Jdi na obsah Jdi na menu

Co se dělo v úterý 2. listopadu

2. 11. 2021

Novým hudebním pozdravem jsme se přivítali a do práce se pustili. Nejprve jsme četli písmena z tabule, kde už přibylo i písmenko p. Pak jsme v ŽA dokončili úkoly na straně 36 a pustili se do pohádky o Popelce. Pustili jsme si trailer k pohádce z internetu a pak si povídali o obrázku na straně 37. Pomohli jsme také Popelce roztřídit hrášek a čočku v dalším úkolu. V závěru hodiny jsme hráli hru, při které měl každý na čele jedno písmeno a musil si najít kamaráda, který má stejné písmeno. Vzhledem k tomu, že jsme nemohli mluvit, nebylo to úplně jednoduché, ale nakonec všichni přišli na to, jak zjistit, jaké máme na čele písmeno a najít si kamaráda.

V matematice jsme nejprve pracovali s kartami číslic, kdy jsme zvedali nad hlavu kartičky s výsledky příkladů. Pak jsme se rozcvičili a zkoušeli napsat další dva řádky pětek ve fialce. V sešitě jsme pozorovali, jak se nám dařil domácí úkol. Pouze dvě děti z deseti napsaly úkol na jedničku, ostatní budou muset přidat a někdo úkol vyloženě odbyl. Každý dostal zpětnou vazbu a ví, na čem ještě musí zapracovat. Napsali jsme také dva řádky malých pětek a šli si zahrát hru Swish junior. 

Ve třetí hodině jsme nejprve zkoušeli ve fialce malovat spodní kličku na straně 22 a dva řádky na straně 23. Znovu jsme si připomněli, jak je důležité psát uvolněně ale přesně. Pak jsme pomáhali v ŽA na straně 37 najít princi taneční páry písmenek a také si řádně zatančili a zahráli opět hru na hledání stejného písmenka. 

Ve čtvrté a páté hodině jsme vyráběli kocory pomocí techniky zvané vosková rezerváž, kdy jme vodovými barvami přemalovávali voskovky. Poslouchali jsme kousek příběhu o kocourovi Modroočkovi, ukazovali knížky o slavných kocourech a  kočkách (Mikeš, kocourek Damián, Pejsek a Kočička, Vavřinec,...) a nakonec jsme si četli o kocouru Vavřincovi, který se chtěl stát detektivem.

Domácí úkoly

- matematika strana 32 dokončit dva řádky malých číslic - prosím o dohled, aby děti pracovaly pečlivě a tvar číslic byl správný, nechci děti stresovat špatnou známkou, ale měli bychom držet určitou kvalitu.

- čtení v ŽA strana 37 dole - sloupečky slabik budou děti číst ve sloupcích i řádcích.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Veronika Nálepova - Práce / Úkoly

2. 11. 2021 17:32

Dobrý den, děkujeme za podklady. Ondřej doma pilně pracuje. Chtěla jsem se zeptat zda Vám máme vypracování práci či domácí úkoly poslat alespoň mailem vyfocené. Děkuji moc

Petr Kovář - Re: Práce / Úkoly

2. 11. 2021 21:42

Důležité je, že hezky pracujete a zlepšujete se. Posílat nemusíte, vše probereme s Ondrou ve škole.