Jdi na obsah Jdi na menu

Prázdninová čtenářská výzva

30. 6. 2022

Každé dítko si jistě bude o prázdninách číst nějakou skvělou knížku. Po prázdninách v prvním týdnu školy si o nich budeme povídat. Vypisuji neobvyklou čtenářskou výzvu: Napište nám o co nejzajímavějším, nejšílenějším, nejztřeštěnějším a nejtajemnějším místě, na kterém jste četli svou prázdninovou knížku. Pište klidně i vícekrát zde do komentářů. Těším se na vaše čtenářské zážitky.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Honzík Novák - Prázdninová výzva

31. 8. 2022 16:33

Dobrý den pane učiteli,
Prázdniny jsem trávil na sportovních táborech, abych se přes prázdniny pořádně vyřadil a ve škole se už mohl soustředit jen na učení. Byl jsem i s rodinou v Řecku, kam jsem si sebou vzal i svou knížku "Jak vycvičit draky, jezdci z Blpu". Nejdobrodružnější a nejzajímavější místo, kde jsem četl při lampičce nebo baterce byl bunkr z dek, které jsme si s bráchou postavili v pokojíčku. Zbytek prázdnin jsem trávil u babiček a dědečků. Už se moc těším do školy na vás a kamarády.
Tak zítra nashledanou
Honzík Novák

Tabita M. - Prázdninový pozdrav

5. 8. 2022 16:14

Hezký den pane učiteli,
byla jsem s Eliškou Skalnou v teepee a pluly jsme v lodičce, byli jsme taky v Lomnici, kde táta našel kost.Byli jsme i v Praze a viděli jsme orloj a prošli jsme Karlův most. A čtu Staré řecké báje a pověsti. Četli jsme na prázdninách Myška a pohádková polívka. Taky jsme četli i Alfíka, který je želva a je to vtipná kniha (Avlež Kífla). Už se nudím na prázdninách a těším se do školy (pozn. rodičů - je to pravda, zmiňuje školu co druhý den, ale slibuju, že jestli budou někdy demonstrace za kratší prázdniny, zamkneme ji doma). Hezké prázdniny pane učiteli

Petr Kovář - Re: Prázdninový pozdrav

9. 8. 2022 12:29

Milá Tabito, jsem rád, že o prázdninách cestuješ a objevuješ. Moc se mi líbí, že čteš knihu o řeckých hrdinech, protože to bývala i má oblíbená knížka. Užívej prázdnin s kamarády a měj se báječně.

Barunka - Čtení na cestách

7. 8. 2022 12:11

Dobrý den pane učiteli. Moje prázdniny jsou hodně nabité a tak jde knížka občas stranou ale rodiče mě vedou ke čtení ať se snažím každý den aspoň trosku číst. A tak čtu s mámou pohádky mému bratrovi malému. Nejvíc má rád Kamilka má problémy. Babička mi koupila krásnou knížku Návrat ze zoo a je o malém levhartovi. Jinak čtu průvodce cestovatelské na cestě karavanem a píšu si deník z cest. Už se těším do školy na kamarády.

Petr Kovář - Re: Čtení na cestách

9. 8. 2022 12:26

Milá Barunko, čtení na cestách je báječná věc a čtení malému bráškovi ještě lepší. Na tvůj prázdninový cestovatelský deník se už teď těším.

Adélka Š. - Moje prázdniny

2. 8. 2022 9:17

Hezký den pane učiteli,
prázdniny si moc užívám a po návratu z dovolené jsme zašly s maminkou do knihovny, kde se mi to moc líbilo. Půjčila jsem si 2 komiksy: Byl jednou jeden život o svalech a kostech, které jsem hned přečetla a musely jsme jít další týden znovu. Teď jsem dočetla knížku Kos je bos, která byla moc srandovní a taky komiks o Minecraft. Potom mě ještě čeká knížka Terezka chce pejska, ale tu si nechám až na později, protože chodím na koňský tábor. Nejraději si čtu v posteli, na gauči a na terase na lehátku. Rodiče nám na zahradě postavili stan, tak jsem si vzala knížku i tam :-) Moc se už těším do školy, na vás a kamarády, Adélka.

Petr Kovář - Re: Moje prázdniny

9. 8. 2022 12:23

Milá Adélko, tvé prázdniny vypadají skvěle! Líbí se mi, že čteš komiksy, protože jsem je ve škole také rád četl. Těším se, až nám v září budeš o svých čtenářských zážitcích povídat.

Honza O. - Super prázdniny :)

16. 7. 2022 18:52

Dobrý den pane učiteli,
čtrnáct dní jsem byl v Itálii, kde jsem přečetl svou první knihu. Nejčastěji jsem četl na balkoně a v posteli. Knížka se mi líbila, byla o zajíčkovi Felixovi. Koupal jsem se v moři, jezdil na bruslích, plaval v bazénu a lízal dobrou zmrzlinu.
Na shledanou pane učiteli, Honza.

Petr Kovář - Re: Super prázdniny :)

19. 7. 2022 6:38

Ale to je báječné! Mám velkou radost z tvého čtenářství. Užívej si prázdniny a měj se fanfárově.