Jdi na obsah Jdi na menu

Jak přežít na medicíně snadno a rychle

29. 8. 2015

1. Učte se

Asi nejúčinnější  a nejlepší rada, jakou vám můžu dát. A pokud zrovna nemáte fotografickou paměť, nezbyde vám než se učit, se učit, se učit /(https://www.youtube.com/watch?v=-EfqQktPLZw). Je to těžký, ale časem si zvyknete.  A ten pocit, když pak uděláte zkoušku, je fakt k nezaplacení :)

 

koza.jpg

 

2, Kafe

Ať už jste před medicínou jeho zatvrzelí odpůrci nebo třeba vášniví milovníci, nakonec všichni skončíte stejně - kafe bude naprostou nutností a nezbytnou součástí každého vašeho dne. Já už bez něj pomalu ani nevstanu. Když si nedám dopoledne svou pravidelnou dávku, jsem naprosto nepoužitelná. A to jsem na střední nevypila ani hrnek ročně. Dnes se moje denní spotřeba pohybuje někde kolem litru a půl. Kromě toho, že vás udrží vzhůru, je to i vítané zpestření mezi učením a neméně důležitý prostředek socializace. S kamarádkou jsme zjistily, že čím jsme starší, tím jsou naše kafepauzy delší a intervaly mezi nimi kratší, samozřejmě na úkor učení. Vývoj prostě nezastavíš, jen se obávám, že se takovým tempem letos už asi nenaučíme absolutně nic :)

Ještě přidávám náš oblíbený zkouškový klip.

 

3. Nekoukat na množství

Medicína miluje tlusté knihy. Když jsem v prváku vyfasovala zásobu na jeden rok, původně jsem si myslela, že to bude na celé studium. Ale nakonec se to dalo. Důležitý je najít si věrohodný zdroj a podle toho jet a pokud možno příliš nekombinovat. Ono všeho moc škodí. Často si různí autoři odporují a aby se v tom pak prase vyznalo. A všechno se dá naučit, když se chce. Jen se člověk nesmí moc vyděsit, když tu hromadu uvidí. Přikládám jen malý ilustrační obrázek z mého učení v prváku na zkoušku z histologie. Ten pes putovní není :)

embryolaa.jpg

 

4. Neposlouchat kamarády z jiných škol

"Já mám každej druhej den volno a ty?"

"Tak víš jak, mám čtyři přednášky tejdně a na ty stejně nechodím, takže pohoda ta vejška, co?"

"Hele co se pořád učíš, vždyť zkouškový je až za tři měsíce."

"Měla bys s náma častěji někam zajít a ne pořád sedět nad těma knížkama."

 

Tyhlety věty a mnohé další se vás budou snažit vyvést z míry minimálně první semestr, než si na to zvyknete. Zatímco všichni ostatní mají volno, vy prostě musíte sedět a učit se, jinak to nejde. A není to často lehký, nadáváte si a závidíte jim.

Ale jak říká moje babička: " Dala ses na vojnu děvenko, tak musíš bojovat."

Nic víc vám fakt nezbyde.

8zpusobu.png

 

5. Najděte si něco na odreagování

Ať už se budete snažit jakkoli, prostě vám z toho občas bude hrabat. Proto je důležitý mít něco, co vám umožní trochu upustit ventil, úplně vypnout a uvolnit se. Je jedno, jestli to bude sport, zvíře nebo třeba přítel, ale fakt to je potřeba. Mozek se taky potřebuje občas uvolnit a zregenerovat.

Já třeba chodím běhat. Pustím hudbu, obuju boty a nemyslím na nic. Je to strašně fajn a vřele to každému doporučuju :)

https://www.youtube.com/watch?v=Kpbm7nnyfYg

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář