratem narážíte asi na naši politickou situaci...

„Je to to, co mě loni opravdu dopalovalo, tedy stále rostoucí buranství naší politické reprezentace. To se ale sotva změní."

Vidím, že názor na naše politiky máte vyhraněný!

„To ano, čtu pravidelně jedny nebo dvoje noviny každý den, a politika mě zajímá. A o úrovni většiny našich politiků jsem se vyjádřila celkem jasně, ne?" (směje se)

Dva z našich čelných politiků, Paroubek a Topolánek opustili své rodiny a našli si mladé partnerky, pohoršuje vás to?

„Dobře situovaní a společensky zajímaví muži mají tendenci si pořizovat nové domy, auta, i nové, mladší modely partnerek. Není to asi moudré, natož obdivuhodné, a co je nejhorší, společnost si na to začíná zvykat a prostě jim to bez připomínek toleruje. Že by mě to ale vyloženě pohoršovalo, to zas ne, mám jiné, vlastní starosti."

Jak se vůbec díváte na partnerské dvojice s velkým věkovým rozdílem třeba 20 let, může to podle vás fungovat?

„Samozřejmě, že může, ale pravděpodobnost pro úspěch takových svazků je velmi nízká. Otázka totiž zní, jestli by si ty dámy svého vyvoleného vzaly, i kdyby byl třeba „jen"chudý učitel. Pokud ano, tak je to pořádku."

S manželem Jiřím Pracným tenhle problém nemáte, jste spolu už přes patnáct let, jaký je recept na takové spokojené manželství? Jsou v tom nějaká kouzla a čáry?

„S Jiřím jsme spolu i bez kouzel v hezkém svazku už sedmnáct let. Mám slabost na milé a vtipné chlápky, kteří se nevytahují, a jestli hrají na nějaký nástroj, je už jedno."


Hraje ale moc dobře, ladí vám to a vaše společné album Souhvězdí střelce se moc povedlo...

„Díky, moje poslední CD bylo přinejmenším autentické, protože jsem na něm nahrála svou muziku a texty, jenže není zaštítěné penězi na propagaci, a bez té to dnes už prostě nejde. Ti, kteří mají pro mě slabost, si ho ale doufám najdou."

Vedle hudby se věnujete i dalším aktivitám, prý jste to zkusila i jako modelka!

„Modelkou jsem se stala jen dvakrát, jaksi z nepozornosti, nebo úleku. (směje se) Hlavně že se nevyděsili hosté módních přehlídek. Na molo jsem značně podměrečná, co do výšky a co do váhy bohužel ne. Je fakt, že mě to ale bavilo, byla to legrace."

Teď když točíte pokračování Saxany, můžete se už v klidu považovat opět i za herečku...

„Tak to určitě, ale je to zas jen odskok k celkem blízké profesi. Já si myslím, že jsem spíš docela šikovná moderátorka, ale větší šanci jsem zatím nedostala.Tím ale nemyslím takovou tu uvaděčku, která dobře čte texty pod kamerou. Baví mě improvizovat na dané téma, s dobrými hosty."

Hodně lidí si oblíbilo Saxanu, tak se určitě těší na její pokračování, kdy bude film hotový?



„Svou roli mám už natočenou a teď se ještě dlouho budou tvůrci Saxany zabývat 3 D animací. Takže film bude komplet nejspíš ještě za hodně měsíců."

Budete mít zase tu nekonečně dlouhou ruku šmátralku?

„Šmátralka v mém případě už nebude, ale o jiná kouzla nebude nouze."


Dívka na koštěti šla do kin v roce 1971, přesto vás lidé pořád ztotožňují se Saxanou. Nelitujete, že jste si to třeba herecky nezkusila i v jiné nečarodějnické roli?'

„Ale ony ty role pak ještě nějaké byly, ale Dívka na koštěti byl zcela vyjímečný a originální film. To, že mi při každém setkání lidé připomínají Saxanu, je pro mě už málo inspirativní, ale kompenzují mi to jejich opravdově nadšené oči a komentáře. Někdy je to skoro dojemné, zvláště u dětí."


 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář