Jdi na obsah Jdi na menu
 


Petra Černocká: Nesnáším narvané obchoďáky!

28. 11. 2007

26.11.2007
Obrazek

Zpěvačka Petra Černocká bude trávit Vánoce a svátky se svojí dcerou Barborou a manželem. Shánění dárků nechává zpěvačka na poslední chvíli. „Já zavčasu začnu sondovat, co by si asi tak přáli moji blízcí, a dokud není všude plno lidí, jdu nakupovat,“ vysvětluje Petra Černocká. A jak snáší předvánoční shon při nakupování dárků? Peče cukroví? Čtěte v následujícím rozhovoru…

Vánoce se blíží »mílovými« kroky. Těšíte se?

Kdo by se na Vánoce netěšil? Pro mě je to jediný světlý okamžik v zimním období. Docela závidím těm, kteří milují lyžování, protože první sníh opravdu potěší. Vánoce jsou krásné duchovní a rodinné svátky, takže chápu, že jsou i lidé, kteří třeba přišli o některého rodinného příslušníka a na Vánoce se netěší, protože jim bude u prostřeného slavnostního stolu moc chybět.

Jak snášíte předvánoční stres a shon v obchodech?

Před Vánocemi se snažím vyhnout se velkým obchodním centrům, kde mě přepadají až omdlívací stavy. No vážně, někdy se mi v těch krámech dělá špatně. Vždycky, když s mým mužem zachytíme v televizi první vánoční reklamu, koukneme na sebe a slíbíme si, že si letos (už vážně) žádné dárky nebudeme shánět. Nakonec ale pod stromečkem vždycky nějaké jsou.

Kupujete dárky průběžně během roku, nebo necháváte shánění dárků na poslední chvíli?

Já zavčasu začnu sondovat, co by si asi tak přáli moji blízcí a dokud není všude plno lidí, jdu nakupovat. Nejhorší je to s mojí dcerou, která se narodila v prosinci, svátek má na Barboru a k tomu ještě ten »Ježíšek«. Sehnat tři pěkné dárky naráz, to už je docela problém. Zatím mám jen jeden, ale to byla klika, protože když viděla mojí novou kabelku, hned mi došlo, že se jí moc líbí. Takže budeme mít stejnou. Hlavně abychom si je někdy omylem neprohodily!

Pečete cukroví? Kolik druhů?

Letos nic, jen vanilkové rohlíčky. Ty umím bezkonkurenčně. Lepší dělá jen jistá paní Hradcová, kterou s tím ale letos už nechci obtěžovat. Většinou se mi o svátcích sejde pečiva až moc, sousedka dá vzorek, kamarádky taky, a najednou se cpu každé ráno u televize těmi dobrotami a mám špatné svědomí, že mi zas naskočí ty moje dvě kila navíc, která budu muset pracně shazovat.

Jaký je vás nejoblíbenější druh cukroví?

Miluji domácí čokoládu mojí bývalé tchyně, která je dáma v letech a už se jí péct ani nechce. Takže jsem si letos vyžádala recept a asi to zkusím sama. Dvanáct let mého manželství mi ji vždycky o Vánocích udělala, takže si to letos prohodíme a tentokrát ji dostane v balíčku pod stromeček ona.

S kým budete trávit letošní Vánoce?

Naše sestava je neměnná, já, moje dcera a můj muž. Párkrát u mě na Vánoce byl i můj bratr, ale většinou měl službu, protože o svátcích pracoval. Jezdil s autobusem, ale letos už nepojede, protože, a to je moc smutný, zemřel. Takže já budu patřit k těm, kteří mají letos smutné Vánoce.

Budete na Vánoce v Praze nebo je trávíte na chaloupce?

Na Štědrý den býváme v Praze, ale hned potom jedeme na chalupu, kde je zasněženo, jako v pohádce. Máme tam takový rituál, kdy každý večer chodíme krmit místní kočky, aby také měly nějaké Vánoce. Máme tam jednu, která si to celý rok pamatuje, a když u jejího domu zavoláme »čičí« okamžitě přiběhne.

Co byste si přála pod stromeček?

Pochopitelně zdraví a zase zdraví, pro mě a pro mé blízké. Víc člověk nepotřebuje. A taky lásku, tu snad potřebujeme ještě víc, od té se odvíjí všechno.

Hlídáte si o Vánocích svou linii nebo v klidu hřešíte?

Hřeším… Jak jsem řekla výčitky svědomí mám, ale za ta léta, co si hlídám figuru, už umím i zhubnout, kdy to potřebuji. Přestanu snídat – a je to brzo dole. Já vím, že je zažitá představa, že se ráno naopak jíst má, jenže já jídlo nahradím nápojem z mladého ječmene. Vřele doporučuji! Energie vám chybět nebude.


 

Náhledy fotografií ze složky Petra Černocká současnost

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář