Jdi na obsah Jdi na menu

Informace pro rodiče 13.3.2016

13. 3. 2016

Vážení a milí rodiče,

posílám Vám informace k tomuto týdnu od 14. 3. do 18. 3. 2016.

  • Nejbližší akce: Ve středu 16. 3. – anglické divadlo (od 9:30 hodin v sokolovně), cena 60 Kč.

  • Zkontrolujte, prosím, dětem psací potřeby a pomůcky na vyučování, v poslední době mnohým chybí lepidlo v tyčince, fixy na tabulku…Děkuji.

  • Pro děti z prvního stupně byla nově otevřena školní knihovna v suterénu školy vedle počítačové pracovny. Děti do ní mohou zajít každou středu od 12:30 – 13:30 hodin. Paní učitelka Pézlová a paní učitelka Hereitová se na všechny čtenáře moc těší.

ČJ: Budu zkoušet znalost vyjmenovaných slov po V a slovních druhů. Psaní a doplňování i/y po v budeme samozřejmě dále pilně procvičovat. Již jsme narazili na psaní předpon vy/vý, což je opravdu velice těžké. V pátek budeme psát krátkou kontrolní práci na určování čísla a rodu podstatných jmen. Tento týden se začneme učit pádové otázky a určování pádu u podstatných jmen (str. 89 – 91). Děti dostanou další pomocnou kartičku.

Čtení: Na pátek si mají děti připravit krátké představení domácí četby ostatním dětem (stačí 7 – 10 vět, není potřeba podrobně popisovat obsah knihy) a přinést čtenářský deník s alespoň  jednou zapsanou knížkou.

Matematika: Budeme pokračovat ve sčítání a odčítání trojciferných čísel. Další typy příkladů jsou v učebnici na straně 58 – 61. Ve čtvrtek budeme psát krátkou kontrolní práci z již procvičených jednodušších typů příkladů (str. 49 – 57).

V geometrii si zopakujeme tělesa (str. 100) a přidáme si nové pojmy: vrchol, hrana, stěna, podstava.

Prvouka: Plánovanou kontrolní práci z neživé přírody budeme psát až v úterý 22. 3. 2016. V rubrice Diktáty a KP mají děti přípravné otázky. Učili jsme se spoustu nových informací o houbách, děti toto téma hodně zaujalo. Tento týden začneme učivo o rostlinách (str. 38 – 40).

VV + PČ: Pilně pracujeme na přípravě velikonočního jarmarku, v pondělí zasejeme osení. Přijďte si k nám koupit různé velikonoční dekorace a jarní drobnosti. Srdečně Vás zveme na jarmark 22.3.!

Přeji krásný poslední „zimní“ týden!                                                                     Petra Holubová