Jdi na obsah Jdi na menu

Informace pro rodiče 17.1.2016

17. 1. 2016

Vážení a milí rodiče,

posílám Vám informace k tomuto týdnu od 18.1. – 22.1.2016.

Nejbližší akce:

  • Bleskový sběr papíru – podrobné informace jsem psala v minulé zprávě.

  • Ve středu 27.1. – návštěva kina Modřany (film Malý princ). Cena: 100 Kč (vstupenka a doprava). Peníze, prosím, uhraďte do úterý 26.1. Další informace napíši v příští zprávě.

Český jazyk: Slovní druhy si budeme vysvětlovat a procvičovat i tento týden. Zatím jich umíme 5 – podst. jména, slovesa, předložky, spojky a citoslovce.  Od pondělí budou mít děti novou růžovou kartičku na pomoc s určováním slov. Každý den si společně opakujeme i definice jednotlivých slovních druhů a příklady k nim. Prosím, trénujte to s dětmi také doma. Zkoušet si budeme i zapisování vzorců

souvětí a vymýšlení souvětí k daným vzorcům (str. 61 – 64).

Z pravopisu se stále věnujeme psaní a zdůvodňování i/y po b, l a m uvnitř slov.

Z ČJ nebudeme psát zvláštní pololetní KP, protože jsme do této doby probírali většinou pravopisné učivo. Tento týden budou 2 diktáty (ve středu a v pátek).

Čtení: V pátek jsme nestihli prezentace domácí četby všech žáků, dokončíme je v úterý. Jsem moc ráda, že děti velmi rády čtou ze svých knížek v pátečních dílnách čtení a různé úkoly k četbě je opravdu baví.

Matematika: KP dopadly většině dětí velmi dobře. Jen několik dětí mělo více chyb, i když jsme příklady v hodinách i na doučování odpoledne velmi procvičovali a kde to i jim šlo. KP pošlu opět domů k nahlédnutí, podpisu a opravě.

Ve čtvrtek si napíšeme opakovací KP, tentokrát na násobení a dělení 0 – 10 a slovní úlohy. Předcházet jí bude přípravný DÚ.

Dělení se zbytkem jsme pilně každý den procvičovali na praktických úlohách názornou manipulací s drobnými předměty. Nyní začneme i s příklady v sešitech a PL. Při hledání nejbližšího menšího násobku si mohou zatím děti pomáhat kartičkou násobků. Připomeneme si také řešení příkladů se závorkami a s různými početními výkony (stále str. 34 – 35).

Prvouka: V rámci skupinové práce děti dokončily plakáty s přírodninami a lidskými výtvory. Jejich výtvarné zpracování a prezentování před třídou se všem moc povedlo.

Tento týden se budeme věnovat pojmu zboží, informacím o planetě Zemi a podmínkám života na Zemi (str. 26 – 28). Začali jsme také průběžně opakovat ústně probrané učivo pomocí vylosovaných otázek (např. o ČR, mapě…).

Přeji krásný týden!                                                                       Petra Holubová