Jdi na obsah Jdi na menu

Informace pro rodiče 6.9.2015

6. 9. 2015

Vážení a milí rodiče,

posílám Vám informace ke 2.školnímu týdnu od 7.9. - 11.9.2015. Informace na další týden Vám budu dávat na webové stránky třídy a vytisklé do notýsku vždy v pondělí. Někdy mohou ale být aktuální zprávy i v průběhu týdne.

  • Tento týden platí už rozvrh hodin v plném rozsahu.

  • Zatím jsem neobdržela od vedení školy informace o letošních kroužcích, mělo by se tak stát v průběhu tohoto týdne.

  • budou děti dostávat stejně, jako jste byli zvyklí, tj. v pondělí až čtvrtek kratší DÚ v sešitech nebo pracovní listy v bílých deskách na druhý den, v pátek budou děti dostávat čtení až na úterý. Prosím u DÚ o dohled, kontrolu a podpis. DÚ si budou děti zapisovat letos už do úkolníčku, který ode mě dostaly.

  • Prosím o průběžné kontrolování a podepisování žákovské knížky, sešitu s informacemi pro Vás a úkolníčku ( někdy tam budou i zápisy, co si mají děti přinést apod. ).

  • Moc chválím všechny děti za pečlivě zapsané prázdninové deníčky. Udělaly mi velkou radost. Zaujaly mě nejen krásné zážitky, ale i křížovky, osmisměrky, ilustrace a skvělé nápady.

ČJ – Začneme opakování učiva 2. ročníku ( uč.str.6-10 ) - dělení hlásek, psaní slov s i/y po měkkých a tvrdých souhláskách, psaní slov se skupinami dě, tě, ně, pečlivý a bezchybný opis a přepis. Diktáty budeme psát 2x týdně, zatím s možností přípravy doma ( středa a pátek ).

D.č.1: notýsek, cibule, hory, kružítko, hřiště, děti, kotě, štěně, dýmka, koště, divadlo, sešity, týden, palačinky, učebnice, pastelky.

D.č.2: uč.str.9 /cv.16.

Čtení – V pátek budeme mít opět pravidelné čtení z vlastních knížek – čtenářské dílny. Prosím, aby všichni měli svou vlastní knížku. Abychom se mohli věnovat úkolům k četbě, musí to být knížka s příběhem, beletrie (ne encyklopedie ani naučná kniha). Doporučuji příběhy o dětech či zvířatech, pohádky, pověsti, dětské detektivky, fantasy literaturu.

Matematika – Čeká nás opakování 2. ročníku (uč.str.5-8) – orientace v číselné řadě do 100, porovnávání čísel, sčítání a odčítání, slovní úlohy.

Geometrie bude vždy jedna hodina ve středu, kdy máme dvě matematiky. Prosím, aby už tento týden a na každou středu měly děti pomůcky: ořezanou tužku číslo 3 a pravítko 30 cm. Kružítko dětem zatím nedávejte, včas řeknu, až ho budeme potřebovat.

Prvouka – Pokračujeme v opakování učiva 2. ročníku, řekli jsme si pravidla chování, seznámili se s novým spolužákem, zajímat nás bude doprava, cesta do školy, dopravní značky a bezpečnost (uč.str.7-9).

Užijte si druhý školní týden! Petra Holubová