Jdi na obsah Jdi na menu
 


PEKELNĚ MIKULÁŠSKÁ ŠOU

14. 12. 2007

Do celkového rámce „pekelného“ programu zapadala i Petra Černocká, představitelka SAXANY jakožto nejsympatičtější čarodějnice v dějinách světové kinematografie.

Otázal jsem se jedné malé návštěvnice (Alenka, 7 let – a NEPŘÁLA SI BÝT FOTOGRAFOVÁNA …!!!), co se jí tu líbilo - a co nejvíc. Líbilo se jí všechno, přičemž mi hrdě ukazovala modrý balónek, ale úplně nejvíc prý Saxana:

protože měla sedět tři sta let „po škole“ a ZDRHLA!

A tak jsem Saxanu zastavil i já – a bavil jsem se s paní Petrou Černockou zcela civilně a o MHD:

Jaký je Váš vztah k MHD? Cestujete autem nebo spíš autobusem, metrem nebo tramvají?

Jezdím městskou hromadnou dopravou, a to téměř výhradně. Když jedu do města autem, není kde zaparkovat, navíc si v něm nepřečtu noviny, což v metru nebo v tramvaji bez problémů udělám.

Co se Vám na městské hromadné dopravě líbí a co se Vám naopak nelíbí?

Já si myslím, že je to v pořádku. Co se mi nelíbí, že se bude zvyšovat cena jízdného, ale ukažte mi někoho, komu se to líbí. Mně to přijde hodně a myslím si, že takhle vysoko to není nutné.

S MHD jste spokojená - je něco, co byste zaměstnancům DP vzkázala nebo chtěla jim v tento adventní čas popřát?

Jestli mohu, chtěla bych popřát všem vašim kolegům, aby se dařilo. Už jsem to řekla, mně se zdá, že je to v pořádku, že jezdíte na čas, v tramvajích je teploučko… aby to prostě vypadalo pořád aspoň tak, jak to teď vypadá. Aby ten standard, který je zavedený, vydržel. A pak bych vám chtěla popřát, aby ta vaše služba byla případně o něco lépe oceněná, protože to není legrace (ta ranní vstávání a to všechno) – a já to znám z vlastní zkušenosti, protože moje maminka jezdila jednu dobu na tramvaji a můj bráška byl autobusák. Takže skutečně vím, jak to vypadá.

Takže vám všem stálé zdraví a pokud možno zdravý spánek - v každém čase.

 
 

Náhledy fotografií ze složky Saxana Dívka na koštěti