Jdi na obsah Jdi na menu
 


Vítám Vás na stránkách věnovaným dobovým pohlednicím města Žďáru nad Sázavou a jeho blízkého okolí.

V jednotlivých galeriích fotoalba jsou umístěny kopie pohlednic ze soukromé sbírky. Přírůstky pohlednic do sbírky jsou na web postupně doplňovány.

03-161_pred-1930.jpg

V případě, že je mi znám rok vydání pohlednice a nakladatel, jsou tyto informace u snímku pohlednice uvedeny.

Poznámka "MF" značí malý formát pohlednice (140 x 90 mm), "VF" velký formát pohlednice (jedná se o větší rozměr než standardních 148 x 105 mm), "DF" dlouhý formát pohlednice. U pohlednic se standardním rozměrem 148 x 105 mm není formát uváděn.

Dále je u pohlednic uvedeno alespoň datování dle razítka pošty nebo datování uvedené ve sdělení pisatele (pokud lze vyčíst z rubové strany pohlednice) s poznámkou "prošlá poštou". U pohlednic, kde lze o roku vydání spíše spekulovat, jej raději neuvádím.

Fotografie na pohlednici nemusí odpovídat roku vydání pohlednice. Často se stává, že při dotiscích pohlednic se ponechávají původní fotografie (v některých případech i 10–20 let staré). Pokud mám ve sbírce pohlednici se stejným motivem vydanou vícekrát s určitým časovým odstupem, uvádím rok nejstarší emise.

07-099_po-1905.jpg

Více informací o samotném městě Žďáře nad Sázavou, jeho historii a současnosti, naleznete na mých dalších webových stránkách www.zdarns.estranky.cz.

 

UPOZORNĚNÍ:    

Veškerý obsah stránek je chráněn autorským právem.

Veškerý obrazový materiál na www.pohlednicezdar.cz je chráněn autorským právem - kopírování, rozšiřování, pronájem, vytěžování nebo jakékoli zužitkování obsahu stránek k jinému účelu než pro osobní potřebu či pro vědeckou, muzeální nebo vyučovací nevýdělečnou činnost je zakázáno.

Porušení autorských práv a neoprávněné užití obsahu těchto stránek je postižitelné v občanskoprávním i trestním řízení.