Jdi na obsah Jdi na menu

Informace pro rodiče 11.10.2015

11. 10. 2015

Vážení a milí rodiče,

posílám Vám informace k tomuto týdnu od 12.10. - 16.10.2015.

  • V úterý dostanou děti zpět žákovskou knížku a čtenářský deník. Podívejte se na nové známky, které jsem jim připsala. Žákovské knížky, prosím, podepište.

  • Pozor! Ve škole se bohužel opět objevily vši. Prosím, kontrolujte často dětem vlasy a pokud vši nebo hnidy objevíte, odstraňte je všemi dostupnými prostředky. Také je dobré, aby děvčata s delšími vlasy je nosila sepnuté a učesané do culíku či copánku.

  • Spaní ve škole-ráda bych s dětmi předběžně z pátku 13.11. na sobotu 14.11. přespala ve škole. Přišly by do školy večer v pátek a odešly ráno v sobotu. Užili bychom si světýlek a oslavili společně svátek sv. Martina.

Český jazyk. Budeme pokračovat v učivu o stavbě slova a slovech příbuzných. Zatím jsme tvořili příbuzná slova k zadanému slovu a vyznačovali kořeny. Nyní si přidáme ještě i další části slova, předponovou a příponovou část. Protože děti neznají skloňování slov podle jednotlivých pádových otázek, je pro ně zatím dost obtížné odlišit jiný tvar slova a slovo příbuzné. Častým procvičováním to určitě brzy zvládnou (uč. s. 24-28).

Diktát č. 10: velká hloubka, slečna Dorotka, babka kořenářka, nízká laťka, škrabka na brambory, stříbrná podkůvka, modré plavky, dlouhé nehty, kakaová bábovka, kočičí tlapky, lodní plachta, klubko vlny, žabka rosnička

Diktát č.11: učebnice str. 29/cv.25.

Matematika: Budeme ještě procvičovat násobky 6 a násobení a dělení 6. Ke konci týdne si přidáme násobilku 7. Známkovat budu zatím jen znalost příkladů na násobení a dělení 0-5 a řešení jednoduchých slovních úloh (str. 13-14). Každý den trénujeme samostatné řešení i náročnějších slovních úloh za sladkou odměnu („plat“). Samozřejmě si pak řešení společně vysvětlujeme.

Geometrie:Tuto středu už budeme potřebovat také trojúhelník s ryskou. Začneme učivo o různoběžkách.

Prvouka: V minulém týdnu nám hodně pomáhala s učivem o ČR interaktivní tabule. Promítli jsme si krátká videa, zábavnou formou opakovali učivo v různých kreativních úkolech, ukázali jsme si státní symboly ČR. Tento týden se budeme učit o povrchu ČR a okolí našeho bydliště a využití krajiny (str.15-16).

Přeji krásný týden! Petra Holubová