Jdi na obsah Jdi na menu
 


24. 4. 2018

Parčík v září 2017

Základní škola přispěla na parčík

Základní škola Veltrusy se rozhodla pomoci získat další peníze na dokončení parčíku – věnovala parčíku výtěžek z červnového sběru papíru. Papíru se sešlo 7.107,5 kg a parčík díky tomu získal 13.458 Kč na svůj účet. Velice děkujeme škole za podporu a důvěru. Velký dík patří i všem, kteří vyslyšeli výzvu a nějaký ten papír donesli. 

V parčíku se už zavlažuje

Během letních prázdnin si parčíkový tým mohl odškrtnout první položku z letošního plánu: závlahu. Vloni vysázená zeleň měla v suchém období tendenci uvadat a jednorázová závlaha celého parčíku trvala dobrovolníkům několik hodin. Proto se v srpnu realizovalo osazení vloni vyvrtané studny
šachtou a čerpadlem a rozvody k dalším nápojným místům usnadňují nyní zalévání nejen v parčíku, ale i na zahradě MŠ.

Probíhají přípravy mobiliáře

Na konci srpna se také konala porada části týmu s architektem Patrikem Hoffmanem a realizátory
laviček v půlkruhu: zámečnické práce a zabetonování patek provede Petr Částka a dřevěnou část laviček vyrobí František Klejna. V současné době probíhají přípravné práce. V letošním plánu je dokončení celého půlkruhu včetně mlatového povrchu.

Letošní sbírka pro parčík je u konce

Pokladnička letošní veřejné sbírky byla oficiálně na městském úřadě otevřena v pátek 29. září 2017. Celkem se do ní za 3 měsíce podařilo nashromáždit neuvěřitelných 30.001 Kč, a to především díky
pečení pro parčík, které si již na místních akcích získalo své místo a popularitu. Velké díky patří především velkým týmovým hráčkám těchto akcí: Olině Novotné, Věře Krčmové a Marii Kunové, která se k týmu letos připojila. Tyto dámy jsou nejen výborné pekařky, ale zároveň velké improvizátorky. Když např. na zámeckých dožínkách došly napečené dobroty, pohotově nakoupily pět bochníků chleba a rozdávaly ho (samozřejmě za dobrovolný příspěvek do pokladničky) se sádlem a domácími škvarky.
Rovněž děkujeme všem ostatním pekařkám, které pokaždé rozšířily nabídku parčíkového stánku a bez nichž by nebylo co nabízet. Peníze ze sbírky budou investovány do právě připravovaného mobiliáře v půlkruhu.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář