Jdi na obsah Jdi na menu
 


Saxana v říjnu konečně nažhaví koště !!!

28. 9. 2007

Saxana v říjnu konečně nažhaví koště

Dívka na koštěti: Saxana

Dívka na koštěti: SaxanaZdroj: Aktuálně.cz

10:00 | 27.9.2007 | Irena Hejdová

Praha - Situace kolem chystaného pokračování snímku Dívka na koštěti připomíná telenovelu i pořad Věřte nevěřte. O čarodějnici v podání Petry Černocké se už téměř rok přetahují producenti. V říjnu ale natáčení konečně vypukne.

V prosinci oznámilo záměr natočit film Barrandov Studio. Hned v lednu je ale napadl producent Jan Nejedlý ze společnosti Česká produkce s tím, že práva na film vlastní on.

Barrandov Studio kontrovalo tím, že spory o práva s Nejedlým urovnalo a že režisér Václav Vorlíček pro ně napsal jiný scénář. V červnu přesto oznámilo, že z projektu odstupuje a že produkci přebírá animační studio Designbros.

Saxana

Autor: Designbros

Zástupkyně Barrandova tehdy hovořila o odlišných představách a přátelském rozchodu. "Každopádně Saxana pro nás zůstává citovou záležitostí a přejeme jejím tvůrcům hodně úspěchu a štěstí," dodala tehdy Helena Uldrichová s tím, že pro film zapůjčí technické vybavení či laboratoře. "Tyhle věci jsou v jednání, o stávajícím vývoji jsme každopádně informováni," dodává nyní.

A na scéně se objevilo nové jméno: Jaroslav Nietsch - v rámci společnosti Starlite produkoval Bestiář, krom Saxany se hodlá ujmout i druhého pokračování Sněženek a machrů.

 

"Projekt je znovu nastartovaný, měli jsme schůzku, kde jsme řešili, co dál," říká Vlastimil Mistrík ze společnosti Designbros. Nietsch potvrzuje, že projekt zdědil po Barrandovu, výrobu zajišťuje společnost BIF, producentem jsou Designbros a nová producentská a distribuční společnost Pragofilm. "Proces běží, máme za sebou obhlídky, castingy i hledání lokací," říká Nietsch a láká, že film nabídne i typické "macourkoviny a vorlíčkoviny".

První klapka nové Saxany by měla padnout 8. října. Hereckou účast potvrdila Petra Černocká, Jan Hrušínský, Jiřina Bohdalová i Jiří Lábus. Režisérem projektu s pracovním názvem Saxana - veletrh strašidel zůstává Vorlíček. Právě vybral představitelku malé Saxanky, kterou bude podle Nietsche devítiletá Helenka Nováčková.

EXKLUZIVNĚ PRO AKTUÁLNĚ.CZ: Malá Saxana

EXKLUZIVNĚ PRO AKTUÁLNĚ.CZ: Malá SaxanaAutor: Desigbros

Animované sekvence filmu vzniknou v studiu Designbros, oproti barrandovským představám je jich ale mnohem méně. Původní projekt počítal až se sedmdesáti procenty, nový chystá asi polovinu - 40 procent. To umožnilo výrazně seškrtat rozpočet - oproti původním 80 milionům korun nyní jde o částku kolem 50 milionů korun.

Podle Nietsche produkce Saxany úspěšně jedná s jednou českou televizí. V přehledu premiér je start filmu plánován na přelom let 2008 a 2009.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář