Jdi na obsah Jdi na menu
 


30. 3. 2020

Oaken

msf_frozen_cmi_oaken.jpg

Oaken provozuje Obchodní stanici Potulného Oakena a Sauna. Od chvíle, kdy uprostřed července udeřila Elsina krutá zima, zjišťuje, že má přebytek letního zboží. Lovci slev se ale musí mít na pozoru. Přestože je Oaken dobrosrdečný a úslužný, pokud se jej pokusíte podvést, ze svého skromného podniku vás velmi rychle vyhodí.

 Obchodník se smíšeným zbožím v Arendelleu. Vzhled:Je hodně vysoký a svalnatý. Připomíná trochu německého venkovana svým přízvukem a oblečením. Má zrzavé vlasy a pěstuje si knír a kotlety.Charakter: Je poměrně milý, ale když se naštve, není radno si s ním zahrávat (Kristoff to pocítil na vlastní kůži). Svůj obchod vede zodpovědně a rád smlouvá.  

 V příběhu se objevuje, když Anna začne pátrat po své sestře a spadne z koně. Dojde do jeho obchodu, kde si chce koupit zimní oblečení (tam také poprvé naráží na Kristoffa). Jelikož je zima neobvyklá, vysoce vzrostla cena jeho zimního zboží a tak si Kristoff nemůže dovolit koupit mrkve pro Svena a lano. Nařkne Oakena, že je zloděj a ten ho po té vyhodí z obchodu. Anna vidí příležitost a koupí věci pro Kristoffa, díky kterým bude smlouvat o cestu na Severní horu.