Jdi na obsah Jdi na menu

Opakování z první třídy

30. 9. 2022

V tomto týdnu jseme si s dětmi postupně ve všech předmětech zkoušeli otestovat něco málo z první třídy. V matematice jsme sčítali a odčítali do deseti, psali jsme diktát deseti malých písmen, četli na rychlost, hodnotili psaní v písance a otestovali se v prvouce a angličtině. Některé známky jsou již v ŽK a zbylé hodnocení očekávejte v příštím týdnu. Obecně lze říci toto:

1. Sčítat do deseti je absolutní nutnost, bez dokonalého zvládnutí této dovednosti není šance na pokrok

2. Malá psací písmenka musíme umět napsat, abychom mohli psát slova a věty

3. Pokud nečteme rychlostí alespoň 50 slov za minutu, musíme číst doma nahlas každý den alespoň 15 minut, jinak hrozí neúspěch i v dalších předmětech

4. V angličtině musíme znát 6 klíčových slovíček každé lekce

 

Z výše uvedeného je patrné, že jsme ještě netestovali nic z učiva druhé třídy a i tak některé děti nemají vždy zrovna plný počet bodů. Není však nutno věšet hlavu, ale věnovat se tréninku. Například nelze očekávat posun ve čtení, když víte, že vaše dítko doma skoro vůbec nečte. Pokud cítíte nějaký problém v počítání, i zde je nejjednodušší cesta k úspěchu jen jedna, a to každodenní trénink. Vězte, že s dětmi ve škole většinu věcí trénujeme stále dokola, ale toto nebude trvat věčně, protože se musíme posunout dál a učit se nové věci. V případě pochybností, nejasností nebo i z jiných důvodů mne neváhejte kontaktovat, abychom individuálně probrali možnosti, které máme, protože naším společným cílem je spokojené a bystré dítě, které se ve světě neztratí a dokáže si poradit.

Vzdělání zdar!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář